Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Βρωμάει

Αν πιστέψει κανείς τον Φίλη, το ΠΑΣΟΚ βρωμάει. Υποθέτω ότι την όσφρησή του συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμη κι εκείνοι που προέρχονται από το πιο βρώμικο ΠΑΣΟΚ…
Δικαίωμά τους. Ο καθείς κι η μύτη του.
Αλλά τότε γιατί θέλουν νταραβέρια με το ΠΑΣΟΚ; Πώς θα νταραβεριστούν ακριβώς; Με κλειστές μύτες;
Προ ημερών μάλιστα άκουσα τον Πρωθυπουργό να αποφαίνεται στη Βουλή ότι η Φώφη «δεν κατάλαβε τίποτα» διότι είναι κάτι σαν τον «Βαμβακούλα».
Και βρώμικη και ηλίθια, λοιπόν. Τι να την κάνουν στην παρέα;  
Να σας πω εγώ. Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι το μαγαζί καταρρέει και βγήκαν πάλι στη γύρα για κορόιδα. Θυμίζω ότι κι ο Καμμένος βρωμούσε, αλλά μόλις έβαλε πλάτη έγινε το πιο καθαρό παιδί του κόσμου.
Η «Αυγή» λοιπόν φωνάζει: με εμάς ή με τον Μητσοτάκη.
Ελα ρε! Σοβαρά; Τέτοιο δίλημμα;
Καταρχήν κι εξ όσων γνωρίζω, τα ουσιαστικά διλήμματα τίθενται επί πραγματικών και ιστορικών πολιτικών μεγεθών. Υστερα κι εξ όσων θυμάμαι, έως το 2012 μέγεθος ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε - ακόμη και το Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο με τους Αγανακτισμένους μόδα ήταν και πέρασε.
Μιλάμε για πέντε χρόνων κόμμα. Κι ούτε ξέρει κανείς πού θα κάτσει.
Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προς το παρόν ότι ο δικομματισμός εξέπνευσε κι ότι το νέο κομματικό σκηνικό θα έχει ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς του 35-40% και διάφορα κόμματα κάτω από το 20% ή το 15%.
Αν λοιπόν μιλάμε για δίλημμα, μπορώ να δω το ένα σκέλος που είναι η Κεντροδεξιά. Το άλλο ποιο είναι;
Εκείνοι στους οποίους βρωμάει το ΠΑΣΟΚ; Που θα βαρούσαν τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές; Που διαλαλούσαν «ή εμείς ή αυτοί»;
Εκείνοι που συκοφαντούν τους αντιπάλους, κοροϊδεύουν την κοινωνία και μηχανεύονται αθλιότητες; Που οικοδομούν την επιβίωσή τους πάνω στον διχασμό; Η «αμφισβήτηση» που λέει κι ο Τζανακόπουλος;
Συγκροτούν όλοι αυτοί πραγματικό κι ιστορικό πολιτικό μέγεθος;  
Δύσκολο. Συνεπώς ουσιαστικό δίλημμα για την Κεντροαριστερά δεν προκύπτει. Καταρχήν, είναι αυτονόητα με τον εαυτό της και με το τμήμα του ελληνικού λαού που εκπροσωπεί - τόσο όσο!
Και προφανώς δεν θα κάνει τα κουμάντα της τώρα, αλλά όταν έρθει η στιγμή κι αφού πρώτα ψηφίσουμε να μοιραστεί ξανά η τράπουλα.
Διότι μέσα στην Κεντροαριστερά μπορεί να διαφωνούν στα πάντα, αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα: την ανάγκη «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι καταλαβαίνουν από αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ; Οτι θα τους βοηθήσουν να πέσουν στα μαλακά;
Ασε που με τον Βαμβακούλα πήραμε νταμπλ το 1986 και μετά αποκλείσαμε τη Γιουβέντους.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά