Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Τα στηρίγματα του Καραμανλή..


Είναι μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, λοιπόν, η οποία στηρίζεται «…στον Παυλίδη και σε άλλους, που εμπλέκονται σε σκάνδαλα…».
Στην περίπτωση του Παυλίδη ειδικά ο οποίος «…κούναγε το χέρι κι έλεγε να τον απαλλάξουν από το να δικαστεί από εισαγγελέα, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα (της Ν.Δ.), ουσιαστικά εκβιάστηκε και υπέκυψε σ΄ αυτή την πίεση…».

Δεν πρόκειται για το αντικυβερνητικό παραλήρημα κάποιου ΠΑΣΟΚου, αλλά για δημόσιες, χθεσινές, δηλώσεις, του 151ου βουλευτή του Καραμανλή, του Γιάννη Μανώλη, σε ραδιόφωνο της Αργολίδας.
΄Εχοντας προαναγγείλει την παραίτησή του, ο επονομασθείς και light αντάρτης, έχει ανοίξει το στοματάκι του και ρίχνει τα βέλη του δεξιά και …δεξιά ! «…Ο κ. Αντώναρος βγαίνει και λέει ή ρίξε μας ή φύγε… Γνωρίζοντας, βέβαια πως φεύγω ! Δεν είπε, όμως κάτι τέτοιο, ούτε στον Παυλίδη, ούτε στους άλλους που εμπλέκονται στα σκάνδαλα !...».

Η προειδοποίηση σαφέστατη και εφιαλτική για το Μαξίμου : «…Δεν μπορεί να μου απαγορεύσει κανένας, δεν μπορεί να Πλήρης  στοίχισημου στερήσει το δικαίωμα, να βγω στο βήμα της Βουλής και με δήλωσή μου, που θα καταγραφεί στα Πρακτικά, να πω τους λόγους που με υποχρεώνουν αν παραιτηθώ !...».

Κι όμως, η κυβέρνηση Καραμανλή, σήμερα, στηρίζεται ΚΑΙ σ΄ αυτόν !...

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης δημοσιεύτηκαν στο http://lixiarhos.blogspot.com/
logoplokies.blogspot.com

Το τραγούδι του τζίτζικα...

Το ΠΑΣΟΚ ζητά συνεχώς εκλογές ενώ η Νέα Δημοκρατία δε φεύγει με τίποτα. Εν μέσω θέρους βάζουμε φωτιά στα εναπομείναντα δέντρα μας, αφού η στάχτη μας πηγαίνει πολύ.

Ο Κώστας Καραμανλής, σαν το Νέρωνα καίει τη χώρα με φορομπηχτικούς νόμους και ξεπάστρεμα της όποιας δυνατότητας επιβίωσης των μικρών, κρυφά και μουλωχτά, ενώ οι πολίτες με τις σαγιονάρες μπανιαρίζονται και ευδαιμονίζονται, χωρίς καν να φαντάζονται τι τους περιμένει αμα τη επιστροφή τους...

Ολόκληρη η χώρα φτωχαίνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, ενώ τα χειρότερα αναμένονται απο Σεπτέμβριο.

Η γρίπη ετοιμάζεται για αρμένικη βίζιτα και εμείς στηριζόμαστε στον ...Αβραμόπουλο για να μας σώσει! Μη χειρότερα...

Τα σκάνδαλα είναι σα να μην έγιναν ποτέ, η λήθη των νεοελλήνων αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά δυνατότερη του εγωισμού τους.

Το τραγούδι των τζιτζικιών αποτελεί την καλύτερη υπόκρουση μιας χώρας που έζησε και ζει σαν το τζίτζικα, που τραγουδά ενώ πεινάει, που το χειμώνα - όπως τον τωρινό καληώρα - δεν έχει μαζέψει τίποτα στην έκρη. Που η κάθε Πετραλιά της διαλύει τα βαρέα και ανθυγιεινά, που δίνει έκτακτες εισφορές γιατί δεν έμαθε να δίνει τακτικούς φόρους. Που προτιμά να τη ληστεύουν, παρά να εισφέρει δίκαια.

Το τραγούδι του τζίτζικα είναι ο νέος εθνικός μας ύμνος. Καλό χειμώνα...
dimolog.blogspot.com

Χωριάτικη....



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χωριάτικη σαλάτα χωρίς φέτα. Όπως δεν υπάρχει ελληνική πολιτική ζωή χωρίς συνταγματολόγους...
ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ξανά στη συζήτηση για την προεδρική εκλογή του Μαρτίου. Παραχαράσσει το ΠΑΣΟΚ το Σύνταγμα, εφόσον αρνείται να συναινέσει στην πρόταση Καραμανλή για επανεκλογή Καρόλου Παπούλια; Στη γραμμή αυτή επιχειρηματολόγησαν οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Τσάτσος. Αντεπιχειρηματολόγησαν στη συνέχεια οι περισσότεροι συνάδελφοί τους. Εντός μίας εβδομάδας δεν είχε μείνει καθηγητής, λέκτωρ ή τέλος πάντων «δάσκαλος»- δασκάλες στον κλάδο αυτό δεν υπάρχουν!- του Συνταγματικού Δικαίου που να μην...

έχει πάρει θέση.

ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ επώνυμες εξαιρέσεις. Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορούσαν να ισχυριστούν ότι δεν είχαν πολιτικό συμφέρον. Στο κάτω κάτω, η συζήτηση είχε πάρει σαφώς χαρακτήρα αντιπαράθεσης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ. Τον επισημοποίησε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία σε έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. για τα τριάντα πέντε χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε πάλι τα ρέστα από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει Παπούλια, άρα εμφανίζεται διατεθειμένο να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ φτάσουμε παραμονές διακοπών και να συγκληθεί μια σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΘ, ώστε να βγει ο Βενιζέλος από τα δάση της Χαλκιδικής. Ο Βαγγέλης ξεπέρασε το θέμα σε λογική ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παγιδευτεί στην προεδρολογία και πως στους συνταγματολόγους οφείλει να αναγνωριστεί η ελευθερία της επιστημονικής γνώμης.

ΣΩΣΤΟ. ΜΟΝΟ που όταν παραγγέλνεις χωριάτικη, τρως και τη φέτα. Δεν την αφήνεις στην άκρη. Ασφαλώς, οι δεσμοί Βενιζέλου - Τσάτσου είναι γνωστοί. Όπως είναι γνωστό και ότι ο Τσάτσος είχε ρόλο δορυφόρου στην προσπάθεια του Βενιζέλου να συγκροτήσει ένα Ρεύμα εντός ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και η λεπτή θέση του Βαγγέλη.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ όμως τα προσωπικά έχουν λιγότερη σημασία από τα πολιτικά. Η καθυστερημένη αντίδραση- όταν ο Βενιζέλος τοποθετείται συνήθως τρεις φορές την ημέρα επί παντός επιστητού- επιβεβαιώνει την απροθυμία ουσιαστικής ενσωμάτωσης του Βαγγέλη στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Αυτή φαίνεται περισσότερο όσο ανάβει το πολιτικό παιχνίδι και πάμε για εκλογές.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ δεν κατάλαβε, ο Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε και στο θέμα της γρίπης.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ-Δ. Μητρόπουλος

Αφόρητες υποκρισίες


Μετά το 1990 η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει προκαλέσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Είχε, μάλιστα, αρχίσει να διαμορφώνεται μια ενδιαφέρουσα παράδοση. Αυτό, όμως, δεν συνέβη, λόγω σεβασμού των θεσμών. Συνέβη, επειδή το επέτρεψαν, εάν δεν το επέβαλαν, οι κομματικές σκοπιμότητες. Το 1995, η Ν.Δ. δεν είχε τις έδρες για να επιβάλλει εκλογές και παρ’ όλα αυτά κατηγόρησε την Πολιτική Άνοιξη, που ψήφισε τον κεντροδεξιό Κωστή Στεφανόπουλο. Το 2000 ήταν έτσι κι αλλιώς έτος εκλογών. Τέλος, το 2005 το ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ πίσω από τη Ν.Δ. και δεν είχε συμφέρον να προκαλέσει αδιέξοδο.

Οι «πράσινοι» έχουν ξεκαθαρίσει ότι την ερχόμενη άνοιξη θα προκαλέσουν πρόωρες εκλογές και θα ψηφίσουν τον Κάρολο Παπούλια μετά. Αναμφίβολα, η θέση τους παραβιάζει το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. Στην πραγματικότητα, όμως, το ΠΑΣΟΚ κάνει χωρίς προσχήματα ό,τι κάνουν πάντα οι δύο μεγάλες παρατάξεις. Χειρίζονται την εκάστοτε προεδρική εκλογή με βάση τα συγκυριακά κομματικά τους συμφέροντα κι όχι με κριτήριο ποιον θεωρούν καταλληλότερο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Και το κάνουν αυτό, επειδή τους το επιτρέπει το Σύνταγμα.

Οι κατηγορίες του κυβερνώντος κόμματος για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερβίρονται με γαρνιτούρα τον σεβασμό των θεσμών. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και από την ανάποδη: στον ρόλο του υπερασπιστή των θεσμών το ΠΑΣΟΚ και στον ρόλο του «βιαστή» των θεσμών η Ν.Δ. Την καλύτερη απόδειξη μας τη δίνουν οι κατά καιρούς δηλώσεις τους. Εάν ένας πολιτικός παρατηρητής δεν γνωρίζει ούτε ποιος έκανε μια δήλωση ούτε πότε αυτή έγινε, είναι σχεδόν αδύνατο να βρει εάν προήλθε από «γαλάζια» ή από «πράσινα» χείλη. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό που υπαγορεύει τη θέση και των δύο μεγάλων παρατάξεων δεν είναι κάποιες ιδεολογικοπολιτικές αρχές, αλλά, όπως έχουμε προαναφέρει, η συγκυριακή κομματική σκοπιμότητα. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι δεν διαφέρουν ούτε οι εκφράσεις. Ισως, επειδή δεν διαφέρουν επί της ουσίας και οι σκοπιμότητες.

Αποψη του γράφοντος είναι ότι η εκλογή Προέδρου δεν πρέπει κατ’ ουδένα τρόπο να οδηγεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Τρόποι για να αρθεί πιθανό αδιέξοδο υπάρχουν αρκετοί. Το γεγονός ότι παρ’ όλα αυτά το Σύνταγμα επιτρέπει τη διάλυση της Βουλής είναι επιλογή των δύο μεγάλων παρατάξεων. Τώρα, το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται τη συνταγματική δυνατότητα για να ανακτήσει την εξουσία και η Ν.Δ. εκμεταλλεύεται την κυνική στάση του αντιπάλου της για να το εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης. Δηλαδή, έχουμε ένα ακόμα επεισόδιο τού κατά κανόνα βαρετού κομματικού ανταγωνισμού. Όλα τα άλλα είναι αφόρητες υποκρισίες.

Του Σταυρου Λυγερού-Καθημερινή

Αποτύχατε ! Πάρτε και άλλα μέτρα...

Νέο φορο-σόκ με αυξήσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα, αυξήσεις φόρων για τα ακίνητα και οδυνηρά μέτρα που φθάνουν ακόμη και σε μείωση συντάξεων συνιστά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μετά το κυβερνητικό ναυάγιο στην οικονομία.
Στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία-150 σελίδων οποία βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομίας και αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό, περιγράφεται ο κατήφορος στον οποίο έχει εισέλθει η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η ολική επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, όπως είναι η ανεργία.

Στην έκθεση γίνονται εκτενείς συστάσεις προς την κυβέρνηση για τη λήψη 51 μέτρων, τα οποία αφορούν νέες αυξήσεις φόρων, επώδυνες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, δραστική περικοπή δαπανών και αλλαγές στα συστήματα υγείας και παιδείας που φθάνουν ακόμη και σε αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη δαπάνη για την αγορά των φαρμάκων και επιβολή διδάκτρων για τη φοίτηση στα κρατικά πανεπιστήμια. Εντύπωση προκαλούν και οι συστάσεις του Οργανισμού για επιβολή, ακόμη και μέσω ειδικής μνείας στο Σύνταγμα, της υποχρέωσης των κυβερνήσεων να μην υπερβαίνουν τα όρια δαπανών που ορίζει ο προϋπολογισμός καθώς και η θέσπιση ανεξάρτητης από την κυβέρνηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι του διεθνούς Οργανισμού διαπιστώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ύφεσης. Εκτιμούν ότι φέτος η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,3%, ενώ για το 2010 ουσιαστικά προβλέπουν πως θα παραμείνει στάσιμη με ρυθμό ανάπτυξης που θα διαμορφωθεί στο 0,3%. Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπουν ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 6,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (έναντι στόχου της κυβέρνησης για 3,7%) και θα αυξηθεί επιπλέον το 2010 φθάνοντας το 6,7% του ΑΕΠ. Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, κυρίως η κάμψη του τουρισμού, των εξαγωγών και της εγχώριας ζήτησης, θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της αυξητικής πορείας της ανεργίας. Από 7,7% το 2008 προβλέπεται να αυξηθεί σε 9,5% φέτος και να ξεπεράσει το 10% το 2010, φθάνοντας στο 10,3%.

Νέοι φόροι
Ο ΟΟΣΑ συνιστά μηδενισμό του ελλείμματος έως το 2014. Για την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού υποδεικνύει σειρά παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα. Ειδικότερα προτείνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τα εξής μέτρα:

● Μετάταξη δεκάδων προϊόντων που φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (9% ή 4,5%) στον κεντρικό συντελεστή 19%.

● Αύξηση της φορολογίας των ακινήτων. Οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ τονίζουν ότι τα έσοδα από τη φορολογία ακινήτων είναι μόνο 1,5% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι κατά μέσο όρο 2%. Για την αύξηση των εσόδων προτείνουν αύξηση των συντελεστών του ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που ανήκουν στα νοικοκυριά (0,1% της αντικειμενικής αξίας) και εξίσωση με τον συντελεστή ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που ανήκουν σε επιχειρήσεις (0,6%).

● Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Συνιστούν, για παράδειγμα, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες (10.500

ευρώ). Να σημειωθεί ότι το αφορολόγητο όριο είχε καταργηθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στα τέλη του 2008, αλλά το επανέφερε ο κ. Παπαθανασίου στις αρχές του 2009. ● Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με μέτρα όπως η κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, η μη θέσπιση στο μέλλον νέων ρυθμίσεων περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων.

● Πρόσληψη ιδιωτών συμβούλων για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

● Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος με την κατάργηση των εκατοντάδων φόρων υπέρ τρίτων.

Μισθοί στο Δημόσιο
Ο ΟΟΣΑ συνιστά εξίσωση των αμοιβών των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο ανεξάρτητα από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται, μετατάξεις υπαλλήλων και σύνδεση των αμοιβών των υπαλλήλων με την παραγωγικότητά τους.

Ασφαλιστικό... σοκ
Ακόμη μία φορά ο διεθνής Οργανισμός προτείνει μέτρα σοκ για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Προβλέπει ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, η δαπάνη για συντάξεις θα φθάσει στο αστρονομικό επίπεδο του 20% του ΑΕΠ έως το 2050 και, μεταξύ των άλλων, υποδεικνύει μείωση των συντάξεων μέσω του υπολογισμού του ύψους της σύνταξης με βάση τις αποδοχές στο σύνολο του εργασιακού βίου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα), περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Για τα συστήματα υγείας και παιδείας ο ΟΟΣΑ προτείνει, μεταξύ των άλλων, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επιβολή διδάκτρων για τη φοίτηση στα κρατικά πανεπιστήμια παράλληλα με την καθιέρωση προγραμμάτων δανειοδότησης των φοιτητών.

ΖΗΤΟΥΝ
τη θέσπιση ανεξάρτητης από την κυβέρνηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού
ΤΑ ΝΕΑ

Μαυρογιαλούροι....


O κ. Ι. Παπαθανασίου έχει βαθιά συναίσθηση της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας. Γι΄ αυτό έβαλε πλαφόν στο ρουσφέτι. Έπειτα από τρεις διορθώσεις στην τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, μέσω της οποίας έδινε στον εαυτό του το δικαίωμα να επιχορηγεί όποιον σύλλογο επέλεγε με όποιο ποσό ήθελε, περιόρισε την επιχορήγηση στις 5.000 ευρώ ανά σύλλογο. Δεν χρειάζονται παραπάνω για να εκλεγεί ξανά βουλευτής. Εδώ ολόκληρη ΝΔ παρέμεινε στην κυβέρνηση μοιράζοντας τριχίλιαρα.
ΒΗΜΑτοδότης

Μαύρη επέτειος για τη Πελασγία.


Τιμή και δόξα στους Πελασγιώτες που έδωσαν σαν σήμερα το αίμα τους για την ελευθερία.Ποτέ πια.Ειρήνη παντού.
Περισσότερα για την επέτειο εδώ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Πόθεν ;


Πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με δεύτερο τον Αλέκο Αλαβάνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα «πόθεν έσχες» που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τα μικρότερα εισοδήματα και τη μικρότερη περιουσία εμφανίζει για μία ακόμη φορά η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε συνολικό εισόδημα 124.426 ευρώ, 18 ακίνητα , μετοχές και αμοιβαία αξίας περίπου 220.000 ευρώ και 153.659 δολάρια, καταθέσεις περίπου 285.000, ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε συνολικό εισόδημα 138.903 ευρώ μαζί με την βουλευτική αποζημίωση ύψους 93.266 ευρώ, 12 ακίνητα, αριθμό μετοχών σε διάφορες εταιρείες, καταθέσεις 453.674 ευρώ ο ίδιος και 56.841 ευρώ η σύζυγός του καθώς και δύο αυτοκίνητα.
ΕΘΝΟΣ
Σχόλιο: Κάθε χρόνο το ίδιο παραμύθι, μας παρουσιάζουν το "έσχες" , τον λαό ενδιαφέρει το "πόθεν"....

Έδω είναι το ζουμί , τα πόθεν έσχες των "Βατοπεδινών"

Βουλευτές και υπουργοί που έφεραν το κυβερνών κόμμα σε δύσκολη θέση, καθώς το όνομά τους ενεπλάκη σε υποθέσεις που απασχόλησαν, υπέβαλαν επίσης δηλώσεις πόθεν έσχες.

Οι λεγόμενοι «Βατοπεδινοί», αλλά και ο πρώην Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και αυτά των συζύγων τους.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Εισοδήματα 925.196 ευρώ




Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος δηλώνει εισοδήματα που ανέρχονται συνολικά σε 925.196 ευρώ. Από αυτά τα 92.992 προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση, και τα υπόλοιπα από «άλλες πηγές», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δηλαδή τα εισοδήματα της συζύγου του, γνωστής δημοσιογράφου Μάρας Ζαχαρέα.
Οι καταθέσεις του ζεύγους σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται συνολικά σε 193.714 ευρώ, ενώ διαθέτουν και 12.496 από μερίσματα μετοχών.

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος διαθέτει ακίνητα, στην Καισαριανή και την Ανάβυσσο, την εξοχική κατοικία στο Καπανδρίτι με πισίνα 135τ.μ., δύο μικρότερα κτίσματα στη Λακωνία.
Το 2006 απέκτησε με τη σύζυγό του το ακίνητο της οδού Μηλιδώνη στο Ψυχικό, συνολικής έκτασης 510τ.μ, για το οποίο σημειώνει ότι στη δήλωση του 2006 είχε αναλυτικά εξηγήσει τον τρόπο απόκτησης. Επιπλέον, το 2007 απέκτησε σπίτι στην Πάρο, για την αγορά του οποίου σημειώνει ότι έλαβε δάνειο αξίας 275.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός διαθέτει από το 2005 και ένα πλωτό σκάφος 1587 κυβικών.

Πατήστε εδώ και δείτε το πόθεν έσχες του Θεόδωρου Ρουσόπουλου

Γιώργος Βουλγαράκης



Τα εισοδήματα του Γιώργου Βουλγαράκη ανέρχονται σε 658.381 ευρώ. Από αυτά, μόλις 92.376 ευρώ προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση ενώ τα υπόλοιπα αφορούν τις απολαβές της συζύγου του, Αικατερίνης Πελέκη.

Οι καταθέσεις του σε τραπεζικό λογαριασμό ξεπερνούν τα 2.258.000 ευρώ.
Η ακίνητη περιουσία που μοιράζεται με τη σύζυγό του είναι… μυθική, καθώς διαθέτουν σπίτια και οικόπεδα στο Κολωνάκι, το Λυκαβηττό, το Λαύριο,το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Κέα, την Αράχωβα.

Ο κύριος Βουλγαράκης έχει μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, θαλάσσιο σκάφος, αλλά και… συμμετοχή σε τρεις επιχειρήσεις. Η τελευταία, μάλιστα, με εναρκτήριο έτος το 2006, όταν, όπως δηλώνει, κατέβαλε ως κεφάλαιο εισφοράς 20.000 ευρώ.

Πατήστε εδώ και δείτε το πόθεν έσχες του Γιώργου Βουλγαράκη

Πέτρος Δούκας



Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας συμπλήρωσε τη δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, Λίλιαν Έβερτ.
Από τις 344.179 ευρώ που δηλώνουν ως ετήσιο εισόδημα, τα 97.947 προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση του πρώην υπουργού.
Οι καταθέσεις τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπερνούν τα 3.600.000 ευρώ, ενώ στο χαρτοφυλάκιό του ο πρώην υπουργός έχει περισσότερες από 11.000 μετοχές.
Το ζευγάρι έχει ακίνητα στον Άλιμο, τη Γλυφάδα, στη Λακωνία, την Εύβοια, τον Πόρο, τα Σπάτα, το Πικέρμι, τους Δελφούς. Τελευταίο τους απόκτημα, μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο την οποία αγόρασαν το 2007.

Πατήστε εδώ και δείτε το πόθεν έσχες του Πέτρου Δούκα

Ευάγγελος Μπασιάκος



«Δικηγόρος σε αναστολή» δηλώνει ο Ευάγγελος Μπασιάκος.
Δικηγόρος και η σύζυγός του, τα εισοδήματα της οποίας προστίθενται στη βουλευτική αποζημίωση των 96.075 ευρώ, δίνοντας στο ζεύγος ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τις 167.000 ευρώ.
Οι τραπεζικοί του λογαριασμοί «έχουν» συνολικά 538.734 ευρώ, ενώ έχει και αμοιβαία κεφάλαια αξίας 20.000 ευρω.
Τα ακίνητα τα οποία κατέχει ολόκληρα ή μέρος αυτών είναι 15 σε Αττική, Βοιωτία, Ημαθία και Πόρο.

Πατήστε εδώ και δείτε το πόθεν έσχες του Ευάγγελου Μπασιάκου

Αριστοτέλης Παυλίδης



Περίπου 110.000 ευρώ λαμβάνει ως βουλευτική αποζημίωση ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Επιπλέον δηλώνει 57.763 ευρώ ως εισοδήματα της οικοκυράς συζύγου του.
Το ύψος των τραπεζικών του καταθέσεων μόλις που ξεπερνά τα 106.000 ευρώ.
Διαθέτει ακίνητα στην Κω, τη Ρόδο και την Αρκαδία, ενώ φαίνεται πως δεν ρισκάρει να εμπλακεί με το χρηματιστήριο.

Πατήστε εδώ και δείτε το πόθεν έσχες του Αριστοτέλη Παυλίδη
zougla.gr

Από τον Μάρτιο 2004 , 800.000 προσλήψεις κυρίως εκτός ΑΣΕΠ


1. Το ΠΑΣΟΚ, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρακολουθεί, από τις εκλογές του Μαρτίου 2004 και εξής, την πορεία των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, όπως αυτές εγκρίνονται από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή της κυβέρνησης.

2. Από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σχετικές Ερωτήσεις μας, προκύπτει ότι από 1-1-2009 μέχρι 30-6-2009 έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. συνολικά 65.061 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών. Το αντίστοιχο Α' εξάμηνο 2008 είχαν εγκριθεί 48.116 προσλήψεις. Δηλαδή έχουμε αύξηση 35,2% από το Α' εξάμηνο του 2008 στο Α' εξάμηνο του 2009.

3. Από τις 65.061 εγκρίσεις προσλήψεων του Α' εξαμήνου του 2009 οι 8.191 αφορούν προσλήψεις συμβασιούχων (δηλ. προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς κριτήρια και χωρίς μόρια) και οι 34.154 αφορούν προσλήψεις ορισμένου χρόνου και εποχικών, οι περισσότερες των οποίων γίνονται επίσης εκτός ΑΣΕΠ, δηλαδή ρουσφετολογικά.

4.Ο συνολικός αριθμός εγκρίσεων προσλήψεων όλων των κατηγοριών στον δημόσιο τομέα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. από 7-3-2004 μέχρι 30-6-2009 ανέρχεται σε 800.677, εκ των οποίων 313.042 αφορούν συμβασιούχους, ορισμένου χρόνου και εποχικούς. Επισημαίνεται ότι ενώ οι θέσεις μονίμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, που έχουν εγκριθεί σ' αυτά τα χρόνια ανέρχονται σε 147.782, οι θέσεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και εποχικών, που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, ανέρχονται σε 313.042. Είναι προφανές ότι αποφεύγουν τους μόνιμους και προτιμούν να προσλαμβάνουν κατά κόρον εκτός ΑΣΕΠ.

5. Η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη και ανάλγητη. Το κράτος της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι σπάταλο και πελατειακό. Υποσχέθηκαν περιστολή δαπανών λόγω της κακής κατάστασης στην οποία έφεραν την οικονομία της χώρας. Αντί να περιστείλουν τις δαπάνες, σε σχέση με τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, τις αυξάνουν. Ρουσφετολογούν ακατάπαυστα με χρήματα του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση Καραμανλή επιλέγει τις σπατάλες αντί για το νοικοκύρεμα της οικονομίας. Επιλέγει το πελατειακό κράτος αντί για το σοβαρό κράτος.

6. Η κυβέρνηση, απάντησε στα στοιχεία που δώσαμε για τις προσλήψεις και τα οποία αποτυπώνουν την πελατειακή λογική που την διακατέχει με τα γνωστά μισόλογα. Τους προκαλούμε: ας μας πουν έστω και ένα λάθος στα στοιχεία που παρουσιάσαμε και θα ζητήσουμε αμέσως συγνώμη. Διαφορετικά, ας ζητήσουν συγνώμη από τους χιλιάδες άνεργους, τους οποίους εμπαίζουν ασύστολα.

Παρηγοριά στον άρρωστο...




Αχ ρε Γιώργη, παρηγοριά στον άρρωστο....
και μάγος Χουντίνι να γίνει τα περιστέρια από το καπέλο του τελείωσαν.

Υ.Γ Αυτός είναι ικανός όταν χάσει η Ν.Δ , να ξαναβάλει τον υπότιτλο "η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό" για να πλησιάσει
πάλι τη κουτάλα.

Κεραμίδα σε εκατομμύρια νοικοκυριά,τρεις μισθοί για τους νέους φόρους


Κεραμίδα 3.000 ευρώ έρχεται από τον Σεπτέμβριο για τη μέση οικογένεια. Οι νέοι φόροι που επέβαλε η κυβέρνηση σε Ι.Χ., καύσιμα και κινητά τηλέφωνα, τα δύο εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (για το 2008 και το 2009) και το χαράτσι για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων συνθέτουν τη φθινοπωρινή λυπητερή.

Πρόκειται για φόρους που επιβλήθηκαν στους φορολογούμενους στο όνομα της μαύρης τρύπας- ρεκόρ του προϋπολογισμού και οι οποίοι επιβαρύνουν τα συνήθη περιουσιακά στοιχεία του μέσου νοικοκυριού, δηλαδή την κατοχή και χρήση Ι.Χ., την κύρια και εξοχική κατοικία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, ο λογαριασμός του φθινοπώρου, ύψους 3.000 ευρώ, αφορά μια μέση οικογένεια που έχει στην κατοχή της μια κύρια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων, αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται και ημιυπαίθριος χώρος 12 τετραγωνικών, μία εξοχική κατοικία 90 τετραγωνικών στην Ανατολική Αττική, αντικειμενικής αξίας 90.000

ευρώ, ένα Ι.Χ. 2.000 κ.ε. μοντέλο 1998 και δύο κινητά με συμβόλαιο και μηνιαίο λογαριασμό 60 ευρώ στο καθένα. Η παραπάνω οικογένεια πρόκειται να κληθεί από το φθινόπωρο να πληρώσει:

Για ακίνητα
●90 ευρώ για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2008. Πρόκειται για τον λογαριασμό του ΕΤΑΚ που κανονικά θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί πέρυσι αλλά λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν με το έντυπο Ε9 (π.χ. χιλιάδες δηλώσεις που έπρεπε να διορθωθούν) η αποστολή των εκκαθαριστικών ολοκληρώνεται εντός του Σεπτεμβρίου. Για το 2008 το ΕΤΑΚ υπολογίζεται ως εξής: Απαλλάσσεται από τον φόρο η ακριβότερη κατοικία του νοικοκυριού αντικειμενικής αξίας έως 300.000

ευρώ και στα υπόλοιπα ακίνητα επιβάλλεται φόρος 0,1% της αντικειμενικής τους αξίας.

●70 ευρώ για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009. Τα εκκαθαριστικά για το φετινό ΕΤΑΚ θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται μαζικά από τον Οκτώβριο. Για το 2009 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του φόρου καθώς θεσπίστηκε αφορολόγητο όριο από τις κατοικίες που έχει το νοικοκυριό. Το αφορολόγητο ορίστηκε στις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας για τους άγαμους και στις 200.000 για τους έγγαμους. Για Ι.Χ.
●150 ευρώ λόγω του ειδικού φόρου επί των Ι.Χ. Πρόκειται για φόρο που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουνίου και επιβλήθηκε φέτος σε όλα τα Ι.Χ. με κυβισμό άνω των 1.929 εκατοστών. Κλιμακώνεται από τα 150 ευρώ για 1.929 έως 2.500 κ.ε. και φθάνει στα 650 ευρώ για άνω των 5.000 κ.ε. ●546 ευρώ για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Το Ι.Χ. της οικογένειας ενώ πέρυσι πλήρωσε 446 ευρώ, φέτος θα επιβαρυνθεί με 100 ευρώ περισσότερο επειδή είναι μοντέλο της περιόδου 1995-1999.

Για ημιυπαίθριους
●2.160 ευρώ για την τακτοποίηση του ημιυπαίθριου χώρου στο διαμέρισμα της οικογένειας. Το ποσό για την τακτοποίηση είναι το 10% της αξίας του ημιυπαίθριου, η οποία είναι το γινόμενο της επιφάνειας επί της τιμής ζώνης.

Για καύσιμα
●40 ευρώ λόγω της αύξησης του φόρου στα καύσιμα. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καυσίμων (μαζί με τον ΦΠΑ που επιβάλλεται στον ΕΦΚ) αυξήθηκε κατά περίπου 8 λεπτά ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης. Η συγκεκριμένη οικογένεια με την κάλυψη 1.250 χιλιομέτρων μηνιαίως ή κατανάλωση 125 λίτρων θα επιβαρυνθεί κάθε μήνα λόγω της αύξησης του φόρου με 10 ευρώ ή με 40 ευρώ για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2009.

Το συνολικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει το συγκεκριμένο νοικοκυριό το φθινόπωρο ανέρχεται στα 3.088 ευρώ.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
αφορά την κατοχή και χρήση Ι.Χ., την κύρια και εξοχική κατοικία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων

Σχεδόν διπλάσια τέλη για τα κινητά

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του παραδείγματος θα πληρώσει 32 ευρώ επιπλέον για τις δύο συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Ο τρόπος υπολογισμού του τέλους κινητής τηλεφωνίας άλλαξε, με αποτέλεσμα στη συντριπτική πλειονότητα των συνδρομητών να αυξηθεί σημαντικά. Στην προκειμένη περίπτωση, ενώ για σε κάθε κινητό επιβαλλόταν μηνιαίος φόρος 5 ευρώ, με το νέο σύστημα υπολογισμού αυξήθηκε στα 9 ευρώ, δηλαδή 4 ευρώ το μήνα περισσότερο για τη μια σύνδεση και 8 ευρώ περισσότερα για τις δυο συνδέσεις. Στο τετράμηνο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2009 η συγκεκριμένη οικογένεια θα επιβαρυνθεί κατά 32 ευρώ.


Έρχεται και δεύτερο χαράτσι τον Οκτώβριο

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έρχεται στους φορολογουμένους από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για το 2009, καθώς η αποστολή αυτών του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη δύο φορές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για την εξόφληση του φόρου ακινήτων.

Μάλιστα, για το 2010 δεν αποκλείεται και αύξηση του συντελεστή υπολογισμού του ΕΤΑΚ από το 0,1% στο 0,2% της αντικειμενικής αξίας, στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον Οκτώβριο.

2,3 εκατ. νοικοκυριά θα πληρώνουν κάθε χρόνο
Από την αρχική επεξεργασία των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων προκύπτει ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πληρώνουν κάθε χρόνο τον φόρο. Ειδικότερα, από την επεξεργασία των στοιχείων για το ΕΤΑΚ προκύπτει ότι συνολικά θα εκδοθούν 3,5 εκατ. εκκαθαριστικά. Από αυτά 1,2 εκατ.

εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, είτε διότι ο φορολογούμενος έχει στην κατοχή του μία και μοναδική κατοικία αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, είτε διότι του αναλογεί ΕΤΑΚ κάτω των 27 ευρώ, οπότε σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία παραγράφεται. Τι δείχνει η επεξεργασία των εκκαθαριστικών
Από την επεξεργασία των εκκαθαριστικών που είναι χρεωστικά προκύπτουν τα εξής:

● 760.000 νοικοκυριά θα κληθούν να καταβάλουν ΕΤΑΚ από 27 έως 50 ευρώ.

● 780.000 νοικοκυριά θα κληθούν να καταβάλουν φόρο ακινήτων 50 έως 100 ευρώ.

● 700.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλουν ΕΤΑΚ ύψους 100 έως 200 ευρώ.

● 40.000 ιδιοκτήτες θα καταβάλουν ΕΤΑΚ ύψους από 200 έως 500 ευρώ.

● 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν φόρο ακινήτων άνω των 500 ευρώ.

Επίσης από την επεξεργασία των στοιχείων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν και τα ακόλουθα:

● Κάθε νοικοκυριό δήλωσε κατά μέσο όρο ότι κατέχει 6,7 δικαιώματα σε ακίνητα (κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια)

● Από αυτά τα 3,5 δικαιώματα αφορούν κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου. Πρόκειται για τα δικαιώματα σε ακίνητα τα οποία φορολογούνται με Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και συντελεστή 0,1% επί της αντικειμενικής αξίας.

● Τα 3,2 δικαιώματα αφορούν αγροτεμάχια τα οποία απαλλάσονται από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
ΤΑ ΝΕΑ

Ομολογία σοκ για κατασκοπεία


Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης 30χρονου μουσουλμάνου που είχε στην κατοχή του πλούσιο φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δρόμους και άλλες δημόσιες υποδομές στρατηγικής σημασίας, καθώς ομολόγησε ότι εκτελούσε «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.


Η ομολογία - σοκ ότι έκανε εδώ και καιρό, με επαγγελματικό μάλιστα τρόπο, φωτογραφήσεις «ευαίσθητων και στρατηγικών σημείων» προκάλεσε (και δικαιολογημένα) επιπλέον ερωτηματικά στους υπευθύνους των αρχών ασφαλείας και της ΕΥΠ για ύπαρξη ευρύτερου δικτύου κατασκοπείας στη Θράκη.

Ο άνδρας, που κατάγεται από το Μ. Δέρειο του Βόρειου Εβρου και κατοικεί κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου και διατηρεί φωτογραφείο στην πρωτεύουσα του Εβρου.

Συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στη Σαμοθράκη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ, της Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πάνω του βρέθηκαν 600 φωτογραφίες, οι οποίες ήταν άρτιες τεχνικά και οι 400 από αυτές αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές.

Δεν... τους γνώριζε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε πως αναλάμβανε αποστολές για λογαριασμό Τούρκων, την ταυτότητα των οποίων, όπως είπε, δεν γνωρίζει. Έκανε καιρό τις φωτογραφήσεις και παρέδιδε τις φωτογραφίες στους Τούρκους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένειά του φέρεται ότι είχε σχέσεις με το προξενείο.

«Με πλησίαζαν δύο άτομα, τους οποίους δεν γνωρίζω, και μου ζητούσαν να φωτογραφίζω στρατόπεδα», φέρεται πως είπε κατά τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του, όταν υπό το κράτος του πανικού, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν «λαλίστατος» και προέβη σε αποκαλύψεις, πριν τον συμβουλέψουν οι δικηγόροι του να σιωπήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανέφερε πως έκανε μέχρι τώρα συνολικά οκτώ τέτοιες «ειδικές αποστολές», κατά τις οποίες τραβούσε έως και 300 φωτογραφίες τη φορά, και αμειβόταν με 500 ευρώ για κάθε αποστολή.

Αξιωματικός, που ήταν παρών στις ανακρίσεις στην Αλεξανδρούπολη, απέδωσε στον συλληφθέντα τη φράση «δούλευα για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία».

Στη συνέχεια, μόλις ανέλαβαν την υπεράσπισή του δύο δικηγόροι από την Ξάνθη -ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνος-, «σφράγισε» το στόμα του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα που του ετοίμασαν οι συνήγοροί του.

Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως η υπόθεση, την οποία χειρίζεται η ΕΥΠ, δεν μοιάζει με περιπτώσεις άλλων πολιτών -Βουλγάρων, Τούρκων, ακόμα και ενός Φινλανδού- που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Εβρο και απελαύνονται μετά τη δίκη τους.

«Πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό από αυτό και με άλλες προεκτάσεις. Το άτομο αυτό αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατασκοπεία, που επισείουν ποινές πολυετούς κάθειρξης», έλεγε στο «Εθνος» ένας από αυτούς, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο 30χρονος να είναι μόνο ένα από τα μέλη δικτύου δεκάδων ατόμων που συνεργάζονται με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως απεικονίζουν πολύ ειδικές λεπτομέρειες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που δεν μπορούν να απεικονιστούν από δορυφόρο, παρά μόνο από επίγεια πηγή.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη σύλληψη του 30χρονου, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε: «Όσο κι αν καμώνονται οι Τούρκοι ότι είναι φίλοι, οι Τούρκοι είναι αντίπαλοι. Φαίνεται από τις παραβιάσεις, από την προώθηση των λαθρομεταναστών, καθώς και από τους πράκτορες που έχει σπείρει η Τουρκία σε όλη την Ελλάδα. Η εμμονή μας να μπει η Τουρκία στην ΕΕ ισοδυναμεί με εθνική αυτοχειρία. Αυτά έβλεπε ο κ. Κοραντής και γι' αυτό τον εξοβέλισαν από τη διοίκηση της ΕΥΠ».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ - ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ-ΕΘΝΟΣ

Παλεύοντας με τα... κόμματα


Η πολυσήμαντη ελληνική κρίση δεν κρύβεται πια. Το κράτος είναι υπερχρεωμένο και η εύρυθμη λειτουργία του εξαρτάται ευθέως από τον δανεισμό.

Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις της, ακόμη και οι υγιέστερες, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οι πωλήσεις υποχωρούν, τα κέρδη εξανεμίζονται και η εξάρτηση από τις τράπεζες πολλαπλασιάζεται. Την ίδια στιγμή σημαντική μερίδα των νοικοκυριών οφείλει πολλά στο πιστωτικό σύστημα, χωρίς να έχει προσδοκίες εισοδηματικής βελτίωσης.

Η ανεργία πνίγει τις ασθενέστερες τάξεις, τη νεολαία και τις γυναίκες, η άλλοτε ακμάζουσα μεσαία τάξη βλέπει τις ευκαιρίες προόδου να περιορίζονται, πολλά μέλη της κατρακυλούν στα σκαλιά της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, βεβαιότητες και ασφάλειες χάνονται, η εμπιστοσύνη απέναντι στην πολιτεία κάμπτεται και αντικαθίσταται από αισθήματα απογοήτευσης, αντίδρασης, βίας, φόβου και ρατσισμού. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία μοιάζει πιο ατίθαση και πιο άναρχη από ποτέ.

Ανέχεται την ανομία, ασκείται στην παραοικονομία, αποδέχεται το οικονομικό έγκλημα, θαυμάζει τις πολλές εγκληματικές φιγούρες που βρίσκουν πρόθυμους συνεργάτες στο κράτος, στην Αστυνομία, στη Δικαιοσύνη ή στις φυλακές, αλλά μαζί εξοργίζεται με τους ξένους που κλέβουν τις δουλειές και τα πορτοφόλια.

Η ελληνική κοινωνία μεταλλάσσεται τα τελευταία χρόνια και η πολιτική την παρακολουθεί κατά πόδας, δεν αντιστέκεται, δεν συγκρούεται, ούτε μεταδίδει σήματα και μηνύματα, παρά μόνο απολαμβάνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Τα κόμματα μοιάζουν στην κοινωνία, προσαρμόζονται απολύτως στα σημεία των καιρών, καθοδηγούνται και δεν καθοδηγούν, γι΄ αυτό και αδυνατούν ως τώρα να βρουν τις λύσεις και να οδηγήσουν τη χώρα σε δρόμο σταθερό και βέβαιο.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εξουθενωμένη, ξόδεψε τα αποθέματα ανοχής και εμπιστοσύνης και ξοδεύτηκε η ίδια, δεν δύναται πλέον να μεταδώσει πίστη και προσδοκία για το μέλλον. Δεν έχει πια τις δυνάμεις να επιβάλει αλλαγές και τομές και κυρίως δεν μπορεί να υπερασπισθεί πολιτικά τις όποιες ιδέες ή το όποιο σχέδιο ανόρθωσης της χώρας.

Στον αντίποδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παλεύει ακόμη με το παρελθόν, με τις φοβίες, με τις δεσμεύσεις και τις ενοχές του για το μερίδιο ευθύνης που διαχρονικά φέρει. Γι΄ αυτό και κρατιέται, δεν αντιδρά δυναμικά, δεν ξεκαθαρίζει, αποφεύγει ακόμη και την επεξεργασία για να μη δεσμευθεί. Κάνει ο κ. Παπανδρέου το ίδιο λάθος με εκείνο του κ. Καραμανλή: προτιμά τη λογική του ώριμου φρούτου, τη θεωρεί πιο ασφαλή, πιο βεβαία. Κινδυνεύει να πάθει τα ίδια, να κερδίσει τις εκλογές και να ακυρωθεί λίγους μήνες μετά επειδή θα έχει απέναντί του μια κοινωνία δύσπιστη και αντιδρώσα σε καθετί.

Αλλά και στις δύο άκρες του πολιτικού τόξου δεν φαίνεται να υπάρχει φως. Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη έλκεται εμφανώς πια από το πρότυπο της ιταλικής λαϊκιστικής Ακροδεξιάς, επενδύει στα φοβικά σύνδρομα και επιχειρεί να χτίσει ασφάλειες σε σχήματα στρατιωτικής έμπνευσης, ονειρεύεται την ανασύσταση της ΜΟΜΑ και άλλα αναχρονιστικά.

Το ΚΚΕ επίσης όσο περνάει ο καιρός κλείνεται ολοένα περισσότερο, μετατρέπεται σε δύναμη απρόσιτη, περιχαρακωμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και χάνεται, ενώ οι Οικολόγοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον ερασιτεχνισμό που διακρίνει τέτοια μονομερή σχήματα.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι η κρίση ήλθε για να μείνει. Θα τη ζήσουμε τελικώς ολόκληρη με τα κόμματα και τους ηγέτες που μας... ταιριάζουν.
Αντώνης Καρακούσης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Κυβέρνηση μεμονωμένη...


· 16 στελέχη της ΝΔ έστειλαν επιστολή στον καταλληλότερο υπευθυνότερο και τελευταία
Βέγγο για να του που ότι η ΝΔ πάει από το κακό στο χειρότερο
· Τα υπόλοιπα στελέχη είναι τόσο απογοητευμένα που ούτε καν επιστολές
δεν έχουν κουράγιο να γράψουν
· Και ενώ όλοι οι Έλληνες έμαθαν για την επιστολή Κοκκινούλη ο μεμονωμένος Αντώναρος δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε
· Ευτυχής άνθρωπος
· Ζει σε έναν κόσμο δικό του
·
Αγγελικά (από τον Αγγέλου) πλασμένο
· Χαρακτήρισε τον Κοκκινούλη μεμονωμένη περίπτωση
· Ο Τατούλης μεμονωμένη περίπτωση
· Το Βατοπέδι μεμονωμένη περίπτωση
· Τα ομόλογα μεμονωμένη περίπτωση
· Τα χάλια της οικονομίας μεμονωμένη περίπτωση
· Ο Μανώλης περίπτωση
σκέτη
· Αυτή δεν είναι Νέα Δημοκρατία
· Νέα
Μεμονωμένη είναι
· Εντωμεταξύ η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία
· Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι οι προεκλογικές κινήσεις και δήθεν παροχές θα κρατήσουν για δύο ολόκληρα χρόνια;
· Θα τρέχει από ΚΑΠΗ σε ΙΚΑ και από ΚΕΠ σε Νοσοκομεία για δύο χρόνια συνεχώς ο καταλληλότερος υπευθυνότερος;
· Θα τον εξαντλήσουν τον άνθρωπο
· Την κούραση του δεν την σέβονται;
· Και καθημερινώς μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να παραβιάσει το σύνταγμα με το θέμα του προέδρου
· Βλέπεις πρόωρες εκλογές με ηλίθια επιχειρήματα δεν έχουν ξαναγίνει
· Αλλά πώς να αποχωριστείς την κουτάλα;
· Συγγνώμη την εξουσία ήθελα να πω
· Πέθανε στην εντατική μετανάστης μετά από άγριο ξυλοδαρμό από λιμενικούς
· Μεμονωμένο περιστατικό
· Έργα γίνονται στην Μαλακάσα καλοκαιριάτικα
· Σου λέει η κυβέρνηση: με τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές τους πήραμε όλα τα λεφτά, υπάρχει και η κρίση, ποιος θα ταξιδέψει;
· Αλλά ο αχάριστος λαός βρήκε τον τρόπο να
εκθέσει την κυβέρνηση και δημιουργεί μποτιλιάρισμα
· Πετσόκοψαν το βίντεο του Γαβρά για το Μουσείο Της Ακρόπολης
· Ο Ανθέλληνας ήθελε να παρουσιάσει την ιστορία και όχι την μυθολογία
· Στου Μαξίμου πήγε η εθνική ομάδα Νέων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ
· Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης
Μετά τιμής
Μικρός Φωκίων
mikrosfokion.blogspot.com

Νέα Δημοκρατία : Μια ωραία ατμόσφαιρα...


Εσωκομματική κόντρα με υποτιμητικές αναφορές στην τραγουδίστρια… Έφη Θώδη, έχει ξεσπάσει στο κυβερνών κόμμα.

Πρωταγωνιστές, δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ο νυν υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος. Με δηλώσεις τους οι δύο «συνάδελφοι» πυροδοτούν μια κόντρα, στην οποία ο βουλευτής δεν διστάζει να… παρομοιάσει τον υπουργό με την Έφη Θώδη, ιδίως κατά την εποχή που η υγεία της είχε κλονιστεί σοβαρά! Διέγνωσε, μάλιστα,στην συμπεριφορά του κ. Μαρκόπουλου…. «ψυχοπαθητικό σύνδρομο μεγαλομανίας»!

Όλα ξεκίνησαν από την εκλογή νέου προεδρείου στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, θεώρησε ότι ο συνάδελφός του παρενέβη στις αρχαιρεσίες υπέρ του νέου προέδρου Θανάση Τσέγα.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι: «Ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας, προφανώς από απειρία, ελπίζω, ενέδωσε σε πιέσεις και αντί για 8 μέλη που προκύπτει από το κανονιστικό πλαίσιο, διόρισε 9 (!) χωρίς αιτιολογία. Ο κ. Λιμενάρχης αποδέχτηκε τον περίεργο διορισμό και προχώρησε σε εκλογή προεδρείου παρά την ένσταση για την κραυγαλέα ακρότητα της σύνθεσης».

Στο χαρακτηρισμό «πιέσεις» ο Αναστάσιος Λιάσκος αναγνώρισε προσωπική επίθεση εναντίον του. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αναφορά του υπουργού στο ιδιωτικό μουσείο που έχει συστήσει στη Χαλκίδα ο κ. Λιάσκος, με δικά του χρήματα όπως ισχυρίζεται. Ο κ. Μαρκόπουλος στην ανακοίνωση κάνει λόγο για αφαίμαξη χρημάτων από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Κατακλείδα της κόντρας αυτής, οι δηλώσεις του κ. Λιάσκου στο ραδιοφωνικό σταθμό “Cosmos FM 100”. Κάνει λόγο για «ψυχοπαθητικό σύνδρομο μεγαλομανίας» και συνιστά στον κ. Μαρκόπουλο… «να το κοιτάξει» γιατί όπως λέει «κάπως έτσι ξεκίνησε και η Έφη Θώδη. Πίστεψε ότι έγινε Νταϊάνα Ρος».
zougla.gr

Η πανδημία της Νέας Γρίπης. ΟΧΙ πανικός. ΟΧΙ εφησυχασμός. Ενημέρωση και ανθρώπινη αλληλεγγύη!


Η πανδημία της νέας γρίπης είναι γεγονός, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ιός εξαπλώνεται διηπειρωτικά και παρουσιάζει εμμένουσα μετάδοση από άτομο σε άτομο. Κι αυτό σημαίνει πανδημία. Και αυτό έχει συμβεί.

Πανδημία, όμως, ΔΕΝ σημαίνει πως υπάρχει κάποια μεταβολή στην συμπεριφορά του ιού ή στην βαρύτητα της νόσου. Απλώς, ο όρος τονίζει τη διασπορά του ιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Η γρίπη, ως νόσημα, είναι απρόβλεπτη. Το τι θα συμβεί στο μέλλον και πώς θα συμπεριφερθεί ο νέος ιός Η1Ν1 και η Νέα Γρίπη, που αυτός προκαλεί, δεν το γνωρίζουμε.

Και ως εκ τούτου βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας, που οδηγεί σε πιθανολογήσεις και ενδεχόμενα. Όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε, εκ των προτέρων, τι θα συμβεί (είναι ανθρώπινο). Όμως, απλά και ξερά δεν μπορούμε να το ξέρουμε. (Είναι εξ ίσου ανθρώπινο). Και η Κασσάνδρα που προέβλεπε το μέλλον δεν γινόταν πιστευτή.

Δεν πρόκειται για μια πανδημία ανάλογη αυτής του 1918. Εν τούτοις, αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, που χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες και από την πολιτεία.

Ο ιός Η1Ν1 είναι εδώ. Και μάλλον ήρθε για να μείνει για ένα διάστημα.

Τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ της Νέα Γρίπης είναι παρόμοια από αυτά της Εποχικής Γρίπης. Πυρετός, βήχας, φαρυγγίτιδα, συνάχι, πόνοι στους μύες (μυαλγίες), κρυάδες (φρίκια) κεφαλαλγία, και αδυναμία. Σημαντικός αριθμός αρρώστων παρουσιάζει διάρροια και εμέτους.

Μέχρι τώρα, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η νόσος εμφανίζεται με ελαφρά μορφή και αυτοϊάται. Εν τούτοις, σε μικρό ποσοστό εμφανίζεται βαριά μορφή της νόσου, που μπορεί να οδηγήσει τον άρρωστο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή και στον θάνατο.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων νέας γρίπης (57%) αφορά άτομα 5-24 ετών. Κάτω από το μισό αυτών των ατόμων (41%), χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία και από αυτά τα περισσότερα είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.
Η συντριπτική πλειονότητα (71%) αρρώστων με Νέα Γρίπη, που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι άρρωστοι με χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, ανοσοκατεσταλμένοι, διαβητικοί και έγκυες γυναίκες.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν σχετικά λίγες περιπτώσεις Νέας Γρίπης σε αρρώστους άνω των 64 ετών, αντίθετα με ότι συμβαίνει στην Εποχική Γρίπη.

Αντικειμενική και ψύχραιμη ενημέρωση των πολιτών και εγρήγορση και ετοιμότητα και σχέδιο αντιμετώπισης, για κάθε ενδεχόμενο (από το ευμενέστερο μέχρι το χειρότερο), από την πολιτεία, είναι τα αποτελεσματικότερα όπλα εναντίον του ιού και της Νέας Γρίπης. Αυτό σημαίνει:

1. Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση αύξησης των κρουσμάτων.
2. Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μεταβολών στην βαρύτητα της νόσου και στα χαρακτηριστικά του ιού.
3. Ετοιμότητα για αντιμετώπιση μεταβολών στις αντιδράσεις τις κοινωνίας.
4. Ενημερωμένο και Συνειδητό πολίτη, ο οποίος προφυλάσσει τον εαυτό του και τους άλλους:

  • Καλύπτει με χαρτομάντιλο μύτη και στόμα όταν φτερνίζεται ή βήχει.
  • Πετάει το χαρτομάντιλο προσεκτικά στα σκουπίδια.
  • Πλένει τα χέρια του μετά. Και τακτικά.
  • Αποφεύγει να αγγίζει μάτια, μύτη και στόμα με τα χέρια.
  • Μένει στο σπίτι του όταν έχει συμπτώματα γρίπης. (Είναι μεταδοτικός μια μέρα πριν και 7 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων).
  • Δεν ταξιδεύει όταν έχει συμπτώματα γρίπης.
  • Δεν πηγαίνει, σαν ηλίθιος, εγωιστής, κολωνακιώτης, σε «πάρτι χοίρων», για να κολλήσει τη νέα γρίπη (στόχος είναι να περιοριστεί η μετάδοσή της όχι να επεκταθεί).
  • Δεν χρησιμοποιεί, χωρίς συμβουλή του γιατρού, αντιϊκά φάρμακα.
  • Για την αντιμετώπιση του πυρετού σε παιδιά και εφήβους ΔΕΝ πρέπει να χορηγείται ασπιρίνη ή φάρμακα που περιέχουν ασπιρίνη.

5. Ενημερωμένο πολίτη, που προσφεύγει, αμέσως, σε ιατρική βοήθεια όταν παρουσιαστούν: Πυρετός, φαρυγγίτιδα και βήχας, και συνυπάρχει επίσης καρδιοαναπνευστικό νόσημα, διαβήτης, ανοσοκαταστολή. Ή πρόκειται για έγκυο γυναίκα με τα ιδία συμπτώματα ή παιδί κάτω των 2 ετών.
6. Ενημερωμένο πολίτη, που καταφεύγει αμέσως στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, εάν το ΠΑΙΔΙ του παρουσιάσει:

  • Γρήγορη ανάσα ή δυσκολία στην ανάσα (ταχύπνοια, δύσπνοια).
  • Μελάνιασμα (κυάνωση) στο δέρμα.
  • Δεν πίνει αρκετά υγρά.
  • Εμφανίζει έντονους και συνεχείς εμέτους.
  • Υπνηλία ή λήθαργο.
  • Έντονο Εκνευρισμό.
  • Σπασμούς.
  • Ελάττωση των δακρύων σε βρέφη.
  • Υποτροπή του πυρετού και χειροτέρευση βήχα, μετά από βελτίωση των συμπτωμάτων της γρίπης.

ΕΑΝ ο ΙΔΙΟΣ παρουσιάσει:

  • Δύσπνοια.
  • Πόνο ή πίεση στο στήθος ή την κοιλιά.
  • Ξαφνική ζάλη.
  • Σύγχυση.
  • Έντονους ή συνεχείς εμέτους.
  • Ελάττωση των ούρων.
  • Επανεμφάνιση του πυρετού και χειροτέρευση του βήχα μετά από αρχική βελτίωση των συμπτωμάτων.

7. Ενημερωμένο και συνειδητοποιημένο πολίτη, που είναι προετοιμασμένος για αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητά του ή το σχολείο του.
8. Διάλογο των αρμοδίων Υπουργών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Εκκλησιάς, των Νομαρχών, των Δημάρχων και του επιχειρηματικού κόσμου, για τον χειρισμό της καταστάσεως, δεδομένου ότι είναι πιθανό το πρόβλημα να γίνει οξύτερο το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Εμβόλιο: Ετοιμάζεται. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό ή μερικώς αποτελεσματικό. Ίσως αργήσει η εμπορική διάθεσή του και η χορήγηση του στον πληθυσμό είναι απόφαση που θα ληφθεί εν καιρώ. Οι παρενέργειές του δεν έχουν μελετηθεί πλήρως.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν οι ενδείξεις πως το στέλεχος του ιού στην κοινότητα έχει αλλάξει σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του εμβολίου. Αλλά με την γρίπη δεν μπορεί κανείς να εφησυχάζει. Έτσι συνεχίζεται η παρακολούθηση των στελεχών του ιού ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε το ίδιο στέλεχος του ιού το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Θα πρέπει να είναι ενημερωμένος ο έλληνας πολίτης, πως μπορεί να μην έχουμε το εμβόλιο όσο γρήγορα το θέλουμε. Μπορεί να μην έχουμε ένα, όσο θέλουμε, αποτελεσματικό εμβόλιο.

Η διαπίστωση της πανδημίας ΔΕΝ θα πρέπει να προξενήσει υστερία, πανικό ή ρωγμές στον κοινωνικό ιστό.

Ούτε εφησυχασμό και νεοελληνικό γραψαρχιδισμό.

Πρωτίστως, όμως, εκείνο που πρέπει να έχουμε και δεν πρέπει, καθόλου, να χάσουμε, είναι η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η ψυχραιμία μας.

Ελευθέριος Ανευλαβής-www.zougla.gr

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Μας άρεσε...

Η γριπη δεν μεταδιδεται με την θεια κοινωνια, διοτι...

...τα κοχλιαρια προερχονται απο τις ιερες κουταλες της μονης Βατοπεδιου απ' τις οποιες, οσοι εφαγαν, δεν επαθαν τιποτα.

(από αναγνώστη)
http://lamianews.blogspot.com

Τα σχόλια περιττά




Απόστολος Γατής, καθηγητής ΠΕ07, MSc

«...Kαι τι δεν έχουν κάνει για να καλλιεργήσουν τις διαστροφές ανάμεσά μας; Kι εμείς τι κάναμε εδώ και λίγο καιρό για να τους καταστρέψουμε; Tίποτα, γιατί σηκώνουν με αυθάδεια το κεφάλι και απειλούν ατιμώρητα την αρετή. Tίποτα, γιατί η κυβέρνηση οπισθοχώρησε μπροστά στις φατρίες, κι αυτές βρίσκουν προστάτες ανάμεσα στους εντολοδόχους της δημόσιας αρχής...[...].

Ενώ εσείς προστάξατε την τιμωρία μερικών καθαρμάτων, υπεύθυνων για όλα μας τα δεινά, αυτοί τολμούν να προβάλλουν αντίσταση στην εθνική Δικαιοσύνη και για χάρη τους θυσιάζονται τα πεπρωμένα της πατρίδας και της ανθρωπότητας. Aς περιμένουμε λοιπόν όλες τις μάστιγες που μπορούν να προκαλέσουν οι φατρίες που κινούνται ατιμώρητα. [...].

Λαέ, να θυμάσαι ότι όταν μέσα στην Δημοκρατία δεν βασιλεύει η Δικαιοσύνη με απόλυτη μάλιστα εξουσία και όταν αυτή η λέξη δεν σημαίνει την αγάπη για την ισότητα και την πατρίδα, τότε η λευτεριά είναι κακή έννοια. Λαέ, εσύ που σε φοβούνται, σε κολακεύουν και σε περιφρονούν, εσύ, αναγνωρισμένε κυρίαρχε, που σε μεταχειρίζονται πάντα σαν σκλάβο, να θυμάσαι ότι *παντού όπου δεν βασιλεύει η Δικαιοσύνη, βασιλεύουν τα πάθη των αξιωματούχων, και τότε ο λαός δεν άλλαξε τα πεπρωμένα του, αλλά τις αλυσίδες του! Nα θυμάσαι ότι μέσα στους κόλπους σου υπάρχει ένας συνασπισμός απατεώνων, που αγωνίζεται ενάντια στη δημόσια αρετή, που έχει περισσότερη επιρροή στις υποθέσεις σου από εσένα τον ίδιο, που σε φοβάται και σε κολακεύει χοντρικά, αλλά συνάμα και σε προγράφει λιανικά στο πρόσωπο του κάθε καλού πολίτη." (M. Ροβεσπιέρος, απόσπασμα από τον πύρινο λόγο του τον Φλεβάρη του 1794)



Η "εξέλιξη" των κομματόσκυλων....

Υπάρχει μια κατηγορία συμπολιτών, οι οποίοι επιλέγονται από τις κυβερνήσεις – στην κυριο
λεξία από το κυβερνητικό κόμμα – για να στελεχώσουν διάφορες κρατικές υπηρεσίες και δημόσιες επιχειρήσεις.
Οι τοποθετήσεις τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, κάθε άλλο, παρά με κριτήρια αξίας και ικανοτήτων, γίνονται, αφού πρόκειται, καθαρά, για επιλογές πολιτικών και κομματικών ενεργούμενων, με έφεση στην υποτακτικότητα και την οσφυοκαμψία ή κομματόσκυλων, που έντεχνα, σε ανύποπτες στιγμές δημιούργησαν «ειδική σχέση» με υψηλά ιστάμενα κομματικά στελέχη, π.χ. κουμπαριά...

Οι πλέον χαρακτηριστικοί τύποι, αυτών των «προσόντων», επιλέγονται και τοποθετούνται, σε θέσεις – κλειδιά, υπηρεσιών και οργανισμών, με σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του profile και του prestige, της κυβέρνησης και των στελεχών της, του πρωθυπουργού, φυσικά, προεξέχοντος.

Ως εδώ, τίποτα το παράξενο και τίποτα το πρωτοφανέρωτο, με το εξοργιστικό, όμως να έρχεται και να θεμελιώνεται στη συμπεριφορά, κάποιων τέτοιων αχυρανθρώπων, οι οποίοι, έχοντας πιστέψει, πως «κάποιοι» είναι, και παίρνοντας θάρρος και θράσος από τα κανακέματα των αφεντικών τους, προβάλλουν, ως πολιτικοί παράγοντες, τάχα αυτόφωτοι, και προβαίνουν σε δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις, με θεσμικούς φορείς του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής.

Οι ανάλογες με την περιγραφή περιπτώσεις, είναι πολλές, επί νεοδημοκρατίας, με χαρακτηριστικότερες αυτές του «κουμπάρου» Μηλιάκου στην ΑΤΕ, του μαξιμόπαιδου Βεναρδάκη στον ΟΑΕΔ και τελευταία του «αντικειμενικού» Παναγόπουλου στην ΕΡΤ…

Μέσα σ΄ όλα, λοιπόν, τα φαινόμενα της νεοδεξιάς εποχής, το είδαμε κι αυτό : τα κομματόσκυλα να το παίζουν πολιτικά στελέχη, πρώτης γραμμής, μάλλον, εκμεταλλευόμενα τη χρεοκοπία και την περιθωριοποίηση των καθεαυτού πρωτοκλασάτων στελεχών του κ. Καραμανλή…
logoplokies.blogspot.com
Σχόλιο: Πεδίον δόξης λαμπρόν και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τώρα ένα βήμα πριν από την εξουσία. Πρόεδρε "καθάρισε" το κίνημα από κάθε λογής παράσιτα αμφιβόλου ηθικής και ικανοτήτων , αυτούς που ράβουν κουστούμια ή το χειρότερο υπόσχονται κουστούμια.
Σήμερα , αύριο θα είναι αργά.


Να σοβαρευτεί αμέσως !


1. Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργού Υγείας, με αντικείμενο την νέα γρίπη και την αντιμετώπιση της, δεν μας έκανε σοφότερους. Δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας στο μόνο που διέπρεψε είναι στο να δώσει μαθήματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το πρόβλημα του.

2. Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε τα όσα αναγράφονται στον Τύπο και σύμφωνα με τα οποία το «σχέδιο» για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ήταν το .... σχέδιο αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών (τότε που η ΝΔ υπέγραψε το έπος της χαμένης γαλοπούλας) και όπου υπήρχε η φράση «γρίπη των πτηνών» αντικαταστάθηκε με τη «νέα γρίπη». Επισημαίνουμε όμως ότι ακόμη και μετά την συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό παραμένουν πολλά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν:

- με θέματα διαχείρισης και με την ετοιμότητα του Υγειονομικού Συστήματος, ειδικά δε του Πρωτοβάθμιου. Οι πληροφορίες, που εμείς τουλάχιστον έχουμε, είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα επαρκής ενημέρωση, εγκύκλιοι, συντονισμός σε επίπεδο γιατρών, σε επίπεδο νοσηλευτών, Κέντρων Υγείας και άλλων.

- σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών. Από την αρχική δήλωση του υπουργού Υγείας για 8 εκατομμύρια εμβόλια, δηλαδή για 4 εκατομμύρια άτομα, φτάνουμε στη σημερινή, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει προβλεφθεί να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

3. Ο τελευταίος που μπορεί να δώσει μαθήματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας στο ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Αβραμόπουλος που:

- μόλις χθες πιάστηκε ψευδόμενος και περιμένουμε να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες. Επέμενε ο υπουργός Υγείας ότι το βιολογικό δείγμα του ασθενή, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ηρακλείου, δεν εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, με τριήμερη καθυστέρηση (!) αλλά με καθυστέρηση μισής μέρας. Τον διέψευσε, δημόσια, ο ίδιος ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου. Η ολιγωρία αυτή είναι σημαντική γιατί αυξάνει τα ερωτηματικά για την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο που αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

- επιμένει μέρες τώρα ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός που παρακολουθεί τα ζητήματα αυτά δίνει την Ελλάδα ως δεύτερη κατά κεφαλήν στα κρούσματα. Αυτά συνιστούν έλλειψη σοβαρότητας και όχι η υπεύθυνη στάση και οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που τον ανάγκασαν να ξυπνήσει.

Για βρούβες...


(Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, στον Real fm 97,8, για το εάν πρέπει να παραμείνει στη θέση του ο Ευάγγ. Αντώναρος μετά τη δήλωσή του ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Κοκκινούλης) «Και ο Ρουσόπουλος είπε ότι ντρέπεται για λογαριασμό μου και τώρα μαζεύει βρούβες στο υπόλοιπο Αττικής».

Σαμαρικό...





«Who is Costas Gavras? / Ελλάς! Ελλάς! Αντώνης Σαμαράς!». Σύνθημα από το Διαδίκτυο, με το οποίο δονούνται από συγκίνηση οι καρδιές των ελληνόψυχων...

Tου Στέφανου Κασιμάτη-Καθημερινή

Το Σχέδιο Νοικοκύρης


Τριαντάφυλλος Καρατράντος



Έδειχναν προβληματισμένοι. Ο επικοινωνιολόγος και ο Γραμματέας, συγκρούστηκαν στα σκαλιά της εισόδου. Τα σκυμμένα κεφάλια, που μετρούσαν τις κόκκους πίσσας της ασφάλτου, φανέρωναν δύο ανθρώπους έντονα προβληματισμένους και απογοητευμένους. Ο Πρωθυπουργός ήταν κλεισμένος στο διαμέρισμά του στον Λυκαβηττό. Καιρό τώρα είναι κακόκεφος, δεν θέλει να δει κανέναν, έχει χάσει ακόμη και την όρεξη για τα βερμπαλιστικά επικοινωνιακά τσιτάτα του, πόσο μάλλον την όρεξη για διακυβέρνηση. Όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες έχει κλειστεί στον εαυτό του, έρχεται ώρες ατελείωτες αντιμέτωπος με το μέλλον του, όποιο και αν είναι αυτό.
Με μεγάλη δυσκολία κατάφερε ο Γραμματέας να κλείσει αυτό το ραντεβού. Δεν πάει άλλο, έλεγε εδώ και μέρες, θα χάσουμε τις εκλογές, πρέπει κάτι να κάνουμε. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Ο επικοινωνιολόγος συμφωνούσε μαζί του. Η δική του πρόταση ήταν για άμεση προκήρυξη εκλογών μετά το καλοκαίρι, ισχυριζόταν στον Πρωθυπουργό την στρατηγική επιλογή της «δεξιάς παρένθεσης», την άμεση δηλαδή φθορά των σοσιαλδημοκρατών με την παράδοση της εξουσίας, και την τάχιστη επιστροφή, σε διάστημα μηνών, των συντηρητικών με αφορμή την κήρυξη εκλογών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άσε Πρόεδρε, έλεγε χαρακτηριστικά, να τα βγάλουν πέρα αυτοί με τις τεράστιες πιέσεις για σφιχτή δημοσιονομική προσαρμογή. Θα φθαρούν.

Ο πρωθυπουργός τους είχε ακούσει πολλές φορές, όπως είχε ακούσει και άλλες γνώμες, γνώμες που συνέκλιναν και απέκλιναν. Δεν μπορούσε όμως να αποφασίσει, η στάση του έδειχνε ότι δεν ήθελε να αποφασίσει, η επιλογή του τρόπου και του χρόνου μίας αναμενόμενης ήττας και ο τακτικός χειρισμός της, εφόσον θέλεις να παραμείνεις στο πολιτικό προσκήνιο, είναι δύσκολη ζαριά, και ο Πρωθυπουργός είχε δείξει ότι το υψηλό ρίσκο και τα παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος δεν ήταν για αυτόν.
Τους ξέκοψε από την αρχή κάθε διάθεση συζήτησης για την ημερομηνία των εκλογών. Αυτό που ήθελε ήταν ένα σχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τις καλύτερες συνθήκες προσφυγής στις κάλπες και για το πώς θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τον κόσμο της παράταξης, το νοικοκύρη μας.

Δεν είχαν και πολλά πράγματα να κάνουν. Θα επένδυαν στο γνωστό τρίπτυχο: θρησκεία, κομματισμός, ασφάλεια. Αποφάσισαν να καταπνίξουν κάθε προοδευτική φωνή που ενοχλούσε το ιερατείο, άλλωστε είχαν αμελήσει καιρό τα αιτήματα της δεξιάς του Κυρίου, δεν τους έπαιρνε άλλο να κωφεύουν στη λίστα που τους είχαν παραδώσει, έτσι τους έδωσαν τη λογοκρισία που ήθελαν.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου ήταν η δημιουργία του κλίματος ανασφάλειας, ώστε η Κυβέρνηση να φανεί ως ο πάροχος ασφάλειας. Επένδυσαν στη γρίπη, στους μετανάστες, στην τρομοκρατία, στο οργανωμένο έγκλημα. Καλή ζαριά, βάζουν μπρος λοιπόν μέτρα αυξημένης παρακολούθησης, περαιτέρω εξοπλισμού της ΕΛΑΣ, στροφή της Υπηρεσίας Πληροφοριών σε εσωτερικές επιχειρήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών , έλεγχο της πληροφόρησης, περιορισμό των blogs κτλ.

Σημείο τρίτο, κομματισμός του κράτους. Προσλήψεις και μονιμοποιήσεις δηλαδή. Ετοίμασαν μία λίστα για όλο το Δημόσιο, αυτή τη φορά δεν θα έμεναν στα stage, θα τα έδιναν όλα, θα μονιμοποιούσαν.

Το Σχέδιο Νοικοκύρης ήταν έτοιμο για εφαρμογή, όποτε και αν έρχονταν οι εκλογές η παράταξη θα ήταν έτοιμη να περιχαρακώσει τους νοικοκυραίους.

Κάτι έλειπε όμως, χρειάζονταν και ένας επικοινωνιακός άσος, μπας και αλλάξουν λίγο τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις. Σκέφτηκαν, σε τι επενδύει ο νοικοκύρης, πέρα από τη θρησκεία και την οικογένεια, τι βάζει δεύτερο σε μοίρα, μετά τις 10 εντολές; το Σύνταγμα. Διάνα, θα τους κατηγορήσουμε ότι παίζουν παιχνίδια με το σεβασμό του Συντάγματος και την Προεδρική εκλογή, ποιος θυμάται τώρα, είπε ο επικοινωνιολόγος στον Καραμανλή τις καλπονοθείες και τις λαθραίες συμμετοχές σε ψηφοφορίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο Σεβασμός στο Σύνταγμα, το τέλειο επικοινωνιακό όπλο για το Σχέδιο Νοικοκύρης.

Έφυγαν ικανοποιημένοι από το διαμέρισμα του Πρωθυπουργού. Έσκασε λίγο το χειλάκι τους, κάτι είχαν κάνει. Πίσω τους όμως, ο Πρωθυπουργός βυθίζονταν ξανά στην απέραντη μελαγχολία της μονομαχίας με την εξουσία. Να κυβερνά κανείς ή να μην κυβερνά σκέφτηκε, και έβαλε να παίξει την αγαπημένη του πίστα στο Age of Empires.



31 ΙΟΥΛΙΟΥ 1943, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ.



Η 31η Ιουλίου αποτελεί Ημέρα Μνήμης για την Πελασγία, καθώς, την ημερομηνία αυτή, μηχανοκίνητη γερμανική φάλαγγα, διερχόμενη από τον τόπο μας, από την παλιά εθνική οδό, Λαμίας -- Βόλου, κατευθυνόμενη προς Κυπαρισσώνα, προέβη σε απρόκλητη επιδρομή, όπου, από τα ανεξέλεγκτα πυρά, στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, βρήκαν τραγικό θάνατο οι συμπατριώτες μας: ιερέας Πανταζής Τσάρας, Γεώργιος Ι. Σταθαράς, Αθανάσιος Ι. Μαρούλης, Αναστάσιος Χρ. Σιάνος και ο 13χρονος Ευστάθιος Αθανασίου, ενώ τραυματίστηκαν και οι Γρηγόρης Ιωάν. Μαμούχας και Ευστάθιος Καραπλιός, νεαρής ηλικίας, τότε.

Θεωρώ πως την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου πρέπει να καθιερωθεί τέλεση τρισάγιου στο Μνημείο των θυμάτων Κατοχής, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της ομώνυμης εκκλησίας, και κατάθεση στεφάνων, ανάλογη με αυτή της 28ης Οκτωβρίου, στο άλλο Μνημείο Πεσόντων, των Αγίων Αποστόλων. Εκεί θα έπρεπε να βρίσκεται και αυτό το Μνημείο, όπου τιμώνται και οι: Καλλιόπη Σπυρίδου, Αλέξανδρος Χρ. Ζαρογιάννης, Δημήτριος Στραβοσκούφης, Ιωάννης Ζαχογεώργος, Απόστολος Κουτραγγέλης, Γεώργιος Μπουζούκας, Αχιλλέας Αξελής και Αριστείδης Μπαλτσιώτης, θύματα κι αυτοί της περιόδου 1941-1944.

Με πρωτοβουλία των, εκάστοτε, Αρχών, από δω και πέρα, να εκδίδεται επίσημη, τοπική Εγκύκλιος για το σκοπό αυτό, προκειμένου οι μνήμες να παραμείνουν ζωντανές, τιμώντας όσους έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, ανεξαρτήτως θέσης, αλλά και καταδικάζοντας τους εισβολείς Γερμανούς και Ιταλούς, ή οποιονδήποτε επίδοξο κατακτητή.

Νίκος Μπατσικανής



Μήπως ξεφτιλίζεται συνεχώς....


... ο τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό;

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια κυβέρνησης κάνει προεκλογικό αγώνα επισκεπτόμενος εγκαταστάσεις, έργα και θεσμούς που έγιναν και λειτούργησαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Χθες ήταν στα ΚΕΠ…

Πάω στοίχημα ότι σε λίγες μέρες θα εγκαινιάσει την … Αττική οδό;

Τόση απελπισία πια;

alekos.blogspot.com
Σχόλιο: Προσεχώς εγκαινιάζει τη γέφυρα Ρίο- Αντίρριο...

Το βαρέλι δεν έχει πάτο..


Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κοινή η διαπίστωση ότι ο Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να προβεί στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα που...

δημιουργήθηκε. Δεν βρήκε το κουράγιο να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και νοοτροπιών τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.
Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι με το πέρασμα του χρόνου η αντίδραση θα εκδηλώνονταν βίαια. Η επιστολή των 16, που κατά τον γιο που γελοιογράφου Αρχέλαου, κ. Αντώναρο ήταν επιστολή μεμονωμένων πολιτών, είναι μόνο η αρχή.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ παρακολουθούν με έκπληξη την αδράνεια που οδηγεί στη συντριβή.
Η κατάσταση φαίνεται ότι δεν είναι αναστρέψιμη αλλά το μόνο που μένει να δούμε είναι πόσο βαθύς είναι ο πάτος του βαρελιού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι βουλευτές και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, κάνουν ότι μπορούν για να φτάσουν στον πάτο το συντομότερο δυνατό.

politikiprotasi.blogspot.com

Ένα ακόμα “επεισόδιο” σε βάρος του Μαλιακού και της αξιοπρέπειάς μας


"ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS

ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ένα ακόμα “επεισόδιο” σε βάρος του Μαλιακού και της αξιοπρέπειάς μας

Εδώ και πάνω από δέκα μέρες ο αγωγός ομβρίων της ΒΙΠΕ στο ύψος του χυτήριου, στο δρόμο Λαμίας – Στυλίδας, είχε ροή υδάτων μαύρου χρώματος με έντονη δυσοσμία. Ο αγωγός χύνεται στην τάφρο Τ3, η οποία οδηγείται στον Μαλιακό. Με τα νερά της Τ3 οι αγρότες ποτίζουν τα κτήματά τους. Στις 18 Ιουλίου, μετά από καταγγελία αγροτών, επισκεφθήκαμε την περιοχή και πήραμε φωτογραφίες. Κάναμε καταγγελία στο Τμήμα Αγροφυλακής και υπάλληλος του Τμήματος πήγε στο σημείο και διαπίστωσε το γεγονός.

Ζήτημα πρώτο: Ο υπάλληλος της Αγροφυλακής δεν έκανε το αυτονόητο. Να τηλεφωνήσει επιτόπου στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας για να επιληφθούν του θέματος ως αρμόδιες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα, η αναφορά του δεν έχει ακόμα φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επειδή τα βρώμικα νερά συνέχιζαν να ρέουν στην Τ3 και το πρόβλημα για τους αγρότες ήταν αφόρητο, απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο της ΒΙΠΕ και δώσαμε ραντεβού για να μας δώσει εξηγήσεις, το οποίο ραντεβού πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28/7. Μετά από τη φασαρία και τη δημοσιότητα του θέματος στα τοπικά κανάλια και τις υπηρεσίες και σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της ΒΙΠΕ, διαπιστώθηκε ότι πηγή του κακού ήταν τα λιμνάζοντα λύματα στη λεκάνη του αγωγού ομβρίων. Τα λύματα αυτά προέρχονται από τους παρακείμενους στάβλους και τυροκομεία ιδιωτών, τα οποία παράνομα εδώ και χρόνια ρίχνονται στον αγωγό. Ύστερα από κάποια βλάβη στην δεξαμενή του νερού της ΒΙΠΕ, προκλήθηκε υπερχείλιση η οποία παρέσυρε τα λύματα και είχαμε αυτή τη ροή, η οποία ανταποκρίνονταν στην υπερχείλιση της δεξαμενής.

Ζήτημα δεύτερο: Μπορεί να κάνει υπερχείλιση η δεξαμενή νερού για 15 μέρες καλοκαιριάτικα χωρίς να την αντιληφθεί κανείς; Όσοι είδαν τα νερά, καταλαβαίνουν ότι δεν μιλάμε για καμιά μικρή ποσότητα…

Ζήτημα τρίτο: Πόση ποσότητα λυμάτων είναι αποθηκευμένη τελικά στη λεκάνη του αγωγού και τι θα γίνουν αυτά τα λύματα; Είναι τόσο αθώα και πρέπει συνειδητά να τα οδηγήσουμε στον Μαλιακό; Τι μέτρα θα πάρει η διεύθυνση της ΒΙΠΕ για να καθαρίσει ο αγωγός; Η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά με τις πρώτες βροχές πηγαίνουν στη θάλασσα.

Ζήτημα τέταρτο: Τι τύχη είχαν οι αναφορές του προέδρου της ΒΙΠΕ κατά των κτηνοτρόφων και των τυροκόμων της περιοχής; Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν φρόντισαν να σταματήσει η ρύπανση του αγωγού της ΒΙΠΕ; Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένοι έχουν πλάτες σε τοπικούς παράγοντες;

Το σημερινό επεισόδιο δεν είναι απλά ένα “επεισόδιο” σε βάρος του περιβάλλοντος και του Μαλιακού. Είναι ένα ακόμα δείγμα της ασυδοσίας και της έλλειψης προληπτικών ελέγχων και μέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως πολλές φορές έχουμε πει. Είναι ένα δείγμα παρανομίας και ατιμωρησίας των ενόχων. Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS είναι εδώ. Σε κάθε περίπτωση αναζητεί τους ενόχους και προσδοκούμε στη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας για να καθαρίσουμε την “κόπρο του Αυγεία”. Για να κάνουμε τον Μαλιακό όπως τον ονειρευόμαστε. Και για να πάει “ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”. Λαμία, 28.7.2009

Η γραμματεία

Πρωινό χαμόγελο


Μετά τις ανακοινώσεις Σουφλιά, το μισό αυτοκίνητο το έδωσε για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και το άλλο μισό το πάει για απόσυρση...

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Αλέκος Κρητικός , αποκλειστική συνέντευξη στο blog.

1. Στο ζοφερό σημερινό πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον βλέπετε να υπάρχει διέξοδος;
Σωστά σημειώνετε στην ερώτησή σας ότι "ζοφερό" είναι τόσο το οικονομικό όσο και το πολιτικό περιβάλλον. Πράγματι, αν η κρίση, σε διεθνές επίπεδο, είναι κυρίως χρηματοπιστωτική και οικονομική, στη χώρα μας η κρίση είναι, δυστυχώς, και βαθύτατα πολιτική. Τίποτε δεν έχει μείνει πλέον στο απυρόβλητο. Θεσμοί, οικονομία, κοινωνικό κράτος, δημόσια ασφάλεια, αξιοπιστία της χώρας και του κράτους τόσο απέναντι στον Έλληνα πολίτη όσο και απέναντι στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, όλα βρίσκονται στο "κόκκινο". Και με μια κυβέρνηση να πράττει -με μια ανεξήγητη(;) αυτοκαταστροφική διάθεση-ακριβώς τα αντίθετα από όσα το συμφέρον της χώρας και του λαού της επιβάλλει.
Είναι πέρα από ευνόητο ότι χρειαζόμαστε ένα εντελώς νέο ξεκίνημα, ένα νέο ξεκίνημα που μόνο η προσφυγή στις εκλογές μπορεί να εξασφαλίσει. Η ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, όσο το δυνατόν ταχύτερα, ξεπερνά τα όρια της όποιας κομματικο-πολιτικής διεκδίκησης και παίρνει τις διαστάσεις εθνικής ανάγκης. Αυτό το συνειδητοποιούν και το ομολογούν όχι μόνο οι οπαδοί των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης αλλά όλο και περισσότεροι και από τους ίδιους τους οπαδούς της κυβερνώσας παράταξης. Μόνο η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν εννοεί να το παραδεχθεί και γαντζώνεται όλο και πιο απελπισμένα στην καταρρέουσα εξουσία της, αδιαφορώντας για το όλο και μεγαλύτερο κακό που προκαλεί στη χώρα. Ότι όμως και να κάνει, όσα σοφίσματα και αν επινοήσει και επιχειρήσει να εφαρμόσει, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί για πολύ στην ιστορική πλέον απαίτηση για εκλογές.
Ψύχραιμα και νηφάλια, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα απαιτήσει και θα επιβάλει τις εκλογές.
Οι εκλογές, και η βέβαιη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον η μόνη διέξοδος στην πολλαπλή κρίση που βιώνει η χώρα και η ελληνική κοινωνία.

2. Στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση , κατά γενική ομολογία ,το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό ήταν αδύναμο , τι πρέπει να γίνει
για να αποφύγουμε το ίδιο λάθος;
Δεν νομίζω ότι πρέπει να χρεώνουμε σε συγκεκριμένα άτομα μια κακή συγκυρία και το αποτέλεσμα μιας ανέντιμης εκλογικής πρακτικής της ΝΔ. Θυμίζω ότι στις εκλογές του 2007, η ΝΔ δεν δίστασε να εκμεταλλευθεί τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές, με χυδαία υπονοούμενα για "ασύμμετρες απειλές" και για το "πράσινο που καίει το πράσινο"
Η τακτική της βέβαια αυτή αποδείχθηκε όχι μόνο "μιας χρήσεως" αλλά και μειωμένου χρόνου ζωής. Σήμερα η ΝΔ εισπράττει στο ακέραιο τα επίχειρα αυτής της ανέντιμης στάσης της.Είναι τυχαία η συντριπτική ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές πριν περάσουν ούτε καν δύο χρόνια από τότε; Είναι τυχαίο που μέσα σε ενάμιση χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της γύρισαν την πλάτη;
Από την άλλη πλευρά, τα όσα ανέφερα αμέσως παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν έχουν υπάρξει από πλευράς μας και λάθη, αδυναμίες ή παραλείψεις. Η διαφορά μας όμως στο ΠΑΣΟΚ, σε σύγκριση με άλλους χώρους, είναι ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, διορθώνουμε τις αδυναμίες μας, ζητούμε - μόνοι εμείς - "να βγούν όλα στο φως", όπως σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, βγαίνουμε πιο δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες μας.
Στη βάση αυτή, αλλά και σύμφωνα με την άποψη ότι "εχθρός του καλού είναι το καλύτερο", το ΠΑΣΟΚ θα δώσει -και θα κερδίσει- τη μάχη στη Φθιώτιδα με ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο νίκης, συγκροτημένο -είμαι βέβαιος- από ικανά στελέχη, καταξιωμένα στην πολιτική και στην κοινωνία.

3. Με τις συχνές επαφές με τους πολίτες γνωρίζετε πολλά για τον νομό , τα τελευταία πέντε χρόνια ο νομός μας κέρδισε ή έχασε
σε θέματα έργων και υποδομών;
Δεν χρειάζεται να έλθει κάποιος σε επαφή με τους πολίτες για να διαπιστώσει ότι η πενταετία της ΝΔ είναι για τη Φθιώτιδα -δυστυχώς και για τη χώρα ολόκληρη- μια χαμένη, μια "ηττημένη" πενταετία. Η επαφή με τους πολίτες απλά υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει αυτή τη διαπίστωση.
Δεν έπρεπε όμως να το περιμένουμε; Δεν ξέραμε, ήδη από το 2005, ότι η Φθιώτιδα -όπως και το σύνολο της Στερεάς- εξαιρέθηκε από τις περιοχές προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, τις λεγόμενες περιοχές "Στόχου 1"; Χωρίς η κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει καμία μάχη, ούτε για την "τιμή των όπλων". Με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις σε θέματα υποδομών και επενδύσεων. Και μαζί τους και οι επιτρεπόμενες εθνικές δυνατότητες χρηματοδότησης ιδιωτικών επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.
Αλλά και αυτοί οι λίγοι, πλέον, πόροι παραμένουν αναπορρόφητοι. Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι άρχίζει η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, παραλείποντας να αναφέρει ότι έπρεπε να έχει αρχίσει τρία χρόνια νωρίτερα.
Γενικότερα όμως,σε όλους τους τομείς διαπιστώνεται μια θλιβερή υποχώρηση. Οι γεωργοί, όπως μου λένε χαρακτηριστικά στις συνομιλίες μας "έχουν χρόνια να χαμογελάσουν". Απελπισμένοι βλέπουν τα σημερινά προϊόντα τους χωρίς διεξόδους στις αγορές ή να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Ζητούν από το κράτος καθοδήγηση για αναδιαρθρώσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η αποβιομηχάνιση καλπάζει, παρέα με την αυξανόμενη ανεργία. Η ΛΑΡΚΟ ξεπουλιέται και μάλιστα αντί πινακίου φακής. Ο Μαλιακός πεθαίνει και μαζί του ο παραθαλάσσιος τουρισμός στο μεγαλύτερο παράκτιο τμήμα του νομού μας.Χωρίς κανείς να μπαίνει στον κόπο αφ' ενός να εξηγήσει τι συμβαίνει και αφ' ετέρου να λάβει συγκεκριμένα μέτρα καταπολέμησης όχι των συμπτωμάτων αλλά των αιτίων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις εκλογές και μαζί όλοι όσοι διεκδικούμε μια θεσμική ενασχόληση με τα κοινά, θα πρέπει, από τη Δευτέρα κιόλας μετά την Κυριακή των εκλογών να αρχίσουμε την προσπάθεια ανάταξης της Φθιώτιδας. Μέσα από τις εμπειρίες μας, με τη γνώση που απαιτείται και με αταλάντευτη πολιτική βούληση, ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε στη Φθιώτιδα το παρόν και την προοπτική που της αξίζει, να αγωνισθούμε για τη Φθιώτιδα που μας αξίζει.


4.Στις πρόσφατες ευρωεκλογές στο νομό μας ,ίσως από τους λίγους νομούς πανελλαδικά, προηγείται η ΝΔ , τι συμβαίνει κατά τη γνώμη σας, και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να προηγηθεί και εδώ το ΠΑΣΟΚ;
Μπορεί η ΝΔ να προηγήθηκε, οριακά όμως πλέον, του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα κατά τις ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα όμως αυτό πρέπει να ιδωθεί και από την πλευρά της μεγάλης μείωσης της διαφοράς αυτής, η οποία από ήταν πάνω από 10 μονάδες και στις ευρωεκλογές μόλις και μετά βίας συγκρατήθηκε στη μία εκατοστιαία μονάδα. Είμαι δε βέβαιος ότι τη στιγμή αυτή που μιλάμε, η διαφορά είναι πλέον υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε μεγάλο μάλιστα βαθμό.
Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται κανένα εφησυχασμό από πλευράς μας, καμία επανάπαυση. Αναλύσαμε τις αιτίες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, όπως και τις αιτίες των αποτελεσμάτων των προηγούμενων εκλογών και τώρα, ακόμη πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, ξέρουμε να καταπολεμήσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και να αξιοποιήσουμε τα πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματά μας.
Θα πρέπει όπως κάποτε να σταματήσουμε να κρίνουμε μόνο με όρους παρελθόντος. Θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και μεθοδευμένα με το μέλλον της Φθιώτιδας, με συνδυασμό οραμάτων και τεκμηριωμένων προτάσεων, με αξιοποίηση των νέων ευκαιριών και της αναγωγής της Φθιώτιδας σε σταυροδρόμι της χώρας, με μελετημένη και προσεκτική εκμετάλλευση του φυσικού, παραγωγικού και ιστορικού μας περιβάλλοντος. ΄Εχουμε και την εμπειρία, και τη γνώση και τη βούληση να το κάνουμε.
Για να συνοψίσουμε, κατά την άποψή μου οι κρίσιμοι παράγοντες της -και εκλογικής- επιτυχίας, είναι οι εξής τρεις: δουλειά, δουλειά και δουλειά. Τα επικοινωνιακά τερτίπια τα χαρίζουμε-πρέπει να τα χαρίζουμε- στους άλλους.
Αυτή είναι η προοπτική που καταθέτουμε στην κρίση του Φθιωτικού λαού, αυτή είναι η πρόταση που θα επιβεβαιώσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και στη Φθιώτιδα κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

5.Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταχειροκροτήθηκε(Τσαμαντάνη) όταν ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει με νέα και άφθαρτα πρόσωπα σε όλους τους τομείς της πολιτικής του δράσης, σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η πολιτική θέση; Έχετε εσείς προσωπικά ,θέση στο πλαίσιο που διαμορφώνεται για προσεχή συμμετοχή στα κοινά;
Είναι γνωστό, το δήλωσα και σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πελασγία, ότι δηλώνω "παρών" στις εκλογές που έρχονται και θέτω τις όποιες δυνάμεις μου στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ, σε μια αναμέτρηση που, κατά την άποψή μου, είναι από τις κρισιμότερες της ιστορίας μας, μια αναμέτρηση στην οποία διακυβεύεται όχι απλά το μέλλον αλλά και η ίδια η επιβίωσή μας ως χώρας και ως κοινωνίας.
Οι φίλοι και σύντροφοί μου που με παρακίνησαν και υποστηρίζουν αυτή την απόφασή μου, αλλά και οι φίλοι και σύντροφοι που συναντώ στις διάφορες γωνιές του νομού μας που επισκέπτομαι,θεωρούν ότι θα είναι χρήσιμο για την περιοχή μας, τη Φθιώτιδα, η μέχρι σήμερα πολιτική και κοινωνική διαδρομή μου να συνεχισθεί υπό τη μορφή της θεσμικής εκπροσώπησης του Φθιωτικού λαού. Ελπίζω ότι την ίδια άποψη θα έχουν και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας.
Σχόλιο: Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κρητικό για την αποκλειστική συνέντευξή του και εύχομαι
οι προσδοκίες του να πραγματοποιηθούν, για το καλό του νομού μας.

Η Πελασγία από ψηλά