Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Κυκλοφοριακό μαρτύριο !

Τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα έχουν δημιουργήσει  οι κορίνες σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί στον δρόμο που ενώνει τις δυο πλατείες της Πελασγίας .
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται καθημερινά όταν ντόπιοι και ξένοι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι σε έναν δρόμο διπλής κυκλοφορίας που έχει μετατραπεί σε μονής.. μαρτυρικής κυκλοφορίας .
Και εξηγώ :


Οι πλαστικές κορίνες υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν για να εμποδίζουν την άναρχη στάθμευση , κάθε άλλο , οι "συνήθεις ύποπτοι" απλά συνεχίζουν την κακή συνήθεια ή κάποιοι που διαθέτουν αγροτικά ή Ι.Χ τύπου τζιπ να καβαλικεύουν τις κορίνες.
Έτσι παρατηρείται  ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο με αυτοκίνητα για αυτά τα 200 μέτρα να κάνουν να περάσουν μέχρι και 20 λεπτά, εγκλωβισμένοι να κορνάρουν δαιμονισμένα με το βρίσιμο των οδηγών στους εμπνευστές του έργου να πέφτει σύννεφο .
Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση πρέπει να λάβουν και ένα άλλο παράγοντα σοβαρά υπόψιν τους , τον παράγοντα ασφάλεια.Ας γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ήδη έχουν συμβεί  ατυχήματα , όπως φορτηγό φορτωμένο με μπάλες από άχυρο λόγω της στενότητας του δρόμου από τα παράνομα παρκαρίσματα ,χτύπησε σε  βεράντα  σπιτιού με αποτέλεσμα να ανατραπούν οι μπάλες και να κινδυνεύσει άμεσα μια μητέρα με μικρό παιδί.
Οι παρακείμενες βεράντες Ζάχου-Στραβοσκούφη-Καραδήμου έχουν δεχθεί πολλά χτυπήματα από βαριά οχήματα τα οποία στριμωγμένα  χτυπούν επάνω γιατί  δεν έχουν άλλη διέξοδο.
Πληροφοριακά παρόμοιες κινήσεις και σε άλλες πόλεις έχουν εγκαταλειφθεί όπως στη Στυλίδα.
Στη είσοδο της πόλης από τον διεθνή , στα αριστερά είχαν τοποθετηθεί κορίνες τις οποίες όλοι τις αγνοούσαν , τις πατούσαν, κατέστρεψαν τις περισσότερες και ο Δήμος αναγκάστηκε και τις αφαίρεσε όλες.
Αφαιρέστε τις κορίνες του μαρτυρίου σήμερα κιόλας ! Τοποθετήστε  πινακίδες σήμανσης ότι απαγορεύεται η στάση και  η στάθμευση και επιδιώξτε μια πιο εντατική αστυνόμευση .


21 σχόλια:

  1. Αν το γράψεις στα Πορτογαλέζικα ίσως και να το καταλάβουν, στα Ελληνικά δεν βλέπω φως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕΣ
    ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ
    ΓΡΑΨΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο αδελφια ειναι το μοναδικο εργο γκλετσου στο χωριο στα 3 χρονια
    τι αλλο να πουμε
    ραντεβου στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΓΑΤΟΝΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΝΑ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΡΙΝΕΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΥΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονο παρκιγκ μεσα στα καφενεια ωστε ο πελατης να εχει το αμαξι του διπλα στο τραπεζι που καθεται ! Ετσι θα λυθει η κατασταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι κλαιν τον πονο τους κι ο μυλωνατ ταυλακι κυρ Βασειλη λεει η γνωστη παροιμια κι ετσι, αφου πρωτα σας συγχαρω για το αρθρο σας, μπαινω στο δικο μου πονο.
    Δεν πιστευα λοιπον στα ματια μου με τα οσα ειδαν την περασμενη βδομαδα στις Ραχες όταν καθησμενος στην πανεμορφη Παραλια Ραχων κοιταζα το ερχομενο από τα Λιχαδονησια γνωστο σε πολλους Ραχιωτες πλοιαριο του κλουπ Μεντιτερανε.πλαι στον Αι Γιωργη Ευβοιας. Κάθε Σαββατο την ιδια ωρα το πλοιαριο αυτό προσεγγιζει το μουραγιο στο λιμανι της Παραλιας για να αποβιβασθουν και επιβιβασθουν Γαλλοι τουριστες, οι οποιοι φευγουν κι ερχονται από το αεροδρομιο της Αγχιαλου με αγκαζαρισμενα για το σκοπο αυτο λεοφωρεια.
    Για να δεσει στο μουραγιο το πλοιο όμως προσεξα πως επρεπε να κανει αναγκαστηκα μια μεγαλη μανουβρα, ητοι να παρει με κομμενη ταχυτητα μιση στροφη στην ανοιχτη θαλασσα και να πλησιασει το μουραγιο με την πρυμνη, αφου το πλευρισμα με την πλωρη, με τις ατακτα εδώ κι εκει ριχμενες σημαδουρες και τα δεμενα πανω τους πλεουμενα (ιστιοφορα και ταχυπλοα, που εκτος της παρεμποδισης της κινησης στο λιμανι ξερνανε και μεγαλες λαδωματιες που κολλανε στα σωματα των λουομενων και λεκαινουν την ακτη με τις κοντινες πλαζ οπου ανεμελα παιζουν και κυλιουνται στην αμμο μικρα παιδια.!), ηταν αδυνατο!
    Τα αφιχθεντα δε από την Αγχιαλο λεοφωρεια με τους νεοφερτους τουριστας επειδη δεν βρηκαν χωρο παρκαρισματος κοντα στο λιμανι λογω των ανεξελεγκτων παρκαρισμενων αυτοκινητων, ακομη και πανω στον προβλητα του λιμανιου, επρεπε μετα την κακως κακου αποβιβαση των ξενων, να εγκαταλειψουν το χωρο του λιμανιου και να καταφυγουν στο παρκινγκ του ελαιοτριβειου ( 200 μ αποσταση από το λιμανι ) οπου περιμεναν εκει τους αποβιβασμενους επιβατας του πλοιου, που κατεφθαναν αγκωμαχοντας εκει με τα μπαγαζια τους για να μεταφερθουν στο αεροδρομιο της Αγχιαλου.

    Μα καλα οι υπευθυνοι (ο Δημαρχος-Αποστολακης, το Λιμενικο κι ο παρατρεχαμενος Τοπαρχης- Νικολακης, που σαν εκπροσωπος των Ραχιωτων οφειλει να προσφερει υπηρεσιες στα πλαισια του κοινοτικου συμφεροντος) δεν σκεπτονται αυτή τη στιγμη με την μεγαλη οικονομικη κριση που διερχομασθε, ότι ο τουρισμος είναι ο πλουτος για τον τοπο κι ότι τα εσοδα του λιμανιου, των λεοφωρειων και των μαγαζιων θα τραβηξουν προς τον Αλμυρο αν δεν παρεχονται οι αναλογες ευκολιες στο λιμανι της Παραλιας των Ραχεων?
    Ακομη δεν εχει καταλαβει ο Νικολακης, οτι το λειτουργημα του Τοπαρχη ειναι το υψηλωτερο του χωριου μας, πως αυτό απαιτει αναλογη ικανοτητα και παιδεια κι ότι μαζι με πολλα αλλα πρεπει και στη Παραλια Ραχων να μπει μια ταξη τοσο στων νεοπλουτων τα ταχυποα και κοτερα οσο και στα παρκαρισμενα αυτοκινητα στη Παραλια και στον προβλητα του λιμανιου?
    Προσωπικα, θεωρω, ορμουμενος από τα μικρας σημασιας θεματα που υπογραφει και προτασει ο απειρος Νικολακης για συζητηση και ληψη αποφασεων στις εκαστοτε ημερησιες διαταξεις του τοπικου συμβουλιου Ραχων, ότι δεν εχει την ικανοτητα, περα απα τα καθημερινα και τριμμενα, να παρουσιασει νεες ιδεες που θα οριοθετησουν ορισμενα πραγματα και θα δημιουργησουν ένα συγκεκριμενο τοπικο/Ραχιωτικο σχεδιο με σοβαρα αιτηματα και στοχους για το χωριο μας ( π.χ. αγροτουρισμο, βελτιωση/επεκταση των δυνατοτητων του τοπου,..)κι ετσι το μελλον του πανεμορφου χωριου μας τραβαει οπου το παει η τυχη η -ό,τι βρεξει ας κατεβασει-, όπως ελεγε και η συγχωρεμενη, καλοκαγαθη γιαγια μου!
    Καποτε ειπαμε τοπο στους νεους που θελουν. Σωστο ωστοσο φαινεται να είναι> τοπο σε αυτους που θελουν, ξερουν και μπορουν!! Νεοι αλλα ανικανοι δεν περνουν πια για ποστα δημαρχου και τοπαρχου. Αυτοι, παραφραζοντας τον Α.Λινκολν, μπορει να ξεγελασαν ολους εμας τους δημοτες για λιγο καιρο, λιγους από μας ολο τον καιρο, όχι όμως ολους ολο τον καιρο!! Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έρμε τόπε....με τις επιλογές σου.Δεν ήξερες δεν ρώταγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΠΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΛΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η τοπικη κοινοτητα εδωσε την συγκαταθεση της;;;;; γιατι την καλυπτεις βασιλη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΕΣ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΜΕΤΡΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ
    ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χθες εκανα 15 λεπτα μπλοκαρισμενος
    ποιοσ πουστης εκανε αυτη τη μακακια
    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
    ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εργο μακρας πνοης εντεταγμενο στο ΕΣΠΑ ...χα ..χα ...χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο τι ώρα πρέπει να πηγαίνουν στα γραφεία τους αυτοί που πρέπει να μας υπογράφουν τα πιο απλά έγγραφα ;
    Από τις 8 το πρωί περίμενα στο δημαρχείο Πελασγίας για μια υπογραφή και οι αρμόδιοι ήλθαν 9:10
    Ας ερωτηθεί η γραμματέας του Δήμου στην οποία ξέσπασα χωρίς φυσικά να φταίει.
    Ένας Πελασγιώτης ετεροδημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΥΓΕΣ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.
    ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
    ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΚΛΕΤΣΟ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σ...σ...σ...σ..
    μη ξυπνησετε τους υπευθυνους
    ρε γαμωτο τι ρεζιλικια ειναι αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. POIOS PARKAREI TO AGROTIKO TOY EPANV STIS KORINES?
    KOURADOMAGAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. να συνεχισουν ετσι ο Πανουργιας θα κανει περιπατο
    το ονειρο καποιων με το καλαμι για αντιδημαρχιλικι θα μεινει απιαστο
    γελαει το χωριο μαζι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΙΚΟΥΛΑΚΙ ΠΙΔΟΥΛΙΜ ΕΣΥ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΚΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ
    ΜΟΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ
    ΤΟΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά