Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εντοπίσθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του Αττίλα 2

Και βρέφος θύμα της τουρκικής θηριωδίας
Σοκ και δέος προκαλεί η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες (στην κατεχόμενη Λευκωσία) Ελληνοκυπρίων, που έως τώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι.
Ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Τα οστά ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».
Την ίδια ώρα σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας και Αμμοχώστου) βρέθηκε μέσα σ΄αυτόν και ο μικρότερος αγνοούμενος.
Η ανακάλυψη είναι συγκλονιστική, αφού εντοπίστηκαν τα οστά ενός βρέφους, μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μάνας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου.
ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. ..και παρολα αυτα μην ξεχασει κανει σας να δει την επομενη συνεχεια του τουρκικου φιλμ στην τηλεοραση.........

    Καποτε υπηρξαν εποχες που αντιχουσε στους δρομους το ποτε δεν ξεχνω.
    Στο μεσοδιαστημα θα πρεπει να συνεβει κατι σοβαρο με την μνημη του Ελληνα.
    Χαραλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια, ας συνεχισουμε να δουμε τωρα τον ΣΟΥΛΕΗΜΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ και τα αλλα τουρκια,αρχισαν να μιλανε τουρικα στο δρομο,ουτε λογος για μεταγλωτιση και μετα μας φταιει η ΤΡΟΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά