Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Μπελογιάννης και ο Τεμπελογιάννης

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έπλεκε ύμνους για τη συνέπεια του Νίκου Μπελογιάννη, οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με «ηρωική» ανακοίνωσή τους κατακεραύνωναν το SURVIVOR σαν πρότυπο που καλλιεργεί αξίες «που επιβάλλονται από την τηλεοπτική εικόνα και είναι απόλυτα αντίθετες με αυτές που επιχειρούμε κοπιωδώς κι απελπισμένα να εμπνεύσουμε στους μαθητές μας».
Αν αναρωτιέται κανείς για τη σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού στο μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης, η απάντηση είναι απλή: Ωραία λόγια φούμαρα και υποκρισίες, την ώρα που με τις πράξεις τους και ο μεν και οι δε έχουν απαξιώσει τις αξίες που επικαλούνται!
Ο μεν πρωθυπουργός έχει το θράσος να επικαλείται έναν
άνθρωπο που προτίμησε να πεθάνει παρά να προδώσει αυτά που πίστευε και δεν θα κρίνω αν αυτά ήταν σύμφωνα μ’ αυτά που πιστεύει ο καθένας μας. Τουλάχιστον ήταν συνεπής.
Ακριβώς το αντίθετο με τον πρωθυπουργό που δεν έχει το θάρρος ούτε να υπερασπιστεί στην πράξη αυτά που λέει ότι πιστεύει ούτε και να σταματήσει να κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει ότι πιστεύει! Στάθηκε, μάλιστα, μπροστά στο σπίτι του Μπελογιάννη που δούλεψε στη ζωή του και ρίσκαρε ένοπλα τη ζωή του και μορφώθηκε στη ζωή του, για να μας τον δείξει σαν παράδειγμα!
Αυτός που δεν μορφώθηκε ποτέ, που πολέμησε τη μόρφωση σε όφελος του μπάχαλου, που δε δούλεψε ποτέ, που δεν πολέμησε ποτέ και που δεν θυσίασε τίποτε από τον εαυτούλη του για να υπερασπιστεί αυτά που λέει ότι πιστεύει! Αυτός που δέχτηκε και δέχεται να υπογράφει τα πάντα για να παραμένει παρών στην πολιτική κονίστρα.
Ένας οπορτουνιστής τυχοδιώκτης είχε το θράσος να εξυμνεί έναν συνεπή ιδεολόγο!
Από την άλλη πλευρά, οι καθηγητές της Γ ΕΛΜΕ με ένα πύρινο κείμενο επιτίθενται σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι (!) επειδή, λένε, «δημιουργεί πρότυπα βάρβαρου, παράλογου, παρηκμασμένου πολιτισμού του κυρίαρχου συστήματος στα παιδιά μας» και γιατί διδάσκει ότι «κανείς εξευτελισμός, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς».
Και κάνουν ότι ξεχνάνε όλοι αυτοί οι καθηγητές ότι είναι εκείνοι που έχουν μεγαλώσει στα σχολεία αυτούς τους μαθητές μ αυτά τα πρότυπά! Επειδή το SERVIVOR  και το κάθε SERVIVOR δεν δημιουργεί πρότυπα. ΕΙΝΑΙ το αποτέλεσμα των προτύπων που έχουν δημιουργήσει τα σπίτια και τα σχολεία μιας κοινωνίας εδώ και 40 χρόνια!
Αυτά τα χαρακτηριστικά που ανακάλυψαν ως πουριτανές παρθένες οι καθηγητές είναι τα χαρακτηριστικά που δημιούργησαν ή ανέχτηκαν οι ίδιοι μέσα στα σχολεία. Από τα οποία σχολεία, εδώ και χρόνια, παραδίδουν στην κοινωνία στρατιές αμόρφωτων, αγράμματων και άχρηστων για τους εαυτούς τους μαθητές, που γίνονται κάτι επειδή πέφτουν στα νύχια της παραπαιδείας των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων μαθημάτων από τα 12 τους χρόνια! Για να απαξιώνεται το σχολείο των καθηγητών και να ωφελείται η τσέπη πολλών απ αυτούς από τα «μαύρα», με τα οποία πληρώνουν οι διαρκώς φτωχοποιούμενοι γονείς.
Τα τηλεοπτικά σκουπίδια για τα οποία μιλάνε οι όψιμοι «επαναστάτες» καθηγητές κλείνουν με το πάτημα ενός κουμπιού της τηλεόρασης. Ή αλλάζουν κανάλι και βλέπουν τη νέα ΥΕΝΕΔ και τις εκπομπές κουλτούρας των ΕΡΤ.
Οι τάξεις στα σχολεία, όμως, με τους εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες βαρτιεστημένους και παραιτημένους καθηγητές, που δεν διδάσκουν ούτε τα ελληνικά στα παιδιά που αμολάνε απίστευτες αγραμματοσύνες κάθε μέρα, αυτές οι τάξεις δεν έχουν κουμπί για να πας σε άλλο κανάλι. Είσαι υποχρεωμένος να είσαι εκεί και να εισπράττεις την εκτεταμένη αμορφωσιά ενός απαιδευτικού συστήματος. Που σου διδάσκει, όπως το SURVIVOR, ότι η υπ αριθμόν μια αξία στη ζωή είναι να βρεις να φας με οποιοδήποτε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.
Επειδή οι αξίες που δεν περνάνε από το στομάχι κι από τη γκλαμουριά, δεν περνάνε ούτε κι από τα περισσότερα ελληνικά σπίτια και σχολεία εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια. Με απόλυτη ευθύνη των καθηγητών, που παριστάνουν τις παρθένες και τους όψιμους κήνσορες. Και οι οποίοι δεν έχουν κάνει ποτέ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τα χάλια της Παιδείας. Μόνο για την τσέπη τους!
Ας μην έχει κανείς απορία, λοιπόν, γιατί εξυμνείται διαρκώς ο Μπελογιάννης, αλλά κυβερνάει και καταστρέφει τη χώρα ο Τεμπελογιάννης.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά