Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πανηγύρια

Περίπου πριν από έναν μήνα ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε ένα πανηγυρικό Υπουργικό Συμβούλιο για να γιορτάσει την έλευση της ανάπτυξης και του φωτεινού μέλλοντος.
Κι εκεί που γιόρταζαν, βγαίνει η ΕΛΣΤΑΤ και ανακοινώνει ύφεση για το 2016. Πάρ' τον κάτω τον Πρωθυπουργό!
Πριν από μία εβδομάδα ο Πρωθυπουργός πάλι περιχαρής ανακοινώνει ότι τα νέα για το χρέος προμηνύονται τόσο καλά που θα αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα.
Μερικά 24ωρα αργότερα, ναυάγιο στο Eurogroup. Πάρ' τον κάτω ξανά τον Πρωθυπουργό - μαζί με τη γραβάτα.
Στο ενδιάμεσο η κυβέρνηση πανηγυρίζει καθημερινά ότι έκλεισε η συμφωνία για την αξιολόγηση και γυρίζει κάποια σελίδα.
Η πάντα έγκυρη «Αυγή» αποκάλυπτε μάλιστα ότι στη ΝΔ «αρχίζουν διεργασίες για αλλαγή γραμμής μετά τη συμφωνία».
Ξέρετε πότε το έγραφε αυτό; Χθες, την επομένη του Eurogroup. Και τι είχε συμβεί εν τω μεταξύ στο Eurogroup; Καμία συμφωνία. Ανακάλυψαν πως από τα 140 προαπαιτούμενα η κυβέρνηση είχε υλοποιήσει μόνο τα 115!
Πάρ' την κάτω τη συμφωνία - και την «Αυγή».
Ακούστε τώρα και το καλύτερο.
Προχθές Δευτέρα και πριν από το Eurogroup ο Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει με τον Μακρόν. Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε.
Μόνο που δεν το μάθαμε από το Μαξίμου - το οποίο μας ενημερώνει ακόμη κι αν ο Τσίπρας ανταλλάξει απόψεις με τον Μίμη τον ψιλικατζή...
Το μάθαμε από το Reuters. Στο οποίο το έδωσαν οι Γάλλοι. Με δήλωση «κύκλων» του Μακρόν ότι συμφώνησαν για την ελάφρυνση του χρέους «σε βάθος χρόνου».
Δηλαδή ό,τι λένε κι οι Γερμανοί. Εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει το Eurogroup πριν αρχίσει.
Κατάλαβε ο Τσίπρας τι του είπε ο Μακρόν; Τι να σας πω; Πάντως είτε κατάλαβε είτε δεν κατάλαβε, έκανε την ανάγκη φιλότιμο και (μετά τη διαρροή στο Reuters) βγήκε και το Μέγαρο Μαξίμου να πανηγυρίσει πόσο καλά τα είπαν και πόσο πολύ μας στηρίζει ο Μακρόν.
Ερώτηση κρίσεως. Τι συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο και πανηγυρίζουν χωρίς λόγο;
Είναι χαζοχαρούμενοι εκ φύσεως ή μήπως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει;
Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να αποφασίσω τι από τα δύο ισχύει. Αλλά για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ευγένειας θα αφήσω να το διευκρινίσουν μόνοι τους.
Διότι αν δεν είναι χαζοχαρούμενοι ή άσχετοι, η μόνη εξήγηση που μένει είναι ότι έχουμε να κάνουμε με παθολογικούς ψεύτες - ως γνωστόν, παθολογικός είναι ο ψεύτης που πιστεύει τα ψέματά του.
Και σε ό,τι με αφορά, προτιμώ χίλιες φορές μια κυβέρνηση χαζοχαρούμενων ή άσχετων από κάτι τύπους που σε κοροϊδεύουν προκλητικά και κατάμουτρα!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά