Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Γρ. Ψαριανός : Αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν γίνονται ούτε στον Αστερίξ

Ως πρώην βουλευτής του Σύριζα τους ξέρει όλους καλά.
Συνέντευξη στον ρ/σ Alpha 9.89 fm.
20.10.2016

Πάμε στον κ. Γρηγόρη Ψαριανό, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Βουλευτής του Ποταμιού ο κύριος Ψαριανός και άνθρωπος που προέρχεται κι ο ίδιος από τον χώρο των μίντια. Καλησπέρα κύριε Ψαριανέ.
«Γεια σας, τι κάνετε; Προέρχεται από τον χώρο των μίντια και προέρχεται και από τον χώρο του Σύριζα! (γέλια).»

Τώρα, δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο.
Γρ.Ψ: «Κοιτάξτε, όλα είναι σχετικά και όλα αντιμετωπίζονται. Και όλες οι ασθένειες μπορούν να θεραπευτούν. Έχουμε θεραπεύσει ή σχεδόν κοντεύουμε να θεραπεύσουμε πολλές ασθένειες από τις οποίες ο κόσμος πέθαινε. Ε, τώρα κι αυτή η ασθένεια της σοβιετολαγνείας και του ολοκληρωτισμού θα θεραπευτεί κάποια στιγμή. Ο κύριος Παππάς θα πάει σ’ έναν γιατρό, θα τον κοιτάξει και θα τον θεραπεύσει.»

Πάντως ο κύριος Παππάς επανήλθε, με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» σήμερα το πρωί και είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Γρ.Ψ: «Ο κύριος Παππάς εζήλωσε την δόξα του Γιόζεφ Γκέμπελς και του Μιχάλη Σουσλόφ! Είναι ένα μεικτό είδος αυτών των

δύο εκπροσώπων της προπαγάνδας, δύο απολύτως ολοκληρωτικών καθεστώτων. Θα ήθελε πάρα πολύ ο κύριος Παππάς να είναι στη θέση του Σουσλόφ ή του Λαυρέντι Μπέρια στη Σοβιετική Ένωση και να κανονίζει το Κρεμλίνο. Και οι κομισάριοι του Κρεμλίνου με επικεφαλής τον κύριο Παππόφ να αποφασίζουν ότι δύο θα είναι τα πρακτορεία, το Τας και το Νόβοστι και δύο οι εφημερίδες η Πράβντα και η Ισβέστια. Γιατί τότε δεν είχαμε και κανάλια στην Σοβιετία.
Ο κύριος Παππάς, λοιπόν, ας προσέχει. Γιατί έχει πάρει πολύ μεγάλη φόρα και θα πέσει με πάρα πολλά χιλιόμετρα πάνω σ’ ένα τοίχο.
Πώς την βλέπετε κύριε Ψαριανέ εσείς όλη αυτή τη διαδικασία με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τις εξελίξεις;
Γρ.Ψ: «Αυτή η διαδικασία, ήταν αυτό που σας περιέγραψα ακριβώς. Ο κύριος Παππάς ήθελε να οργανώσει ένα σοβιετικό μοντέλο, ένα Βενεζουελάνικο Μαδουρικό μοντέλο ενημέρωσης. Να υπάρχει η «Αυγιανή» και η «Εφημερίδα των Αυγιανιστών», κλπ. Θα ήθελε να έχει τέσσερις εφημερίδες, τέσσερα κανάλια και τρία κρατικά, επτά. Που να είναι δικά του όλα! Με ανθρώπους που να είναι μαριονέτες του. Η μία μαριονέτα δεν έκατσε, γιατί δεν είχε φράγκο! Έπρεπε να πάω κι εγώ να κλειστώ στα δωματιάκια. Και μετά από τις διαδικασίες, όπου θα ‘λεγα ότι θα δώσω εκατό εκατομμύρια να πάρω το κανάλι, θα έβγαινα την άλλη Δευτέρα και θα έλεγα πως δεν έχω λεφτά. Γιατί κάτι οικόπεδα και κάτι δασικές εκτάσεις που έχω στον Ταΰγετο, δεν… Και δεν με δανείζει και μία τράπεζα η «Παππάς Βank»! όλα αυτά τα πράγματα είναι μια αθλιότητα. Είναι χοντροκομμένες χοντράδες! Ας μου επιτρέψετε τους πλεονασμούς. Θα μπορούσε η κυβέρνηση, με όλες τις βλάβες που έχει, να πει εξαρχής: έχουμε οκτώ κανάλια πανελλαδικά. Κάποια θέλουν να συνεχίσουν και κάποιοι δεν θέλουν. Ας πούμε το MEGA, ο κύριος Μπόμπολας, ο βασικός μέτοχος δηλαδή του MEGA, αποφάσισε να το αφήσει το κανάλι. Γιατί δεν είναι μόνο η κυβέρνηση. Και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το κλείσουν το κανάλι. Και το ίδιο είχε αρχίσει να παραιτείται από την διεκδίκηση της μακροημέρευσης του. Λοιπόν, πόσα έμειναν; Επτά. Θέλει και το Mega; Οκτώ. Ποιοι άλλοι θέλουνε; Ο Φουφουτόπουλος, ο Ψαριανόπουλος και ο Καλανταρίδης. Μάλιστα. Οκτώ και τρία, έντεκα. Τα χωράει η ψηφιακή πλατφόρμα; Βεβαιότατα, χωράει ογδόντα. Πόσο πάει το μαλλί; Πενήντα εκατομμύρια θέλουμε από τον καθένα. Θα είχανε πάρει μισό δις, θα είχαν εξασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων, θα είχαν παραμείνει τα οκτώ κανάλια και θα είχαν γίνει έντεκα ή δώδεκα; Τέλος τα θαλασσοδάνεια, αυτό έπρεπε να ρυθμιστεί εδώ και χρόνια, τέλος τα κανάλια χωρίς άδειες ή με προσωρινά χαρτιά που να είναι και σε ομηρία από κάθε κυβέρνηση. Γιατί εντέχνως όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα κρατούσαν τα κανάλια σ’ αυτού του είδους την ομηρία. Ότι, «κοίταξε να δεις, άδεια επίσημη δεν έχεις. Είσαι με προσωρινή και πρόσεχε».
Όλοι το έκαναν. Αλλά δεν το ‘καναν εν είδει, ας πούμε, ολοκληρωτικού καθεστωτισμού. Ο κύριος Παππάς αποφάσισε να το κάνει αυτό. Κι αποφάσισε ότι τα κανάλια θα είναι τέσσερα.

Δεσμευόταν όμως από την μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.
Γρ.Ψ: «Από το Πανεπιστήμιο το «Ουάου, γεια σου, how do you do» της Φλωρεντίας και τρέχα γύρευε; Δηλαδή, τώρα, κοροϊδευόμαστε; Δηλαδή ο κύριος Παππάς νομίζει ότι όλοι όσοι τον ακούνε είναι ηλίθιοι; Πάρα πολλοί, μια μεγάλη πλειοψηφία, είναι ηλίθιοι. Και τον ψηφίσανε κιόλας. Είναι ηλίθιοι και τους αρέσει να τρώνε παραμύθι. Είναι χάπατα οι άνθρωποι. Σε λίγο θα ψηφίσουν τον Αρτέμη Σώρρα δεν θα ψηφίσουν τον Νίκο Παππά; Αλλά δεν είναι όλοι ηλίθιοι. Οπότε καταλαβαίνει ο άλλος και σου λέει: όλη αυτή την φασαρία γιατί την έκανε η κυβέρνηση; Η αριστεροδεξιά ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ κυβέρνηση; Για να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης. Για να τα εκβιάζει. Και, μάλιστα, ένας παραχωρησιούχος – πώς τον είπαμε; Υπερθεματιστής. Κάθε τόσο βγάζουμε και μαθαίνουμε καινούριες λέξεις. Ένας υπερθεματιστής έδωσε 60 εκατομμύρια. Ένας άλλος έδωσε 45 κι ένας άλλος 75. Για το ίδιο πράγμα! Ένα κιλό πορτοκάλια τα πούλησε η κυβέρνηση σε έναν 55, στον άλλο 65 και στον άλλο 75. Αν αυτό δεν είναι διαπλοκή, τότε τι είναι; Διαπλοκή είναι να πουλάς και να αγοράζεις ανάλογα με το πώς σε βολεύει και να συναλλάσσεσαι με τρόπους ανήθικους και ανοίκειους. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν το κάνει αυτό; Γιατί έχει φασίζουσα νοοτροπία.

Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα κάνει λαϊκή δημοκρατία. Δεν περνάνε αυτά εδώ. Τελεία.
Κύριε Ψαριανέ, εγκαλεί, βέβαια, η κυβέρνηση την αντιπολίτευση γιατί δεν συναινείτε στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Γρ.Ψ: «Μιλάμε για μεγάλο καραγκιοζιλίκι, έτσι; Να τα πούμε έξω από τα δόντια. Μιλάμε για γελοιότητα ολκής. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Κανένα κόμμα δεν είχε πρόβλημα με το ΕΣΡ. Ούτε για τα μέλη, πόσα θα είναι, ούτε για τα πρόσωπα. Είχε πρόβλημα με την μαϊμουδιά του κυρίου Παππά. Με πρόφαση το ΕΣΡ, ότι δεν συναινούν, ενώ συναινούσαν. Απλώς ο κύριος Παππάς ήθελε να αφαιρέσει από το ΕΣΡ τις βασικές αρμοδιότητες, δηλαδή να αποφασίζει για το μείζον: ότι τα κανάλια θα είναι τέσσερα. Ζαγοριανάκος της Χούντας! Οι παλιοί θα θυμούνται. Ο Παππάς-Ζαγοριανάκος λοιπόν, όπως λέμε ο Καραγκιόζης-φούρναρης! Αποφασίζει λοιπόν ο ίδιος. Φτιάχνει νόμο για τον εαυτό του λοιπόν, για να αποφασίζει αυτός ότι τέσσερα θα είναι τα κανάλια. Και γιατί να μην είναι δύο; Γιατί να μην είναι ένα μόνο, η ΥΕΝΕΡΤ συγκεκριμένα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχει φτιάξει την ΥΕΝΕΡΤ. Και να βάλει και δύο ιδιωτικά κανάλια από δύο τσάτσους δικούς του, κολλητούς, που θα τους δώσει μέσω της Παππάς Bank κάτι δάνεια, δανεικά κι αγύριστα, χτυπώντας την διαπλοκή, πάντα! Και την διαφθορά… των άλλων. Κοιτάξτε, πριν από δύο χρόνια είχα πει στην Βουλή, όταν βγήκε αυτή η κυβέρνηση, αυτή η αχαρακτήριστη κυβέρνηση αριστεροδεξιών, δήθεν αριστερών, ότι εσείς θέλετε να καταργήσετε την υπάρχουσα διαπλοκή των προηγούμενων με την υπάρχουσα διαπλοκή και διαφθορά. Και τα ρουσφέτια των παλιών με τους δικούς σας καρανίκες. Αυτό θέλει να κάνει αυτή η κυβέρνηση. Και μάλιστα μ’ έναν τρόπο ολοκληρωτικό.

Επειδή λοιπόν τσακώθηκε ο Τσίπρας με την Κωνσταντοπούλου, δεν γούσταρε την κυρία Αλεξίου, την μαμά της Ζωής που προήδρευε του ΕΣΡ, και ήθελε να καταργήσει όλους εκείνους που δεν γούσταρε, να αλλάξει το ΕΣΡ η κυβέρνηση όπως αυτή ήθελε, να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες, γιατί για τα κανάλια αποφασίζει το ΕΣΡ δεν αποφασίζει κανένας Ζαγοριανάκος και κανένας Γκέμπελς! Αφαιρεί λοιπόν τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ, κάνει την μαϊμουδιά του, τις ασκήσεις ολοκληρωτισμού, συγκέντρωσης και εκβιασμού των καναλαρχών. Εκβιάζει τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, χαϊδεύει γάτες από την μια και από την άλλη εκβιάζει. Αυτά τα πράγματα είναι κωμικοτραγικά. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Αστερίξ και στο Λούκι Λουκ! Αφού κάνει, λοιπόν, αυτές τις αθλιότητες, μετά, με δάκρυα στα μάτια, λέει: «μα δεν θέλετε καλέ να κάνουμε το ΕΣΡ; Μα ελάτε, καλέ, να συναινέσουμε!»
Ποιος να συναινέσει και σε τι να συναινέσει; Δικό τους σύνθημα δεν ήταν το «ή αυτοί ή εμείς»; Δικό τους σύνθημα δεν ήταν το «αποφασίσανε χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς» «να μην μπορούν να βγουν απ’ τα σπίτια τους, οι μερκελιστές, οι δοσίλογοι»; Αυτοί δεν έφτιαξαν ένα θερμοκήπιο μίσους και διχασμού; Να σας πω ότι είναι τα πράγματα πάρα πολύ επικίνδυνα.

Μας οδηγούν σε ένα είδος ακήρυκτου εμφύλιου. Κάποια στιγμή μπορεί να κηρυχθεί επισήμως.
Οι Παππάδες τον έχουν κηρύξει αυτόν τον εμφύλιο. Οι δικοί τους είναι «καλοί» κι όλοι οι άλλοι είναι καθάρματα και πουλημένοι. Και τώρα ζητάει συναίνεση από τους πουλημένους, τους «Κουίνσλινγκς» και «Τσολάκογλου», αυτούς που τους έβριζε. Ζητάει συναίνεση για τα ήσσονος σημασίας του ΕΣΡ, αφού πρώτα έχει κάνει τον νόμο-μαϊμουδιά. Ε, όχι φίλε μου, δεν γίνονται αυτά έτσι, συντροφάκο!
Ξέρετε, ο Νίκος Παππάς σπούδασε στη Σκωτία, αλλά κανονικά έπρεπε να είναι κούτβης, έπρεπε να είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο στελεχών της Σοβιετικής Ένωσης.
Θα σας πω ένα τελευταίο: αυτή όλη η διαδικασία, με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που δίνει αυξήσεις στους δικαστές και παρατείνει όρια ηλικίας κλπ, προσπαθεί να τα κάνει όλα αυτά για να τους εξαγοράσει. Ανεξαρτήτως τι θα βγάλει η απόφαση απ’ το Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτό το πράγμα που πάει να κάνει αυτή η αχαρακτήριστη κυβέρνηση, δεν πρόκειται να περάσει. Το ξέρει, και τώρα με πεσμένα φτερά και σαν βρεγμένες γάτες, ζητάνε συναίνεση για τα ήσσονος σημασίας του ΕΣΡ. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Αυτά όλα είναι απειλή κατά της δημοκρατίας. Οι άνθρωποι επιδιώκουν ένα είδος λαϊκής δημοκρατίας. Ο Μαδούρο προχθές είπε ότι δεν θα κάνω εκλογές γιατί δεν έχουμε λεφτά. Να μια ωραία ιδέα για τον Τσίπρα.

Να είστε καλά και καλά ξεμπερδέματα!
Ακούστε την συνέντευξη εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά