Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σκηνικό νέου δικομματισμού με αμοιβαία κέρδη για Τσίπρα και Μητσοτάκη

Η υψηλή ένταση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία λειτουργεί ευεργετικά για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων των δυο κομμάτων και πιέζει αφόρητα τα ενδιάμεσα κόμματα.
Με την επόμενη συζήτηση να αφορά τη διαπλοκή, νομίζω ότι η σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα γίνει ακόμα πιο έντονη, με αρκετές δόσεις σκανδαλολογίας και το μήνυμα προς τους πολίτες θα είναι σαφές: είσαι με εμάς ή με τους άλλους;
Η στρατηγική αυτή εξυπηρετεί λίγο παραπάνω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κυρίως στοχεύει στο να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλά ποσοστά, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στα πράγματα ακόμα και μετά τη διαφαινόμενη ήττα του στις επόμενες εκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές αλλά λάβει στην κάλπη ένα ποσοστό κοντά στο 27%, τότε θα έχει εδραιωθεί για τα καλά ως ένας εκ των δυο βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος.
Αν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας υπήρχε σήμερα ένα μόνο συμπαγές κόμμα του 10%, ίσως τα δυο πρώτα κόμματα να δίσταζαν να σηκώσουν τόσο πολύ τους τόνους. Τώρα όμως που υπάρχουν 3 διαφορετικά κόμματα και τα 2 από αυτά παλεύουν για το 3%, Τσίπρας και Μητσοτάκης σύντομα θα επιχειρηματολογούν από κοινού για τον κίνδυνο της «χαμένης ψήφου»...
 http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά