Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ: Λιγδής Χρήστος του Λουκά




ΚΥΠΡΟΣ 74 Κ.Δ ΛΙΓΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α! ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ
ΛΙΓΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ                                       ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΑΠΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ:
Λιγδής Χρήστος του Λουκά, Στρατιώτης Καταδρομών (ΑΣΜ: 103/19520/73). Γεννήθηκε στην Αταλάντη.
Υπηρετούσε στην Α΄ Μοίρα Καταδρομών. Επέβαινε στο μοιραίο Noratlas 52-122 της 354 Μοίρας Μεταφορών Πήγασος (αποστολή ΝΙΚΗ4) που καταρρίφθηκε στη Λευκωσία τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974. Ως τόπος θανάτου του αναφέρεται η περιοχή Μακεδονίτισσας Λευκωσίας.
Σήμερα στον αύλειο χώρο του ναού των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης βρίσκεται η προτομή του. Η τελετή αποκαλυπτηρίων πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2011. Το ονοματεπώνυμό του με α/α 35 υπάρχει στον Πίνακα με τους «Ελλαδίτες πεσόντες/Οπλίτες» που συνέταξε ο Ξενοφών Καλλής, εισηγητής τουΚαταλόγου Πεσόντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με το ΦΕΚ/Γ/Φύλλο 1178/31-12-2008 προήχθη σε έφεδρο Ανθυπασπιστή από 21ης Ιουλίου 1974, ημερομηνία προηγουμένη κατά μία ημέρα από το θάνατό του.



Ο Λουκάς Λιγδής, γέροντας πατέρας του καταδρομέα Χρήστου Λιγδή της Α' και 35  Μοίρας Καταδρομών, ξαπλωμένος κατά γης, να κλαίει για τον γιο του, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974.



Ξεκίνησε από την Αταλάντη Λοκρίδας να προσκυνήσει τον τάφο του ήρωα καταδρομέα υιού του που σκοτώθηκε στην μαρτυρική Κύπρο τον Ιούλιο του 1974! Μια φωτογραφία χίλια λόγια… Αραγε τι να σκέφτεται ο τραγικός πατέρας;( Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 1984)-(2014  ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΕΡΟ ΛΟΥΚΑΣ)




Του Γιάννη Χατζή
 http://atalanti-lokridas.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ NOR ATLAS ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ !! ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ! ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΣΟΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμή και δόξα στους ηρωες που θυσιαζουν τη ζωη τους για τη πατρίδα. Αλλά κατάρα και σε αυτούς που με τις προδοτικές τους αντιλήψεις οδηγουν αυτά τα νέα παιδιά στο θάνατο. Γιαυτό οι κυβερνώντες πρέπει να οδηγούν τη πατρίδα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι με τα κομματικά τους κριτήρια και ιδεοληψίες. Η καταστροφή μας περιμένει αναπάσα στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά