Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η εξηνταπεντάρα

Οι 40 ψήφισαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη παράτασης, οι 25 ότι μόνον με αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να υπάρξει. Ωστόσο, οι δύο πλευρές αθροίζουν τις ψήφους τους και το τελικό σκορ είναι 65-0 υπέρ της Ολομελείας του Αρείου Πάγου και κατά της προέδρου του Βασιλικής Θάνου. Διότι αυτό που επεδίωκε η κ. Θάνου, η θέση την οποία είχε εκφράσει, ήταν υπέρ της προσωπικής παραμονής της, τώρα (δηλαδή, μετά τον Ιούνιο που συνταξιοδοτείται), επί τη βάσει της υπάρχουσας συνταγματικής διάταξης. Αυτή ήταν η επιδίωξή της, γι’ αυτό και έχει ειδική σημασία το ιστορικό σκορ 65-0 (η «εξηνταπεντάρα», όπως π.χ. λέμε στην ποδοσφαιρική κοινή «φάγαμε μια τεσσάρα» ή «πεντάρα» κ.ο.κ.). Μα πώς τέτοιο κάζο, είναι μια απορία. Πώς εκτίμησε τόσο εσφαλμένα την κατάσταση και διέπραξε το αδιανόητο; Μερικές φορές, τα πράγματα είναι
απλά και η εξήγηση μπροστά στα μάτια μας. Το έκανε για τον ίδιο λόγο που αποφάσισε κάποτε ότι τάχα το μαλλί της πηγαίνει όπως το έχει. Το είπε, νομίζω, κάποτε η Γκρέτα Γκάρμπο, από την Αμερική στην οποία ήταν εγκατεστημένη, για τον Χίτλερ που τότε μεσουρανούσε στην Ευρώπη: «Πώς μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον με τέτοιο μουστάκι;». Διευκρινίζεται, βεβαίως, ότι τα συγκρίσιμα μεγέθη εν προκειμένω δεν είναι η κ. Θάνου και ο Χίτλερ, αλλά η Γκρέτα Γκάρμπο και η κ. Θάνου.
Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά