Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Θύελλα για την εξεταστική και την ασυλία Καραμανλή

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρησει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, εξαιρώντας ομως από τη διερεύνηση την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.
Η κυβερνητική πρωτοβουλία προκαλεί αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλα και εντός ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστική τη διαφοροποίηση Παπαδημούλη.
 H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητεί –σύμφωνα με πληροφορίες – να εξεταστούν τέσσερις περίοδοι, βάζοντας στο στόχαστρο τους κ. Γ. Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι τέσσερις περίοδοι:  

Γίνεται ένας 40χρονος να θέλει να χρεωθεί 40 χρόνια αμαρτιών της Μεταπολίτευσης;

Η εξαπάτηση και οι αυταπάτες έχουν ημερομηνία λήξεως

Επί της ουσίας μηδέν. Αναμενόμενο. Όσοι παρακολουθούσαν τις προηγούμενες μέρες τις «διαρροές του μεγάρου Μαξίμου» για την προαναγγελία της συζήτησης στη Βουλή δεν είχαν καμία αυταπάτη.
Ο Τσίπρας δεν είχε σκοπό να κάνει καμία ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση και δεν έκανε. Έγινε κανείς σοφότερος γι’ αυτά που συζητώνται στις Βρυξέλλες; Εδώ αλληλοδιαψεύδονται για τον ΕΝΦΙΑ (άλλα δηλώνει ο Βαρουφάκης, άλλα το «μέγαρο Μαξίμου»). Επίσης, δεν είχε σκοπό να πετύχει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και φάνηκε πεντακάθαρα στη συζήτηση. Αν θες βοήθεια, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και δεν βρίζεις τον αντίπαλο, τον ανέχεσαι μέχρι να κάνεις τη δουλειά σου με τους έξω, ώστε να φανεί ότι υπάρχει ενιαίο εσωτερικό μέτωπο.
Έτσι κι αλλιώς, αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία και θα πούμε αμέσως μετά γιατί. Επίσης, δεν έχουν  σημασία τα ψυχολογικά της Κωνσταντοπούλου, κάποια στιγμή αυτά θα τελειώσουν, ελπίζω όχι με τη μέθοδο της (αυτο)γελοιοποίησης. Αλλού είναι η ουσία.
Ούτε είναι σημαντικό γεγονός ότι ο

Η μεταπολίτευση σε δύο μήνες

Λένε πως την ώρα που ξεψυχά κάποιος βλέπει σε γρήγορη κίνηση ολόκληρη τη ζωή του. Κάπως έτσι πρέπει να είναι και με το θρυλούμενο τέλος της μεταπολίτευσης. Στη δίμηνη ζωή αυτής της κυβέρνησης βλέπουμε τις παθογένειες ολόκληρης της τεσσαρακονταετίας σε fast forward.
Βλέπουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ελεεινολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να υπογράφονται από το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν οι προηγούμενες ΠΝΠ είχαν μια δικαιολογία επείγοντος (έπρεπε να περάσουν τα μέτρα για να πάρουμε τη δόση) τώρα περνούν για ψύλλου πήδημα· για τα χρέη του ΠΑΟΚ και τις επιδοτήσεις στη «Βιομηχανία Ζάχαρης».

Ακριβές παρελάσεις έκαναν οι προηγούμενοι (με ένα μικρό διάλειμμα την περίοδο 2010-2011), ακόμη πιο ακριβές οι τωρινοί. Ρυθμίσεις χρεών έκανε διαρκώς «για τελευταία φορά» ο

Έφυγε και ο Λάμπρος Παπαδήμας...

«Έσβησε» σήμερα το πρωί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός της Αθήνας ο πρώην Δήμαρχος λαμιέων Λάμπρος Παπαδήμα.
Ο εκλιπών αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο αρχικά είχε αντιμετωπίσει στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου στο παρελθόν είχε εργαστεί ως γιατρός χειρουργός. Δυστυχώς όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω σηψαιμίας. Νοσηλεύτηκε περίπου για ένα μήνα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας και πριν από 10 ημέρες διακομίσθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβλήθηκε ο οργανισμό του είχε εξασθενήσει υπερβολικά αναφέρουν ιατρικές πηγές και δεν υπήρχε σχεδόν καμιά ελπίδα ανάκαμψης.
Ο Λάμπρος Παπαδήμας το 1982 με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Λαμιέων και

Οι βουρλισμένοι χρόνοι

Υπάρχει μια ωραία μαντινάδα που λέει πως «Ετσι τα φέραν' οι καιροί κι οι βουρλισμένοι χρόνοι, οι καπετάνιοι στο κουπί κι οι ναύτες στο τιμόνι». Και φυσικά μπορεί όλοι οι καπετάνιοι να μην είναι σαΐνια και άψογοι στη δουλειά τους, αλλά το βέβαιο είναι πως κανένας ναύτης δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του καπετάνιου.
Με εξαίρεση, φυσικά, την Ελλάδα. Οπου εδώ οι «βουρλισμένοι χρόνοι» και η λαϊκή βούληση ανέθεσαν τη διακυβέρνηση του καραβιού σε μια ιδιότυπη κατηγορία ναυτών που ούτε καν στο πιλοτήριο είχαν πατήσει έως τώρα το πόδι τους. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει όλα να τα ξέρουν και για όλα να έχουν άποψη. Ακόμη κι αν τα όσα διατείνονται σπανιότατα έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή συμφωνούν έστω μεταξύ τους. Ή δείχνουν τουλάχιστον κάποιον κοινό προορισμό.
Προσωπικά τους κατανοώ απόλυτα. Ολη τη ζωή τους οι παλιότεροι, ιδιαίτερα αυτοί, στην πολιτική την αφιέρωσαν. Και κόπιασαν, πάλεψαν για τα

Άθλια εικόνα

Με ευρώ ή με δραχμή ή με ρούβλι ή με δολάριο Μοζαμβίκης, όπως και να βρεθούμε τελικά, αυτή η άθλια εικόνα του Προεδρείου της Βουλής είναι ανυπόφορη κι αν μη τι άλλο, προσβάλλει τη Δημοκρατία.
Είναι υποχρεωμένα κατ'εμέ τα κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.
Επέδειξαν συναίνεση και δημοκρατική ευαισθησία ψηφίζοντάς την. Ως εδώ. Basta!
παρατηρητήριο

Οι υδατάνθρακες

Ελληνικοί οι υδατάνθρακες; Ωχ, μην το μάθει ο Γιάνης παιδιά, μετά το λίπος θα πέσει φορολόγηση και σε υδατάνθρακες και πρωτεϊνες. Τους έχω δε ικανούς να φτάσουν μέχρι τριγλυκερίδια...

Κυβέρνηση τσίρκο ...

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται να υπέγραφε μέσω του δικηγορικού του γραφείου συμφωνητικά με διεκδικήσεις εναντίον του δημοσίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του...
Όχι μόνο δεν παραιτείται ή δεν τον εξαναγκάζουν σε παραίτηση, αλλά μηνύει όσους έφεραν στη δημοσιότητα τα σχετικά συμφωνητικά. Ο Πρωθυπουργός δεν βλέπει την πρόδηλη σύγκρουση συμφέροντος και της καταφανούς ηθικής διάστασης του θέματος...
Ο υπουργός των Οικονομικών αποκαλύπτεται πως φοροδιαφεύγει μέσω της ενοικίασης ακινήτων και περιορίζεται να δηλώσει πως δεν αφορά αυτόν το αδίκημα αλλά τη σύζυγό του...
Ο υπουργός Άμυνας μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» δηλώνει στις ΗΠΑ πως η Ελλάδα παραχωρεί την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου που θα βρεθούν στις ΗΠΑ με αναλογία 70 -30...

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Το πρωτοσέλιδο της Ημέρας


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το βασικό συμπέρασμα της αποψινής συζήτησης


Παρέμβαση Καραμανλή για τον φόρο στο λίπος

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής, με το σχέδιο της κυβέρνησης να «δαιμονοποιήσει» (όπως είπε χαρακτηριστικά σε στενούς συνεργάτες του) τις τροφές με λιπαρά, επιβάλλοντάς τους έξτρα φορολόγηση.
Ήδη, η πτέρυγα των Καραμανλικών στη Νέα Δημοκρατία, μιλάει για «καταπάτηση των κόκκινων γραμμών στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», ενώ πολλά στελέχη, θέτουν το ερώτημα κατά πόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και γνήσιος θεματοφύλακας του Καραμανλισμού – Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει τελικά ένα τέτοιο νομοθετικό «πραξικόπημα».
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κίνηση της κυβέρνησης να προωθήσει τα «τρόφιμα Βαρουφάκη», δηλαδή τα

Βόμβα στον Δήμο Στυλίδας !

Σοβαρή καταγγελία υπαλλήλου του Δήμου Στυλίδας με στοιχεία, στην Περιφέρεια , στο Υπουργείο Εσωτερικών , καθώς και στον αρμόδιο Υπουργό κατά της διαφθοράς.
Ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση.
Κάντε κλικ στην εικόνα για καλύτερη ανάλυση.

Δεν μπορώ να αποφασίσω

Το πανηγυράκι που ψήφισε ο ψευτοτσαμπουκάς λαός, τέλειωσε αυτό το σαβατοκύριακο, μπροστά στην ουσιαστικά άρνηση των Ευρωπαίων να δώσει φράγκα χωρίς νούμερα και δεσμεύσεις...
Δύο δρόμους έχουμε πλέον μπροστά μας
1. Να πάρουμε μέτρα ΤΩΡΑ αξίας 7-8 δις κατ ελάχιστον (το κόστος της δοκιμής να ψηφίσει τους ψεύτες ο "αξιοπρεπής" λαός).
2. Να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ.
Η σημερινή συνεδρίαση στην Βουλή, υποπτεύομαι ότι θα θέτει αυτό περίπου το δίλημμα, αναζητώντας συναίνεση από αυτούς που μέχρι χτες αποκαλούσε γερμανοτσολιάδες και προδότες. Μια συναίνεση που επί 5 χρόνια δεν έδωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Ή ίσως αναζητά άλλοθι έναντι της "αριστερής" πτέρυγας των μουρλών σοβιετολάγνων που οι ίδιοι εξέθρεψαν.
Ο περήφανος λαός ήξερε...

Ένα υπέροχο βίντεο

Όταν οι Γερμανοί αυτοσαρκάζονται.

Wall Street Journal: Ο Τσίπρας έσκαψε το λάκκο του και ούτε η Μέρκελ δεν μπορεί να τον βγάλει από εκεί

 Έντρομος ο Τσίπρας για την πορεία των διαπραγματεύσεων συγκαλεί απόψε την Βουλή.
Βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρό του την ελληνική περίπτωση ο κεντρικός αρθρογράφος της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον και γράφει λέει πως η μοίρα της είναι πλέον στα δικά της χέρια και όχι σε αυτά του Βερολίνου, όπως πίστευε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, σημειώνει πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης, από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιανουάριο, ήταν να νομίζει πως η τύχη της οριζόταν από τα γερμανικά χέρια. «Κατά τους δύο πρώτους μήνες, αρνήθηκε να ασχοληθεί με την Τρόικα. Ενδιαφέρθηκε μόνο αφότου μετονομάστηκε σε “θεσμούς” και τώρα σε Brussels Group. Ενώ έδειξε απροθυμία να διαπραγματευτεί με την Ευρωομάδα». Η βασική σκόπευση του Τσίπρα, σύμφωνα με τον

Στον καθρέφτη!

Με ενδιαφέρον διάβασα ένα άρθρο του Βαρουφάκη στο οποίο σημείωνε: «Η εχθρότητα μεταξύ των Ευρωπαίων βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της, κυρίως με Έλληνες και Γερμανούς να έχουν βυθιστεί ηθικά δείχνοντας ο ένας στον άλλο το δάχτυλο».
Πολύ σωστά τα λέει ο Βαρουφάκης κι έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά σε ποιον τα λέει;
Διότι δεν ξέρουν αν έχουν «βυθιστεί ηθικά» οι Ελληνες και οι Γερμανοί, αλλά ως τώρα και εξ όσων γνωρίζω ο μόνος Έλληνας ή Γερμανός που έχει δείξει στον άλλο το

Έχουμε και λέμε…

Έκλεισαν δυο ολόκληροι μήνες από τη μέρα που ο λαός (ξανα)πήρε την εξουσία στα χέρια του, και μπορούμε νομίζω πια, να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά στην Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνησή μας.
Τώρα το πόσο αριστερά είναι με τον Καμένο στα χειριστήρια, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Ας το βρουν οι συνιστώσες, και μετά ας ενημερώσουν κι εμάς.
Όποιος διαβάζει τα συνήθη παραληρήματά μου, θα έχει καταλάβει προ πολλού ότι για μένα ο Σύριζα ήταν και θα είναι ότι το χειρότερο για τη χώρα.
Είπαμε, καλά να είναι και να υπάρχει με ποσοστό 3-4%, αλλά από κει και πέρα, απελθέτω από ημάς.
Και όμως, όχι μόνο υπάρχει αλλά κυβερνάει (τρόπος του λέγειν).
Και όχι μόνο κυβερνάει, αλλά καταφέρνει και διαλύει ότι με κόπο είχε χτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Σαν να υλοποιεί κάποιο σχέδιο, μόνο που ούτε γι αυτό τον έχω ικανό…

Η γυναίκα του αντιμνημονιακού Καίσαρα δεν χρειάζεται να φαίνεται τίμια

Το πρωτοσέλιδο της σέντρας


Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Όταν «ο μπαμπάς εκπαιδεύεται»...

Στη γνωστή κωμωδία του Σπύρου Μελά (σημερινός τίτλος) συμβαίνουν πολλά και κωμικοτραγικά περιστατικά, όταν –με κίνητρο κάποιον αταίριαστο γάμο– οι οικείοι ενός αγαθού ταβερνιάρη προσπαθούν να τον μετεκπαιδεύσουν σε αριστοκράτη. Την κατάσταση αυτή ζούμε, κατά το δίμηνο που βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Για τη σωτηρία της χώρας», ο κ. Τσίπρας υπογράφει ανομολόγητα τη νέα παράταση του μνημονίου και μετά μεταβαίνει, ως προσκυνητής, στο άντρο των «δυναστών» μας. (Ας μη σπεύσουν μερικοί να επικαλεσθούν ότι έθεσε στην κ. Μέρκελ ζητήματα, όπως οι πολεμικές αποζημιώσεις και η «Ζίμενς». Τα θέματα αυτά «εκκρεμούν» επί μακρόν στις ελληνογερμανικές σχέσεις, επιπλέον, δε, το σημαντικότερο σε μια «ισότιμη» διαπραγμάτευση δεν είναι το τι ζητάς, αλλά το τι παίρνεις). Ωστόσο, όταν διακυβεύονται ο όλεθρος και η σωτηρία της χώρας, δεν συγχέεις την τραγωδία με την κωμωδία. Διότι αυτό συμβαίνει με τον κ. Τσίπρα και τους εκπροσώπους του, που επιχειρούν να εμφανίσουν την υποχώρηση ως προέλαση, προκειμένου να καταπραΰνουν το «μένος» των ανυποχώρητων συντρόφων τους. Ιδίως, όταν αυτοί δείχνουν να

Φωνή απελπισίας

Οι πολίτες δεν θα βγουν στους δρόμους αν δεν δουν την ολική καταστροφή με τα μάτια τους. Αν δεν σταθούν σε ουρές για τις πρώτες ανάγκες των παιδιών τους. Την κάθε είδους βία δεν την νιώθεις απολύτως αν δεν χτυπήσει και τη δική σου πόρτα.
Μήπως, λέω μήπως, πρέπει ΣΗΜΕΡΑ Σαμαράς, Θεοδωράκης, Βενιζέλος να απευθυνθούν με ΚΟΙΝΟ διάγγελμα στον ελληνικό λαό, να αποτυπώσουν με ψύχραιμο λόγο το ζοφερό μέλλον, να

Τι άλλο θα δούμε

Μεγαλύτερο ΦΠΑ σε τρόφιμα με υψηλά λιπαρά προτείνει ο Βαρουφάκης. Στη σωστή χώρα είναι υπουργός ο Γιάνης. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα είχε γίνει Pummaro, στην Ελλάδα τα ζαγάρια του φιλάνε τα χέρια.
παρατηρητήριο

Κακλαμάνης: Οι Αμερικανοί φόρτωσαν τον Βαρουφάκη στον Τσίπρα

Η ρήξη μπορεί αυτή τη φορά να είναι οριστική

Εκείνοι που θα μείνουν στην Ελλάδα, ας προετοιμαστούν καλά


Εάν κρίνω από όσα βλέπω, και από όσα γράφουν άνθρωποι που εκτιμώ, ο κύβος έχει πλέον ριφθεί. Η ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη. Η ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα - η οποία στην αρχή δόθηκε κυρίως από ίδιο συμφέρον (δηλ. για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που τόσο βλακωδώς μας είχαν δανείσει τόσο πολύ χρήμα τόσο εύκολα), και μετά συνέχισε να μας προσφέρεται λίγο από κεκτημένη ταχύτητα, λίγο από σύνεση, λίγο από αλληλεγγύη - φαίνεται όλο και περισσότερο άσκοπη στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτικών και των ψηφοφόρων τους.
Ακόμη και εάν η ρήξη δεν συμβεί τη Δευτέρα (ακόμη δηλ. και εάν δοθεί και άλλος χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση μήπως σοβαρευτεί), μπορεί να συμβεί κάποια επόμενη φορά. Ούτως ή άλλως, το γυαλί έχει σπάσει, και ο χρόνος που μας προσφέρεται σπαταλάται από την κυβέρνηση, που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όσο για την αντιπολίτευση, δείχνει να παρακολουθεί τις

Σοκ: 350 ευρώ σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2013!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Το κίνημα που έθρεψε η αντιμνημονιακιά Νάντια Βαλαβάνη καλείται τώρα από την ίδια μνημονιακιά υπουργό, να πληρώσει τα κερατιάδικα!
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ - ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ!

Κυβέρνηση σκορποχώρι : Δρίτσας κατά Δραγασάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ!

Βγήκαν τα ενδοκυβερνητικά μαχαίρια για τον ΟΛΠ, με την κυβέρνηση Τσίπρα να θυμίζει κυριολεκτικά σκορποχώρι. Αφού παρά τις πρωινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη σε ξένα δίκτυα, πως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είναι ζήτημα εβδομάδων κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκε ο αρμόδιος υπουργός Δρίτσας!  «Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ότι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Διαβάστε τα σημερινά φύλλα εδώ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΚΛΑΣΕΙΣ καλύτεροι ...

Αν μη τι άλλο, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΑΝ στη μπαρούφα!
Μέχρι την 25η Ιανουαρίου, το μόνο επιχείρημα που είχατε σύντροφοι και "δοκιμαστές" που μας έφερνε σε δύσκολη θέση, εμάς τα μνημονιακά σκουλήκια, ήταν το
"δηλαδή εσύ είσαι ευχαριστημένος από το Σαμαρά και το Βενιζέλο;

είναι πιο σοβαροί η Βούλτεψη κι ο Ντινόπουλος από το Σκουρλέτη και το Στρατούλη;

είναι καλύτεροι τούτοι από τους άλλους;"

Κι επειδή φυσικά, ούτε ξεχάσαμε ποιος ήταν ο Βενιζέλος,

ούτε μας έπιασε λατρεία για το Σαμαρά

και φυσικά βλέπαμε τη

Συγκρίσεις

Δυστοκία στην κυβέρνηση. Ούτε ιδιαίτερες γνώσεις χρειάζονται ούτε και εσωτερική πληροφόρηση για να το καταλάβεις. Απ' όσα οι ίδιοι διαρρέουν, στα ίδια και τα ίδια περιορίζεται το περιεχόμενο των πακέτων που κάθε τόσο υπόσχονται να καταθέσουν. Οι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες φιλοδοξούν να χτίσουν το μέλλον του τόπου εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο στα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Σε όλα τα άλλα, μια χαρά τη βλέπουν τη χώρα.
Θέλοντας και μη, θα την κάνεις τη σύγκριση με το χθες και με τους άλλους. Διότι, βεβαίως, και δεν είναι μικρό το δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι σαν του 2012 που το έλλειμμα έφτανε στα

Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Ρουσόπουλος;

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Βηματοδότη που ξετυλίγει ακόμη περισσότερο το νήμα των σχέσων Τσίπρα-Καραμανλή, με τους βασικούς συνεργάτες των 2 να συζητούν για θέματα που δεν αφορούν την υγεία τους ή το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Τους καφέδες κέρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
epikairo.gr

Νέες "βόμβες" για τον Γιώργο Κατρούγκαλο - Την πρώτη μέρα του στο υπουργείο προσέλαβε δύο νεαρές δικηγόρους ως συμβούλους από την... εταιρεία του!

Η εφημερίδα Παραπολιτικά αποκαλύπτει πως ο αναπληρωτής υπουργός απέκρυψε ότι στο υπουργείο προσέλαβε ως συμβούλους δικηγόρους - συνεργάτες της εταιρίας, που έπαιρνε εργολαβικά από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το δημοσίευμα, φαίνεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέδειξε ιδιαίτερη...

Μήπως προκαλούν οι επιλεκτικές ευαισθησίες της βουλευτή Βάσως Λέβα;

Πάμε μπροστά

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δεν πάμε καθόλου καλά

Προβοκάτσια κατά του Βαρουφάκη: Γράφουν το όνομα του με δυο ν στο ΦΕΚ

Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπάρχει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Κάποιος νοσηρός εγκέφαλος προσέθεσε ένα νι στο όνομα του δημοφιλούς Γιάννη Βαρουφάκη θέλοντας προφανώς να μειώσει την προσωπικότητα του. Επιβεβαιώνει άραγε αυτή η ενέργεια τις κακές σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με το Μέγαρο Μαξίμου; Πιστεύω ότι θα

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Το πρωτοσέλιδο της Ημέρας


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η παιδική χαρά του Μαξίμου φλερτάρει ξανά με την Χρεοκοπία και την Δραχμή

Απίστευτα πράγματα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο την παιδική χαρά του Μεγάρου Μαξίμου. Αφού αντί για λίστα για μεταρρυθμίσεις, που – υποτίθεται – υποσχέθηκε στους εταίρους ο Τσίπρας μέχρι την Δευτέρα, από το πρωί τα κυβερνητικά ‘παπαγαλάκια” επαναφέρουν ξανά  στο προσκήνιο  σενάρια ρήξης που οδηγεί νομοτελειακά στην χρεοκοπία. Μάλιστα σε  non paper που διένειμε το μεσημέρι το Μαξίμου για πρώτη φορά γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει άλλες υποχρεώσεις της και δάνεια εάν δεν εκταμιευθούν άμεσα δόσεις από το Μνημόνιο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη αναφορά, υπήρξε και δεύτερο διευκρινιστικό σημείωμα του

Κατέγραφε την ερωμένη του σε φωτογραφίες και τώρα εκτίθενται σε γκαλερί

«Δευτέρα 7/9/1970:  Τρώμε μεσημεριανό παρούσα και η Λένι (σύζυγος του) η οποία λέει στην Μαργκρετ “Κυρία μου είστε πολύ ποταπός χαρακτήρας που χαλάτε έναν καλό γάμο".» «Τρίτη 8/9/1970: Στις 10 η Μαργκρετ μου λέει ότι εφόσον επέτρεψα στη γυναίκα μου να την προσβάλλει δεν θα ξανακοιμηθούμε μαζί. Βάζω την γυναίκα μου να της απολογηθεί και με συγχωρεί και ευτυχώς περνάμε το βράδυ μαζί». 

Έβαλε την γυναίκα του να ζητήσει συγγνώμη από την ερωμένη του! Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στον Γερμανό φίλο.

Ευ. Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι για τη ρήξη

Αυγή: Λεφτά υπάρχουν

Το πρωτοσέλιδο που βλέπετε είναι πραγματικό. Δεν είναι κάποια πρόωρη φάρσα της Αυγής εν όψει της Πρωταπριλιάς που πλησιάζει. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων αδειάζει κάθε δημόσιο ταμείο για να πληρώσει τις δόσεις των δανείων, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα χρησιμοποιώντας τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 4% στο 35% επειδή συκοφάντησε κάθε

Ρήξη

Η φράση που εκστόμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας στη δήλωση μιας κυρίας στα Χανιά ότι τον στηρίζει («ναι, αλλά να μας στηρίζετε και μετά τη ρήξη») προκάλεσε αφθονία ερμηνειών, ως επί το πλείστον εσφαλμένων. Κάποιοι θεώρησαν ότι αφορούσε την επερχόμενη ρήξη της χώρας με την Ευρώπη, άλλοι ότι εννοούσε την εξίσου πιθανή ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ αν επιχειρηθεί η προσαρμογή. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει.
Είναι μέγα σφάλμα να ερμηνεύεται ο Βαρουφάκης με οποιοδήποτε άλλο μέτρο πέραν του εαυτού του. Συνεπώς, εννοούσε τη δική του ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Ηδη οι εξελίξεις τον έχουν προσπεράσει και, αν ευσταθούν αυτά που

Βγαίνουν στο αντάρτικο πριν ακόμη ανακοινωθούν τα μέτρα

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ραχήλ Μακρή

τελικά δεν θα πλήξουμε....

Θεομπαίχτες

Κρίσιμες ημέρες

Είναι παγκοίνως γνωστό  ότι, προεκλογικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα, υποσχέθηκαν στον λαό όλα όσα εκείνος επιθυμούσε να ακούσει, ανεξάρτητα από το εάν αυτά ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρώτος που αμαρτάνει με αυτόν τον τρόπο. Όλα τα κόμματα κάνουν το ίδιο. Υπόσχονται με την σκέψη  «ας πάρουμε τώρα τις εκλογές και μετά βλέπουμε». Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τα όρια. Οι κ. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Βαρουφάκης, Μηλιός, Λαφαζάνης, Σταθάκης, Στρατούλης και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός,  διέγραφαν χρέος, έσκιζαν μνημόνια, δημιουργούσαν θέσεις εργασίας, μείωναν φόρους  και άλλα πολλά και ωραία. Τίποτα απ’ αυτά δεν έχει γίνει και ορισμένα, τα πιο σημαντικά για τώρα, έχουν ήδη αποκλεισθεί. Δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς διαγραφή χρέους ή κατάργηση του μνημονίου. Βέβαια, θα  σκεφθείτε ότι

Μια όμορφη ιδέα

 Να στηρίξουμε την προσπάθεια.
Οι εποχές αλλάζουν, οι γνωστοί μας "φεύγουν" οι αναμνήσεις όμως μένουν για πάντα.
Το φωτογραφικό υλικό μπορεί  να αποστέλλεται και ηλεκτρονικά είτε με μήνυμα μέσω fb, είτε με mail :info@pelasgiaendrasi.gr.

Κωμικοτραγικά

Ως φαινόμενο είναι μάλλον κωμικοτραγικό. Και οπωσδήποτε απροσδόκητο. Διότι για πολλά τους θεωρούσαν ικανούς οι οπαδοί τους όταν τους υπερψήφιζαν στις τελευταίες εκλογές και τους εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να συγκυβερνήσουν και επίσης πολλά ήταν τα δεινά που οι πολιτικά διαφωνούντες μαζί τους πιθανολογούσαν ότι θα προκαλούσαν στον τόπο, αλλά δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος που να ανέμενε ότι μέσα σε δύο μήνες θα φτάναμε στο σημείο να αποτελούν απειλή για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Κι όμως φαίνεται ότι μια χαρά τα καταφέρνουν. Κάποια δείγματα των «ικανοτήτων» τους είχαν δώσει ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες στις σχέσεις τους με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Δεν ήταν, άλλωστε, μικρό ή ασήμαντο το ότι βρεθήκαμε να έχουμε απέναντί μας και τα 18 άλλα μέλη της και μεταξύ αυτών και την Κύπρο.
Είχε, όμως, και συνέχεια το φαινόμενο. Ο ελέω Τσίπρα πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων Π. Καμμένος κατάφερε με εκείνη την ασύλληπτων διαστάσεων πολιτική βλακεία του για τους τζιχαντιστές, που αν

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Δεχόμαστε επίθεση

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη την ημέρα της 25ης Μαρτίου στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων. Εισέρχεται στη Λέσχη ο Γιάνης Βαρουφάκης (ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς), φορώντας το γνωστό σακάκι του (αυτό με την κόκκινη ρίγα) και άσπρο πουκάμισο (μέσα από το παντελόνι). Πηγαίνει κατευθείαν σε έναν συνταγματάρχη, τον χαιρετά στρατιωτικά και του λέει: «Κύριε συνταγματάρχα, δεχόμαστε επίθεση...». Ο συνταγματάρχης τον κοίταξε έκπληκτα: «Από ποίους δέχεστε επίθεση, κύριε υπουργέ;» ρώτησε. Και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεχόμαστε επίθεση από τον... Ντράγκι». Ο συναταγματάρχης τον κοιτούσε απορημένα και θα συνέχιζε να τον κοιτάζει έτσι όταν στην «παρέα» προστέθηκε και ο Στ. Θεοδωράκης. Και σας μεταφέρω ευθύς αμέσως τον διάλογο που ακολούθησε ενώπιον του συνταγματάρχη και άλλων δύο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς:

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Η Πελασγία από ψηλά