Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Κατάθλιψη προ των πυλών

Όσοι τον έχουν δει τελευταίως τον περιγράφουν κατηφή, ανόρεχτο, συνεχώς εκνευρισμένο, έτοιμο να αρπαχτεί και επιπλέον ανήσυχο. Πολύ ανήσυχο. Και απογοητευμένο. Σχεδόν καταθλιπτικό. Σαν να ξαναγυρίζει στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας 1996-2004. Βρίζει σε πρώτη ευκαιρία, τόσο που είναι δύσκολο να έχεις μια ολοκληρωμένη συζήτηση μαζί του. Το ίδιο και στο τηλέφωνο. Δεν μπορεί να καταλάβει - και το λέει - «πώς του συμπεριφέρονται έτσι». Σε αυτόν «που έκανε όλα όσα είχαν συμφωνήσει». Που «έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε». Και τώρα «του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι, σαν πατσαβούρα». Που «δεν του σηκώνουν το τηλέφωνο, ενώ αυτοί μπορούν να δώσουν λύση».
Οι «αυτοί» είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Ο «παραπονεμένα λόγια» είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τις τελευταίες ημέρες. Καταλαβαίνει ότι έπαιξε και έχασε. Και μεταξύ μας, πληρώνει τη στάση του το καλοκαίρι του '10, τότε που δεν σήκωνε αυτός το τηλέφωνο και έλεγε «δεν υπογράφω Μνημόνια»...
Ηθελε να γίνει Πρωθυπουργός. Τόσο απλά...
Γλαφυρή προειδοποίηση
Στον αντίποδα ο πρόεδρος Βαγγέλης (Βενιζέλος) που βιώνει το δικό του δράμα. Σε ίδια και απαράλλαχτη κατάσταση. Στα όρια της κατάθλιψης, μου λένε δικοί του άνθρωποι (το λένε και αλλού, αλλά δεν το κάνω θέμα...). Βλέπει ότι «δεν βγαίνει όλο αυτό πια».  Καταλαβαίνει ότι «ώς εδώ ήταν», τον απασχολεί έντονα «αυτό που έρχεται» και πασχίζει να βρει μια λύση, αλλά «δεν»...
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία φυσικά επεκτάθηκε  και σε όλα τα άλλα πλην εθνικών θεμάτων ζητήματα (το είχα επισημάνει και τότε, αν θυμάστε), είπε στο αριστερό αγόρι που εξακολουθεί να αεροβατεί:
- Αλέξη, ένα θα σου πω, θα σε γ...
Εννοούσε οι Γερμανοί, οι αγορές, η τρόικα. Και χρησιμοποίησε το γνωστό ρήμα, το οποίο χρησιμοποιούμε κάθε φορά που αναφερόμαστε στο sex!
Γιατί πολύ απλά, αυτός ξέρει. Το είδε το έργο πολλές φορές και δεν του άρεσε καθόλου...
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. "Περίοδος περίσκεψης κι
    οργάνωσης -όχι κατάθλιψης
    ------------------------------
    Κι άλλη φορά στο παρελθόν έπαιξε κι έχασε σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο και πάλι επανήλθε και έβαλε σειρά σε πολλά πράγματα χωρίς να σταθεί ούτε μέρα ξεκούραστος,πράγμα που το γνωρίζουν πολλοί αλλά το αποδέχονται ολίγοι.
    Πολεμήθηκε έσωθεν κι έξωθεν και άντεξε κι ακόμα θα αντέξει γιατί γνωρίζει καλά τα οικονομικά και θα βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα του για την Ελλάδα,που δεν θα το πιστεύει και πάλι θα ανακάμψει γιατί είναι μεγάλος πολιτικός για τον τόπο του κι όχι για την δήθεν φιλοδοξία του να άρχει,όπως του προσάπτουν.
    Αν δεν ήταν αυτός ,η κατάσταση δεν θα είχε ορθοποδήσει και σίγουρα θα ήταν χειρότερα τα οικονομικά της χώρας.
    Οι έσωθεν εχθροί του είναι βαλτοί σε σημαντικά σημεία της πολιτικής για να τον παρακολουθούν ,αλλά ο ίδιος είναι γεναία ψυχή,τους ανέχεται απλώς,χωρίς όμως να μπορεί να τους απομακρύνει,ξέρει να τους λέει όχι ,όταν πρεπει και αυτό θα είναι το μεγάλο του ατού,που θα τον προστατεύσει ,όχι μόνο για το δικό του καλό ,αλλά και για το καλό του τόπου μας, γιατί ξέρει να παίζει τα βαριά χαρτιά της χώρας μας με έξυπνο κι επικοδομητικό τρόπο στο παγκόσμιο χρηματιστήριο.
    Δύο πολύ καλοί φίλοι του παρελθόντος, που και ο ίδιος δεν πιστεύει,θα βρεθούν δυνατά στο δρόμο του και θα τον βοηθήσουν συνεργαζόμενοι μαζί του για την Ελλάδα.

    " Η διόραση της Κορτιζόνης "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά