Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Άγνοια

Αρθρο 37
 Κύριε Διευθυντά, Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Τσίπρας διαθέτει δεδηλωμένη... συνταγματική άγνοια! Με τιμή, Νεόκοπος
ΤΑ ΝΕΑ

«Νομιμοποιητές» λαϊκισμού

Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει δυο στοιχεία: Ένα εκλογολογικό και ένα πολιτικό. Εκλογολογικά, αποσυντίθεται και κατακερματίζεται ένα φθαρμένο κομματικό σύστημα δυο πόλων. Τούτο δεν είναι απαραίτητα αρνητικό ακόμη και στις παρούσες δραματικές οικονομικές συγκυρίες. Συνοδεύεται όμως, από ένα άκρως ανησυχητικό πολιτικό στοιχείο: Το σαρωτικό λαϊκιστικό ρεύμα που διαπερνά τις περισσότερες κομματικές δυνάμεις σπρώχνοντας τη χώρα στην καταστροφή. Πως όμως φτάσαμε στο σημείο αυτό; Ποιοι «νομιμοποίησαν» τη λαϊκιστική λαίλαπα;
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα δεν ακολούθησε το δρόμο των αντιπολιτεύσεων στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία. Δεν προσέφερε στοιχειώδη συναίνεση στην κυβέρνηση Παπανδρέου που βρέθηκε (ανέτοιμη) μπροστά σε ένα βουνό προκλήσεων. Εάν η Ελλάδα δεν προσυπέγραφε την πρώτη δανειακή συμφωνία, θα χρεοκοπούσε αυτοστιγμή. Παρόλα αυτά η Σαμαρική ΝΔ την καταψήφισε. Και όμως θα μπορούσε με στοιχειώδη υπευθυνότητα, μετά την υπερψήφιση, να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου επί της εφαρμογής της συμφωνίας και ιδίως των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Όμως η Σαμαρική ΝΔ επέλεξε έναν πρωτόγνωρο λαϊκισμό. Πολέμησε ανοιχτά ή υπόγεια όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν το

Eκλογές 2012: τι σημαίνει αποχή από τις εκλογές



Τι σημαίνει αποχή από τις εκλογές 2012; Δείτε ποιες ενδεχομένως να είναι οι επιπτώσεις εάν δεν ψηφίσουμε εκλογές 2012.
Υπήρξε μια δημοσκόπηση στις εκλογές 2012 στην οποία δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και δεν αφορά την πρόθεση ψήφου. Αυτό που ενδιαφέρει τόσο τη λεωφόρο Συγγρού όσο και την Ιπποκράτους είναι το πόσοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν την Κυριακή των εκλογών 2012.

Θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση ή όχι στις εκλογές 2012; Θα επιλέξει ο κόσμος να πάει στα εκλογικά κέντρα ή θα απαξιώσει το πολιτικό σύστημα μένοντας στο σπίτι του ή πηγαίνοντας για καφέ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει το δικό του μήνυμα; Η αλήθεια είναι ότι τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελαν το δεύτερο.

Τουτέστιν, να προσέλθουν όσο γίνεται λιγότεροι πολίτες στις κάλπες για τις εκλογές 2012 αφού κάτι τέτοιο θα

Ο Καμμένος, «το αντάρτικο με τις... μπαλαφάρες» και το πούλμαν του Ομπάμα


Ένα από τα όπλα των πολιτικών αρχηγών- σε όλες τις αναμετρήσεις, είναι η διακαναλική συνέντευξη. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους και να εκλαϊκεύουν τις θέσεις τους.
Αν το πετύχουν, κερδίζουν, αν...
όχι χάνουν- έτσι είναι η πολιτική. Ένας πολιτικός τις θέσεις του οποίου δυσκολεύομαι να κατανοήσω, είναι ο Πάνος Καμμένος. Η αλήθεια είναι ότι από μικρός αντιμετώπιζα δυσκολίες να τον κατανοήσω, ακόμη και όταν εκφραζόταν γραπτώς, π.χ. όταν για λόγους επαγγελματικής διαστροφής και μόνο διάβασα το βιβλίο του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου σήμερα διεκδικεί η χουντάρα ο Γεωργαλάς, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Περίμενα λοιπόν τη διακαναλική του κ. Καμμένου για να μάθω κάποιες από τις θέσεις του, γιατί στελέχη του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ δείχνουν να δυσκολεύονται να τις

“Ήμουν πολιτικά αφελής...”


Ο Ντομινίκ Στρος Καν αναφέρεται σε οργανωμένη προσπάθεια εναντίον του. Διαβάστε τι λέει για την Ελλάδα
Για πρώτη φορά, ο Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην Guardian, δηλώνει ότι η αποδόμηση της εικόνας του μετά τη σύλληψή του και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών, ήταν ενορχηστρωμένη από πολιτικούς αντιπάλους του. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι άτομα που συνδέονται με τον Σαρκοζί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα για να βεβαιωθούν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός.
Όπως επισημάνει το ίδιο το περιστατικό με την καμαριέρα δεν ήταν στημένο αλλά η αποδόμηση της εικόνας του μετά την σύλληψη και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών ήταν ενορχηστρωμένη από τους αντιπάλους του. Η κλιμάκωση των γεγονότων «διαμορφώθηκε από ανθρώπους με πολιτική ατζέντα» και ότι ήταν «περισσότερο και από απλή σύμπτωση».
Προσθέτει ότι παρακολουθούνταν για ημέρες πριν το περιστατικό από πράκτορες.Το πρωί της 14ης Μαΐου 2011 έλαβε μάλιστα μήνυμα ότι

Μάνος Ματσαγγάνης: Η ένωση της Αριστεράς δεν είναι εφικτή αλλά ούτε κι επιθυμητή



O κ.Μάνος Ματσαγγάνης διδάσκει κοινωνική πολιτική και δημόσια οικονομική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.

Ακολουθεί η συνέντευξη του στην Παραπολιτική:


-Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση-κλισέ. Γιατί μπαίνετε στην Πολιτική και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο;

Είναι αλήθεια ότι είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής (με τη Δημοκρατική Αριστερά, στην Α’ Αθηνών), αλλά όχι ότι «μπαίνω τώρα στην πολιτική». Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ενδιαφέρομαι για τα κοινά – ως πολίτης, βέβαια, όχι ως επαγγελματίας πολιτικός (κάτι που δεν πρόκειται να γίνω ποτέ). Υπήρξα μέλος του Ρήγα Φεραίου (εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο από το 1985), της ιδρυτικής Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ), του ΔΣ της Εταιρείας Πολιτικού...


Κάνουν προπόνηση ορκωμοσίας ως Κυβέρνηση!

Προσομοιώσεις των τελετών ορκωμοσίας στο Προεδρικό πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια μυστικών συναντήσεών τους σε μια παλιά αποθήκη-γιάφκα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.
Μπροστά σε ένα τραπέζι, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται κατά τις ορκωμοσίες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προβάρουν για λίγες ώρες κάθε μέρα, την τελετή ορκωμοσίας τους ως μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, Η διαδικασία αυτή έχει στόχο οι αυριανοί πρωθυπουργοί να συμφιλιωθούν με την ιδέα και να εξοικειωθούν καλύτερα μεταξύ τους, ώστε να μην αισθάνονται αμήχανα στο πρώτο τους υπουργικό συμβούλιο.
Μάλιστα, για να αισθάνονται ακόμα πιο άνετα, ο καθένας από αυτούς έρχεται στις πρόβες ντυμένος με την στολή που τον εκφράζει, τον κάνει να νιώθει άνετα και κυρίως του δίνει την σούπερ εκλογική του δύναμη:

Μάθε τι θέλεις να ψηφίσεις

Είσαι αναποφάσιστος;
Είσαι βραχυκυκλωμένος;
Μάθε εδώ τι θα ήθελες πραγματικά να ψηφίσεις.

Αποδέσμευση ...

Και ο Βαγγέλης αντιμνημονιακός...
Τελικά αυτή η τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κάθε μέρα που περνά  καταντά παρωδία.
Τι άλλο ακόμη θα ακούσουμε έως να "αποδεσμευθούμε" ή τελικά να απασφαλίσουμε.










Οι τρεις προτάσεις

Τρεις είναι ουσιαστικά οι προτάσεις ανάμεσα στις οποίες θα κληθούμε την ερχόμενη Κυριακή να επιλέξουμε αυτήν που θα σημαδέψει ανεξίτηλα το μέλλον της χώρας. Και θα είναι χρήσιμο να σταθούμε χωριστά στην καθεμία, παραθέτοντας ψυχρά τα όσα αυτή συνεπάγεται, έτσι ώστε να ξέρουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα.
Η επικράτηση της μνημονιακής πρότασης σημαίνει ότι προχωράμε με βάση τα ήδη συμφωνηθέντα και προβλεπόμενα από τη δανειακή σύμβαση. Στα αρνητικά της προοπτικής αυτής περιλαμβάνεται το νέο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν, αλλά και το ενδεχόμενο να μην τηρήσουμε κάποιες από τις δεσμεύσεις μας και να φορτωθούμε και με πρόσθετα μέτρα. Στα θετικά ανήκουν οι παρενέργειες που οπωσδήποτε θα επιφέρει στο θέμα της ανάπτυξης η εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία ή και άλλες παρεμβάσεις που ενδέχεται να προωθηθούν λόγω των διαστάσεων που έχει προσλάβει η κρίση.
Η αντιμνημονιακή πρόταση βασίζεται στη λογική πως θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ αλλά δεν θέλουμε τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις που προβλέπουν. Αλλά η εφαρμογή της δεν εξαρτάται μόνο απ' αυτόν που την εισηγείται. Πρέπει να την αποδεχθούν και οι δανειστές μας. Αν αυτοί αρνηθούν να μας δανείσουν με τους όρους που το κάνουν μέχρι τώρα, τότε οδηγούμαστε στη χρεοκοπία και ο μόνος τρόπος για

Χορευτικό

Το Έθνος μιλάει για χορό του Ζαλόγγου...δεν νομίζω.

Σαμαράς: Τσίπρας και Καμμένος παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ!

Στη χθεσινή του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης -όπου η Ν.Δ θα βγει μάλλον 3ο κόμμα (εδώ)- ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε:

Κόμματα που δεν είναι αριστερά, αλλά επίσημα μας είπαν ότι τα βρήκαν για να κυβερνήσουν με την Αριστερά! Κόμματα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, Αλλά παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, για να πέσει το ΠΑΣΟΚ στα μαλακά! Για να ΄χει το ΠΑΣΟΚ πολιτική...


Πλατεία Πάρκου

Δύσκολοι καιροί και για τους ...μικρούς.

Οι πρωταγωνιστές των εκλογών, τα όσκαρ… και ο τρίτος δρόμος

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και το πολιτικό τοπίο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, καθώς το 1/3 των ψηφοφόρων δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει στην κάλπη. Αυτό που ωστόσο έχει διαφανεί καθαρά, είναι ποια στάση κρατάει το κάθε κόμμα και πώς πορεύεται. Σταχυολογούμε:
-ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε σχεδόν ως «τρίτος» στην εκλογική αναμέτρηση, ωσάν δηλαδή να μην ήταν ο βασικός διαμορφωτής των πολιτικών που ακολουθούνται, ή να μην έχει στην πλάτη μια 20ετη διαδρομή σε υπουργεία και κομματικά αξιώματα. Δεν άνοιξε κανένα από τα ζητήματα που σχετίζονται με τις ελευθερίες, τα δικαιώματα, το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική (βλ. Μακεδονικό), τα ζητήματα δηλαδή που σκιαγραφούν απολύτως το συντηρητικό προφίλ του. Άραγε σήμερα, τι θα έλεγε ο κ. Βενιζέλος αν άνοιγε θέμα ταυτοτήτων; Επίσης, οι επιλογές προσώπων ήταν ενδεικτικές, με αποκορύφωμα τον επικεφαλής του Επικρατείας -λες και είμαστε πίσω στη φούσκα του 2004- και το γενναίο άνοιγμα στο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.
-ΝΔ: Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει το όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου σε ταινίες του Τζέιμς Πάρις. Μπορεί χειροπέδες να μη φόρεσε ο Άκης, ωστόσο μάθαμε ότι φορούσε ο Αντώνης, γι’ αυτό και ζήτησε να του λύσουμε τα χέρια για «να κάνει ανάπτυξη για τον κάθε Έλληνα». Και αφού του τα λύσουμε, μας

Μαχαιριές

Καρατζαφέρης για Σαμαρά: «Διερωτώμαι, πως, αν κάποιος φοβάται να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ;»
 «Δεν βρίσκω πολιτική ηθική στον κ.Σαμαρά. Δεν έχει την απαιτούμενη μπέσα. Μου κάνει εντύπωση η επιβράβευση του κ.Σιμπιλίδη .Έριξε μια κυβέρνηση, δικιά μας κυβέρνηση τότε, και ο κος Συμπιλίδης επιβραβεύτηκε με το να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ! Ένας γέρος 85 ετών μου είπε το εξής: ''Εμένα ξέρετε τι μου θυμίζει κ. Πρόεδρε; Να μην σκοτωνόταν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και να έδινε τα εύσημα στον Εφιάλτη". Αυτό ακριβώς. Αυτή η έλλειψη πολιτικής ηθικής που με ενοχλεί. Και επειδή ο ίδιος υπήρξε προδότης, ήθελε και αρέσκεται στις προδοσίες».

Το πρωτοσέλιδο της "σέντρας"


Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο φυρερίσκος και τα πρωτοπαλίκαρά του

Ο φύρερ (αρχηγός), το υπέρτατο ον. Στην προκειμένη περίπτωση «αρχηγός», ισόβιος αρχηγός του πιο ακραίου κομματικού σχηματισμού, της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είναι ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Η εντολή του προς τους Χρυσαυγίτες ήταν μία και μοναδική: «Οταν προχωρώ, θα προχωράτε. Οταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου». Αυτά λέει ο κ. Χ. Κουσουμβρής, ένας από τους υπαρχηγούς της φασιστικής αυτής οργάνωσης και επί 12ετία ταμίας του κόμματος που αποσκίρτησε πριν από μερικά χρόνια και αποκάλυψε σε βιβλίο το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, αλλά και του φύρερ της κ. Μιχαλoλιάκου. Να λοιπόν τι αφηγείται: «Ο αρχηγός ήταν υπέρτατο ον για μας. Ο λόγος του διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς έχω αναγκασθεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου, μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του αρχηγού».
Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή για τον αποσκιρτήσαντα κ. Κουσουμβρή δεν ήταν λίγα. Δεκαπέντε ράμματα ήταν το παράσημο που πήρε από τους ξυλοδαρμούς στους

Ποιοί βγαίνουν στη Φθιώτιδα;


Ακριβώς μια εβδομάδα απόμεινε ως την άλλη Κυριακή, την ημέρα που  οι φθιώτες θα ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα, του εκλέγειν.
Μια εβδομάδα διαβουλεύσεων, επαφών , υποσχέσεων, φρούδων ελπίδων και ανέφικτων δεσμεύσεων.
Οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονται ,άλλο εφεύρημα αυτό του θνησιγενούς  πολιτικού κατεστημένου της  λεγόμενης μεταπολιτευτικής περιόδου.
Όμως  το καλύτερο   δημοσκοπικό εργαλείο που δεν απαγορεύεται ακόμη, είναι το καφενείο ,οι νεραντζούλες και  η Πλατεία …Πάρκου!
Είναι άξιο ενδιαφέροντος να εστιάσει κανείς στα λεγόμενα απλών, καθημερινών ανθρώπων που βιώνουν βαθιά στο πετσί τους την σκληρότητα των εκάστοτε κυβερνώντων αφού πρώτα υφαρπάζουν με τάματα και υποσχέσεις  την πολύτιμη ψήφο του κάθε απελπισμένου πολίτη.
Το ερώτημα είναι θα επαναληφθούν  τα ίδια φαινόμενα και σε αυτές τις εκλογές;
Οι πολιτικάντικες ταχτικές θα βρουν τώρα εύκολη και εύπιστη εκλογική πελατεία;
Ασήμαντοι και ανίκανοι θα ξανακοροϊδέψουν τον  φθιώτη τάζοντας η χαρίζοντας  του καθρεφτάκια και χαϊμαλιά ,μικροεξυπηρετήσεις και ψευτορουσφετάκια;
Να, λένε, μια καλή ευκαιρία για τους φθιώτες να στείλουν στον…

Μάθε που ψηφίζεις


Αν δεν γνωρίζετε ακόμα που ψηφίζετε, τότε, πολύ απλά, με ένα κλικ θα λύσετε το πρόβλημα.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η ... διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ (ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ), οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Άμεσα οι ψηφοφόροι πρέπει λοιπόν να

Τα λερωμένα τ'άπλυτα..

Όταν τρίζουν τα θεμέλια της πολυκατοικίας έχει μεγάλη πλάκα.

Παρέμβαση Αλιβιζάτου υπέρ της συμμετοχής 3ου κόμματος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας



Παραθέτω τον επίλογο του σημερινού άρθρου του γνωστού συνταγματολόγου κ.Νίκου Αλιβιζάτου στην Καθημερινή:

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται αποκλειστικά στα δύο «μεγάλα» κόμματα δεν θα έχει τη δύναμη να προωθήσει επιτυχώς τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Πρώτον, γιατί ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης θα αισθάνεται ότι, παρά την κρίση, τίποτα δεν άλλαξε, ότι οι ίδιοι άνθρωποι μας κυβερνούν ελέω τώρα εκλογικού νόμου. Έτσι, η νομιμοποιητική βάση μιας τέτοιας κυβέρνησης θα είναι περιορισμένη, ακόμη και αν το ποσοστό Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπερβεί αθροιστικά το 50% των ψήφων. Από την άλλη, ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει επαρκή δείγματα ότι άλλαξαν. Το...

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για το «ειδύλλιο» Τσίπρα-Καμμένου

Θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί η δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι θα συνεργαστεί και με τον Π. Καμμένο προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση με κοινοβουλευτική αντιμνημονιακή πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αξιοποιούν τον... αυτοτραυματισμό και να κάνουν λόγο για «κλεισμένη συμφωνία», το δε ΚΚΕ και η ΔΗΜ.ΑΡ. για «ανιστόρητη συμμαχία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή του συνέντευξη τόνισε ευθαρσώς ότι «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε, δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε?», ενώ επιφύλαξε θέση πρωθυπουργού στην Αλ. Παπαρήγα σε μια κυβέρνηση που θα επιδιώξει, όπως είπε, «την ανατροπή του Μνημονίου».
Δεν την απέρριψε
Παρά την οξύτατη αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων, την πρόταση Τσίπρα δεν απέρριψε ο άμεσα ενδιαφερόμενος, Π. Καμμένος, καθώς οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», με ανακοίνωσή τους, απάντησαν με την ίδια λογική σημειώνοντας πως

Μικρά κόμματα ,αλλά ποια ;;

Παρακολουθώ τελευταίως στον κυβερνοχώρο να συνοδεύεται η κάθε δήλωση ότι «αυτό το άτομο δεν θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ» από επευφημίες παντός τύπου ,likes και εγκωμιαστικά σχόλια . Τα επιχειρήματα όλων πανομοιότυπα , θα χτυπηθεί ο δικομματισμός ,το σάπιο πολιτικό κατεστημένο ,θα εισέλθουν μικρά κόμματα στο κοινοβούλιο κλπ .
Αυτό που δεν απασχολεί κανέναν απ όσους σπεύδουν να χαιρετίσουν τη δήλωση είναι τι θα επιλέξει να ψηφίσει τελικά ο γράφων ,διότι η γκάμα των μικρών κομμάτων κυμαίνεται από τους Τζούλια Αλεξανδράτου & Βεργή μέχρι την Χρυσή Αυγή του κυρίου (;) Μιχαλολιάκου . Για κάποιο λόγο ,μη αντιληπτό από εμένα το χτύπημα στο δικομματισμό αποτελεί το «πρωτεύον ζήτημα» και οι λοιποί παράμετροι το δευτερεύον ή και το «αδιάφορο» προς το κοινό .
Εκατσα και μελέτησα ένα ένα τα μικρά κόμματα που

Αναζητείται ένα κοινό μέτωπο κατά του πολιτικού τυχοδιωκτισμού

Μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά του Τσίπρα στον Καμένο. Μόνο λάθος δεν είναι στο δικό του προεκλογικό σχεδιασμό. Του φέρνει περισσότερους ψήφους από αυτούς που ίσως του παίρνει. Ο Τσίπρας επισημοποιεί αυτό που ζούμε εδώ και καιρό, το φαιοκόκκινο μέτωπο του άκρατου λαϊκισμού και τυχοδιωκτισμού. Σπάει τα στεγανά άκρας Αριστεράς και άκρας Δεξιάς. Ορίζει κοινωνικές συμμαχίες πάνω στην «πατρίδα» και στο «δεν πληρώνω». Και συσπειρώνει κόσμο. Το ζήτημα είναι, ποιοι και με ποιο τρόπο μπορούν να του αντιπαρατεθούν.
Ας δούμε την ακολουθία των «τυχαίων» συμβάντων...

Επιζήμιος

Αξιότιμε κύριε Σαμαρά, σας ζητώ θερμά να μην επιχειρήσετε να ασκήσετε καθήκοντα πρωθυπουργού. Σας υπενθυμίζω ότι ως υπουργός στο παρελθόν όχι μόνο δεν επιτύχατε κάτι αξιομνημόνευτο αλλά και το πέρασμά σας από το υπουργείο Εξωτερικών έχει ιστορικά κριθεί ως ανεπιτυχές και επιζήμιο (άνοιγμα συνόρων με την Αλβανία, μη συμφωνία για το Μακεδονικό). Και επειδή σας αρέσει και το ποδόσφαιρο, είναι ως προπονητής να έχεις ρίξει τον Πανιώνιο στη Β' Εθνική και να θέλεις να γίνεις προπονητής της εθνικής ομάδας.
 Το Επταήμερο του Διόδωρου-ΤΟ ΒΗΜΑ

Απολαυστικός ΚΥΡ

Προεκλογικοί διάλογοι

Ο σκληρός μήνας Ιούνιος

Επίσης, αν η νέα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που δεν το βλέπω να προκύπτει από πουθενά, θα κληθεί να υλοποιήσει όλα αυτά τα... παραμυθένια που μας έταξε μέχρι τώρα και φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει να τάζει μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες - γιατί αν ο άλλος πάρει φόρα δεν τον σταματάει τίποτε. Μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις - αυτός ο Σαμαράς κατάντησε σαν τον Αγιο Παντελεήμονα, μεγάλη η χάρη Του (του Αγίου εννοώ): τάζει σε κάθε πικραμένο όλα όσα ζητάει όχι μόνο ο πικραμένος αλλά και η παρέα του, μήπως και γυρίσει το παιχνίδι, το κερδίσει δηλαδή. Αλλά κάνει τόσα λάθη, που στο τέλος θα την πάθει όπως εκείνος που έτρεχε μόνος του στο στάδιο και τερμάτισε δεύτερος! Διότι μόνος του τρέχει, το είπα και προηγουμένως. Ο άλλος δεν θέλει και εξήγησα γιατί...
Να τους τιμωρήσουμε
ναι, αλλά...
Ο ένας δεν μπορεί, ο άλλος δεν θέλει, τι θα γίνει τελικά; Το έλα να δεις θα γίνει. Ολες οι δημοσκοπήσεις που έχω ακούσει να κυκλοφορούν, πιστοποιούν το πλήρες αδιέξοδο, το απόλυτο χάος. Οι δυο τους δεν φτάνουν - ώς αυτή την ώρα, έ; Να μην παρεξηγηθώ - με τίποτε το 50%, που θα τους έδινε μια

Εκλογές 2012: ‘Διαλιέχτε’…

Εκλογές 2012…
Μνημονιακοί vs. Αντιμνημονιακών
Ευρωπαϊστές vs. Αντιευρωπαϊστών
‘Έλληνες’ (‘πατριώτες’) vs. ‘Ανθελλήνων’ (‘μη πατριωτών’)
Μεγάλοι (πρώην;) vs. Μικρών (νυν;)
Δεξιοί vs. Αριστερών (αδέξιων;;;)
Αριστεροί vs. Αριστερότερων
Δεξιοί vs. Δεξιότερων
… γενικώς ‘είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα’.

Τι διακυβεύεται αλήθεια στις 6 Μαϊου 2012;
Απλά μια νέα κυβέρνηση, μια νέα εποχή, το μέλλον μας;;;;

Αυτοί που μας έφεραν εδώ, μας υπόσχονται μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ (‘αρχίζουμε’;;;).
Αυτοί που συνετέλεσαν στο να ρθούμε εδώ, μας μιλούν για ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ με ‘ΟΡΜΗ’ (η παύλα μπαίνει αριστερά, δεξιά ή τέλος πάντων όπως σας βολεύει).
Αυτοί που (μονίμως) κριτικάρουν αρνητικά όσους μας

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά φύλλα εδώ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το μακρύ χέρι της ΝΔ στη Δικαιοσύνη σε πλήρη δράση


Σε εκλογικό του Κέντρο έχει μετατρέψει τα γραφεία της ΕΔΕ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους  μέλη του ΔΣ της  Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Με την επιλογή του εν ενεργεία ανώτατου δικαστή, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θέλησε να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να κόψει τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία. Η αντίληψη που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου γνωρίζουν καλά την διαδρομή του Αθανασίου, είναι ότι μάλλον την ισχυροποίησή του επιδιώκει.
Στη συνέχεια η δήλωση των μελών της ΕΔΕ:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Δικαστές και Εισαγγελείς.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε ολόκληρη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα τηρήσουμε το επίπεδο που αρμόζει στην δικαστική μας ιδιότητα, χωρίς αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις με τους λοιπούς συνυποψηφίους. Θεωρούμε, όμως, ότι έχουμε υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας ένα γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα και το οποίο, κατά την άποψή μας, συνιστά βαρύτατη παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, καθώς και βαρύτατο πλήγμα στην

Μπλόκα στη Χρυσή Αυγή στήνουν οι Κρητικοί! - Τεταμένο κλίμα στα χωριά




"Μπλόκα" στην Χρυσή Αυγή στήνουν οι κάτοικοι των χωριών της Κρήτης, στις περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη του κλιμακίου που έχει μεταβεί στο νησί από την Αθήνα.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινούνται με ένα μικρό πούλμαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όμως στα σημεία όπου έχουν επιχειρήσει να σταματήσουν συναντούν...σθεναρή αντίσταση και αναγκάζονται να αλλάξουν δρομολόγιο!
Αυτό συνέβη στους Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων.

Στο χωριό, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί περίπου εκατό άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και σύσσωμη η δημοτική αρχή περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς από τις

Τα οστά των πεσόντων


image

Δεν είναι πολλές, ούτε θετικές, οι εξελίξεις στα ανοιχτά θέματα με τους γείτονες, σε μια περίοδο κατά την οποία η θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας μας διεθνώς, κυρίως στον βαλκανικό περίγυρο, όπου έχουμε μπόλικο «τραχανά απλωμένο», εμφανίζεται εξασθενημένη.
Οι πληροφορίες ότι Τίρανα και Αθήνα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία στο θέμα των νεκροταφείων για τους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά, πολεμώντας το 1940-41 τους Ιταλούς, μονάχα στις καλές ειδήσεις πρέπει να καταχωρισθεί.
Σιγά το θέμα, εδώ καράβια χάνονται και εμείς συζητάμε για τα κόκαλα των προγόνων μας, θα πει κάποιος. Δεν είναι καθόλου έτσι. Το ζήτημα της ανακομιδής των οστών των χιλιάδων Ελλήνων σε στρατιωτικά νεκροταφεία στον αλβανικό Νότο, είχε καταστεί σημείο τριβής τα τελευταία χρόνια στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Η συζήτηση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με την κατάρρευση του καθεστώτος Χότζα, όταν η

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Χωρίς λόγια

Βενιζέλος στην Πάτρα...














Σαμαράς στις Σέρρες...




δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες ...

Απόστολος Γκλέτσος: Είμαστε εθνικόφρονες πατριώτες!


Ο FM-1 σέβεται κάθε πολιτική παρουσία όταν αυτή είναι θεσμικά κατοχυρωμένη  και νομικά αναγνωρισμένη.
Στο  κεντρικό  δελτίο της Παρασκευής φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της Χρυσής Αυγής Απόστολος Γκλέτσος. Πρωταγωνιστής του γνωστού επεισοδίου προ καιρού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας όταν  συζητήθηκε το θέμα δημιουργίας χώρου  κράτησης λαθρομεταναστών. Τότε φίλος του κ. Γκλέτσου απάντησε σε αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων και   δημοτών χαιρετώντας  με τη γνωστή φασιστική κίνηση και ….εγένετο το χάος!
Όπως ανέφερε ο κ. Γκλέτσος με αφορμή τις

Πάρε πέντε του Καμμένου

  • Δίκιο έχει ο Αλ Τσίπρας. Ζούμε Ιστορικές στιγμές και δεν θ’ αφήσουμε την Αριθμητική για λίγα ψηφαλάκια να μας εμποδίσει. Προχώρα Αλέξη. Πόσα λείπουν; Πέντε; Πάρε πέντε του Καμμένου. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα και λείπουν δέκα; Πάρε δέκα του Καμμένου. Πήγαν καλύτερα (όπως σου εύχομαι ολόψυχα) και λείπουν μόνο τρία; Πράξε αναλόγως.
  • Στην ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή ποντάρει ο Αντ. Σαμαράς εν όψει εκλογών. Και ο συχωρεμένος Θ. Βέγγος είχε ποντάρει στον Αστραχάν στην ταινία «Σχολή για σωφερίνες», αλλά...
  • «Ούτε νεκρός» δεν θα συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, ο Πάνος Καμμένος. Για ζωντανός δεν είπε, μήπως χρειαστεί να την κάνει την κωλοτούμπα.
  • Ο Α. Σαμαράς «ζήτησε από τους ανθρώπους των

Καβγάδες... αριστερών!

Τα αγαπημένα μου αναγνώσματα των ημερών είναι δύο. Τι σούρνουν κάθε μέρα ο «Ριζοσπάστης» στον ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» στον Κουβέλη.
Δεν είναι τυχαίο. Ανέκαθεν οι ωραιότεροι πολιτικοί καβγάδες ήταν μεταξύ αριστερών, πραγματικών ή υποτιθέμενων. Αρκεί, βεβαίως, να μην καταλήγουν στο εκτελεστικό απόσπασμα ή σε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα μεταξύ συντρόφων...
Ευτυχώς, στη σημερινή Ελλάδα, τέτοιες ατυχείς δραστηριότητες της Αριστεράς έχουν εκλείψει. Και μένει μόνο η πλάκα των μεταξύ τους διαφορών.
Χθες, ας πούμε, ο «Ριζοσπάστης» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις ολόκληρες φορές συμμάχησε με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ. Το γεγονός ότι η ανίερη αυτή συμμαχία αφορούσε την... Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (!) ουδόλως μετρίασε την οργή του «Ριζοσπάστη».
Το κατηγορητήριο υπερβαίνει την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την ακριβή ερμηνεία των απόψεων του Ζαχαριάδη περί ΕΑΜ ή για το τι είδους σύμβολο είναι ο Μπελογιάννης.
Και είναι κοινό. Το ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι επαρκώς αξιόπιστος, ούτε επαρκώς αριστερός. Κάτι για το οποίο κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να

Πως μέσα σε μια μέρα από αδέκαστος Δικαστής, έγινε μάχιμος Πολιτικός...

...ο κύριος Αθανασίου?...
"Τυχαίο?", αναρωτήθηκε ο Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στο MEGA Σαββατοκύριακο.
Ο Χασαπόπουλος τον ρώτησε αν το συνδέει αυτό, με τις κινήσεις των τελευταίων ημερών της Δικαιοσύνης (Ακης κ.λ.π.).
"Θα... το κρίνετε εσείς αυτό. Εμείς κάναμε

Μαυρίστε τους πριν το καλοκαίρι...


Όποια κι αν είναι η επιλογή σας σε κόμμα ΜΗΝ ξεχνάτε. Ο σταυρός ΜΕΤΡΑΕΙ.

Μαυρίστε όσους έχουν σχέση ευθείας πολιτικής διαπλοκής με τα πασίγνωστα σε όλους συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο.

Πως θα τους ξεχωρίσετε; Εύκολο. Δείτε ποιους «αγαπάνε» τα ΜΜΕ αλλά και τα, πλουμιστά και εξαρτημένα από μεγαλοδημοσιογράφους,  sites στο διαδίκτυο.

Οι Νεοδημοκράτες ας πούμε είναι δυνατόν να στείλουν στη Βουλή με την ψήφο τους τον Ψυχάρη;


Οι Πασόκοι π.χ στην Αιτωλοακαρνανία είναι δυνατόν να

Τσίπρα ακροβασίες

Στην πολιτική οι ακροβασίες είναι αλήθεια συνηθισμένες. Είναι η φύση της πολιτικής που τις επιτρέπει και ίσως τις ενθαρρύνει. Αλλωστε χωρίς ρίσκο κανείς δεν πήγε μπροστά. Ωστόσο έχουν και οι ακροβασίες όρια. Χωρίς αρχές, τείνουν προς τον τυχοδιωκτισμό.
Οπως συμβαίνει τελευταίως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε την γκέλα με την πρόταση- πρόσκληση προς τον Καμμένο και θέλει να βγει κι από πάνω. Μετά του φταίει η διαπλοκή και ο κακός καιρός. Αλλά δεν είναι η μόνη ακροβασία που επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες. Η επιχειρηθείσα επί σκοπώ παραποίηση των εννοιών της «εντολής σχηματισμού κυβέρνησης» με την «διερευνητική εντολή» είναι πιο επικίνδυνη.
Τι θέλει να πει δηλαδή ο ποιητής; Οτι θα λάβει τη

Το σημερινό "Καρφί" έχει κέφια


Το πρωτοσέλιδο της "Ημέρας"


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη


genosima

Απόσπασμα άρθρου από Το Βήμα 27/4/2012
"Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά της συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων, χαρακτηρίζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τους ευρωπαϊκούς νομικούς κανόνες, ενώ παράλληλα τονίζει ότι καταργεί το δικαίωμα ελεύθερης συνταγογράφησης.
Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η συνταγογράφηση αποτελεί μια αμιγώς ιατρική πράξη, η διενέργεια της οποίας προαπαιτεί και προϋποθέτει την επιστημονική κρίση του θεράποντος ιατρού, λαμβάνοντας υπ΄ όψη το ιστορικό, τις παθήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ίδιου του ασθενούς, τα άλλα φάρμακα που πιθανά λαμβάνει και τις αλληλεπιδράσεις τους."

ΣτΣ: Απέτυχε το αντάρτικο των φαρμακοποιών. Ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών αναλαμβάνει να συνεχίσει τον αγώνα. Είναι πολλά τα λεφτά.
 http://epikairo.gr/

Βαλλιανάτος για Κανέλλη: Αν και λεσβία δεν βοήθησε ποτέ τους γκέι

Προσωπικού ύφους επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατηγορώντας της ότι δεν στηρίζει τους ομοφυλοφίλους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm o κ.Βαλλιανάτος ανέφερε πως ενώ η κ.Κανέλη στο παρελθόν, σε εκπομπή που παρουσίαζε,  «είχε πει ότι είναι λεσβία», τόσα χρόνια συμμετέχει σε ένα κόμμα το οποίο μαζί με «τους φασίστες λέει τα χειρότερα για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες», χωρίς να έχει «ανοίξει ποτέ το στοματάκι της για να βοηθήσει αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που γνωρίζει πολύ καλά».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους που η

Προσοχή: To παρακράτος της Δεξιάς είναι εδώ!...


Ένας αδυσώπητος πόλεμος του δεξιού παρακράτους βρίσκεται σε εξέλιξη...
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Συγγρού VS Συγγρού μια και σε μονομαχία (με κάθε βρώμικο μέσο) δίχως αύριο εξελίσσεται η αμείλικτη σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Τα...
δύο κόμματα που έχουν έδρα τη Συγγρού τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση στην οποία πρωταγωνιστεί το παρακράτος, οι μυστικές υπηρεσίες και οι πάσης φύσεως χαφιέδες.
Από τη μία, η απόδειξη που εμφανίζει τον δημοσιογράφο και υποψήφιο Ανεξάρτητο Βασίλη Χήτο να πληρώνεται από την ΕΥΠ και από την άλλη η σύλληψη του Λιάτσου μετά από πρωτοσέλιδο κατά του Καμμένου. Προφανώς αυτά που ζούμε είναι εικόνες από το μέλλον σε περίπτωση που η δεξιά και τα ακροδεξιά παρανυφάκια της (ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή), έχουν την ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Τα τελευταία γεγονότα δίνουν την εντύπωση πως από το σκηνικό παρακράτους απουσιάζει μόνο το τρίκυκλο που σκότωσε (τον σε «επικαιρότητα» Γρηγόρη Λαμπράκη). Δεν είναι μόνο

Χοντροκομμένα λόγια

Ο κ. Στέφανος Μάνος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτούμενος δικαιότερη κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου. Δικανικές σαχλαμάρες. Αν ήθελε ανεξάντλητη τηλεοπτική κάλυψη έπρεπε να βάλει στο Επικρατείας τον Σάκη Ρουβά και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Έτσι πάνε αυτά. Με τους πετυχημένους επαγγελματίες, τους εκπροσώπους νεανικής παραγωγικότητας και τους αυτοδημιούργητους που μάζεψε για υποψήφιους δεν θα δει προκοπή στο γυαλί. Και ασφαλώς το «πρόγραμμα» δεν έχει καμία σημασία για τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης: υπάρχει μεγάλη ανοχή στην ασάφεια.
Το αίτημα για μεγαλύτερη προβολή ικανοποιήθηκε, εντούτοις δεν υπάρχει τρόπος να αντικρούσει ο κ. Μάνος τη μυθολογία που περιβάλλει το πρόσωπό του και αφορά την αστική καταγωγή και την επαγγελματική του επάρκεια. Τον παρουσιάζουν ως παιδί βιομηχάνων που φούνταρε τη μητρική επιχείρηση, την Αλλατίνη. Εμφανίζεται λοιπόν στην ελληνική κοινωνία το εξής παράδοξο:

Η κεντρική ομιλία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ

Η κεντρική ομιλία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ Πλατεία
Δημαρχείου (Κοτζιά) στις 7,30μ.μ. ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
 Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελεί μια ρεαλιστική δέσμη
προτάσεων διεξόδου από την κρίση αλλά και δίκαιου επιμερισμού των βαρών της
προσπάθειας αυτής. Είναι ένα αναλυτικό και εξειδικευμένο πρόγραμμα που
αρθρώνεται σε οκτώ (8) βασικούς άξονες:

1.Ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων

Συνέλαβαν τον Λιάτσο

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της εφημερίδας Παρασκευη και 13 ο δημοσιογράφος και εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος, μετά από μήνυση για ... συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του η σύζυγος του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τζούλη Καμμένου
  μέσω του...
δικηγόρου και υποψηφίου βουλευτή στο κόμμα Καμμένου Βασίλη Καπερνάρου.

Πρωθυπουργός η Αλέκα!...




Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο Αλέξης...

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - στρατοπέδων συγκέντρωσης και βραχονησίδων, που να πληρούν τους όρους για εκτοπισμό- ο Πάνος. Αναπληρωτής, ο Γιάννης (Δημαράς).
Το... σενάριο, έμπνευσης Τσίπρα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα ΝΕΑ...

Η Πελασγία από ψηλά