Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι «μολυβένια στρατιωτάκια»

Τα εθνικά θέματα είναι η πιο σοβαρή υπόθεση για τη χώρα. Δεν είναι ούτε θέατρο σκιών, ούτε ερασιτεχνισμοί, ούτε προσωπικά παιχνίδια και επικοινωνιακές μπαρούφες. Τα εθνικά θέματα, επειδή η γειτονική χώρα επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να τα διαχειριστεί είτε πάει σπίτι της είτε τουλάχιστον συγκαλεί ένα εθνικό συμβούλιο, μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για ενιαία, αδιαίρετη και κυρίως ψύχραιμη γραμμή.
Ως εκ των παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν μπορούν τα εθνικά θέματα να γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια του Καμμένου. Δεν είναι η ώρα για θεατρινισμούς.
Κατ' αρχάς η στολή του Έλληνα στρατιώτη δεν
μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Δεν μπορεί ο κ. Πάνος να φοράει την παραλλαγή και να χαιρετά αγήματα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Δεν είναι θέμα αν ντροπιάζει την περήφανη στολή του Έλληνα στρατιώτη, είναι ότι την μετατρέπει σε πανηγυριτζίδικο, σχεδόν αποκριάτικο σόου που δεν ταιριάζει ούτε σε σοβαρό Έλληνα πολιτικό ούτε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Επίσης, το να το παίζεις εκ του ασφαλούς πατριώτης, περισσότερο εσύ από τους άλλους δεν σε τιμά. Και είναι παντελώς αστείες οι προτάσεις να κατέβουν καμιά 30αριά βουλευτές να κάνουν σύσκεψη στο Καστελόριζο για να δείξουν στους Τούρκους το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τα νησιά είναι ελληνικά.
Είναι, γελοίο να νομίζουν κάποιοι ότι με τις προτάσεις αυτές θα φοβηθεί ο Τούρκος και θα αφήσει τις προκλήσεις κατά μέρος. Και στο κάτω – κάτω δείχνει έναν επαρχιωτισμό, μια προχειρότητα στην εξωτερική πολιτική. Θυμόμαστε τα ακριτικά νησιά όταν απειλούνται από τους γείτονες και τα ξεχνάμε τον υπόλοιπο καιρό. Θυμόμαστε τη Θράκη μόνο όταν είναι να κάνει φιέστα ο Τσίπρας. Θυμόμαστε τη Μακεδονία μόνο όταν είναι να «φυτρώσουμε» κανένα άχρηστο και αχρείαστο γραφείο πρωθυπουργού ή ακόμη και υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένας ευρύτερος και μακροχρόνιος σχεδιασμός για τα ελληνικά εδάφη και τα σύνορά μας. Κι ότι είναι τα εθνικά θέματα παιχνιδάκι στα χέρια του Αλέξη και του Πάνου. Όχι, οι στρατιώτες, οι στολές, τα αγήματα και η ετοιμότητα δεν είναι τα «μολυβένια στρατιωτάκια» που παίζαμε παλιά.
Και τέλος, μόνο οργή μπορούν να προκαλούν οι σκέψεις και μόνο του Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τέτοιες προτάσεις θα στριμώξει το πατριωτικό τμήμα της ΝΔ. Κατ' αρχάς, πατριώτες είμαστε όλοι και δεν υπάρχουν τμήματα. Κατά δεύτερον όπως γράψαμε και στην αρχή, τα θέματα αυτά είναι ευαίσθητα και δεν είναι καραγκιοζιλίκια. Και τρίτον, η ανυπαρξία πολιτικής, διπλωματικής διαχείρισης, στρατηγικής οδηγεί την Ελλάδα στο σημείο να εμπιστεύεται την τύχη της και το μέλλον της στα χέρια επικίνδυνων όπως ο Αλέξης, ο Πάνος κ.λπ.
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά