Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η δίκαιη... φτώχεια κατά ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα δανεισμένο από κάποιον από τους λεγόμενους «καλούς δημοσκόπους» σύνθημα, το «Δίκαιη Ανάπτυξη», ανεβαίνει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας  στη Θεσσαλονίκη, αφού δεν έχει τίποτα άλλο να υποσχεθεί. Τώρα θα πείτε γιατί είναι δανεισμένο το σύνθημα; Οπως έμαθα, την ιδέα της «Δίκαιης Ανάπτυξης» είχε εμπνευστεί ο συγκεκριμένος δημοσκόπος, ο οποίος πήγε πρώτα να την πουλήσει στον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά δεν συγκινήθηκε εκείνος. Αφού είδε και απόειδε, πήρε των ομματιών του και την ξαναπούλησε στον «ανταγωνιστή» του προέδρου της ΝΔ. Και εκείνος (ο «ανταγωνιστής») ω του θαύματος την αγόρασε και την έκανε βασικό σύνθημα για την κυβέρνησή του, τόσο που όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη άρχισαν πλέον να κάνουν λόγο για «Δίκαιη Ανάπτυξη». Και ξέρετε γιατί δεν την «αγόρασε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Επειδή σκέφτηκε, όπως έλεγε, ότι για να υπάρξει «Δίκαιη Ανάπτυξη», θα πρέπει να υπάρξει και... ανάπτυξη. Αλλά αντί ανάπτυξης υπάρχει φτώχεια, συνεπώς κατά τον πρόεδρο της ΝΔ «ο κ. Τσίπρας μόνον για δίκαιη φτώχεια μπορεί να ομιλεί».
Αλλά μη νομίζετε ότι και ο περί ου εκλογολόγος δεν δανείστηκε από κάπου κι αυτός τη φράση «Δίκαιη Ανάπτυξη». Κάθισα και έψαξα το θέμα και ανακάλυψα ότι για αυτήν είχε γίνει λόγος από πολλά σοσιαλιστικά κόμματα στη δεκαετία του '80. Μόνον όμως θεωρητικώς. Συνδύαζαν δηλαδή μια ισομερή ανάπτυξη με κοινωνικού χαρακτήρα ψήγματα, πλην όμως ήταν τόσο ασαφής η έννοια που γρήγορα εγκαταλείφθηκε. Τώρα όμως την ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας, μην μπορώντας άλλο να υποσχεθεί στη Θεσσαλονίκη, εκεί στη ΔΕΘ, όπου πριν από μερικά χρόνια υποσχέθηκε πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα και ένα σωρό άλλα με τα οποία κέρδισε τις εκλογές. Ετσι, ένα παλαιό σύνθημα των σοσιαλιστών προσπαθεί τώρα να το αξιοποιήσει και (ίσως) να γελοιοποιήσει, τη στιγμή που ουδείς μπορεί να ομιλεί περί ανάπτυξης, με 1.250.000 ανέργους, με χιλιάδες λουκέτα, με υπέρμετρη φορολογία, με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ να καταφθάνουν και με το ξεπούλημα των «ασημικών» της χώρας.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά