Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σύγκρουση μέχρι τέλους ή ελάχιστη συνεννόηση;

Θα περίμενε κανείς ότι την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμα επώδυνο πακέτο μέτρων ,ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα επικρατούσε  τουλάχιστον η στοιχειώδης λογική,η ελάχιστη αυτοσυγκράτηση.Μιά ένδειξη ότι μπορούν επιτέλους κάποια στιγμή κυβέρνηση και αντιπολίτευση να βρουν μερικούς κώδικες συνεννόησης ή έστω επικοινωνίας,αφού όλοι υποτίθεται ότι αγωνίζονται για το κοινό μας συμφέρον.
Προφανώς η πολιτική κριτική είναι αναγκαία και αναπόφευκτη. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του Κοινοβουλίου.Με ευθύνη όμως πρωτίστως της κυβερνητικής πλειοψηφίας η αντιπαράθεση εξελίχθηκε για μια φορά ακόμα σε μια μάχη προσωπικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών ,σε μια σύγκρουση εντυπώσεων και όχι ουσίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει όμως αν κάποιος είναι πορφυρογέννητος ή τζάμπα μάγκας.Την απασχολεί πώς θα αντιμετωπίσει τις νέες περικοπές και τους νέους φόρους πού έρχονται, πώς θα καταφέρει να επιβιώσει και κυρίως πότε επιτέλους θα δει την πολυπόθητη ανάπτυξη.Δεν την απασχολούν η σωστή ή λάθος στρατηγική Μητσοτάκη ,ούτε πόσες -χαμένες -μάχες έδωσε ο κ.Τσίπρας,ούτε ποιος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
   
Φως στο τούνελ ψάχνει εναγωνίως και δεν το βλέπει.Είμαστε εφτά χρόνια σε κρίση και ύφεση γιατί ακριβώς το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε όχι μόνο να βρει ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης ,αλλά έκανε ότι μπορούσε για να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια εξόδου ,βάζοντας το στενό κομματικό και προσωπικό συμφέρον,πάνω από το συλλογικό και εθνικό συμφέρον.

Τα μνημόνια  και τα μέτρα πάνε κι έρχονται,οι υποσχέσεις και οι ελπίδες διαψεύδονται,αλλά οι πολιτικοί ας ταγοί περί άλλα τυρβάζουν.Προηγείται η κατάκτηση και η νομή της εξουσίας και όλα τα άλλα έπονται.Μόνο που τις συνέπειες αυτής της πρακτικής τις πληρώνουν οι έλληνες πολίτες που αρέσκονται- για να μην ξεχνάμε και τις δικές μας ευθύνες- να ακούν υποσχέσεις και ελπίδες.

Το νέο πακέτο μέτρων συμπεριλαμβάνει και το κόστος αυτών των διαψευσμένων ελπίδων.Περιθώρια για άλλες διαψεύσεις δεν υπάρχουν όμως πλέον.Αν και τώρα δεν καταφέρουμε να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία φθοράς θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Με πρώτη φυσικά την κυβέρνηση που τείνει να εξαντλήσει όλα τα όρια ανοχής της κοινωνίας.Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις δεν πείθουν πια. Όσο υπάρχει καιρός ακόμα  ας το αντιληφθούν όλοι...
ΤΟ ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

  1. Με μητσοτακηδες η ΝΔ για να μην πς για τον τοπο μας δεν προκειται θα παει ποτε μπροστα!!
    Ο γεναρχης, ο πατερας του Κουλη, διαφιλονικοντας κοντα στο 60 με τον τοτε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου αποχώρησε από την κυβέρνηση! Σε ολη την ενεργο πολιτικη ζωη του ηταν απο τοτε ο «αποστάτης» και «προδότης» της Ένωσης Κέντρου.
    Ο γονος του, ο Κουλης , απο καιρο τωρα βρισκεται σε αποσταση με τον παραδοσιακο πυρηνα της ΝΔ. Το τελικο μπαμ και η αποχώρηση του μαζι με αλλους απο την ΝΔ ειναι αναμενομενη!!
    Ειναι βλεπεις το ατιμο πράγμα να φερνεις ηγεμονικα γονίδια γονιδια μεσα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:09
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ...Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΠΑΝΕΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ
    Ρουφιάνοι!!Δωσίλογοι!!Φασίστες!!Ξεπουλούν ό,τι έχει απομένει στο Δημόσιο, δίνουν φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους, ρίχνουν αφορολόγητο για να πληρώνει φόρο και ο πλέον χαμηλόμισθος των 450ε., θα κάνουν πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και κατασχέσεις ακόμα και για οφειλές 500ε., αυξάνουν ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν και άλλο όχι τις υψηλές συντάξεις αλλά τις ήδη χαμηλές. Μας ταπεινώνουν, μας ξεφτιλίζουν και δεν αντιδράμε να τους στείλουμε στα τσακίδια!! Είναι προδότες!!Έλεος πια ρε. και δεν φτάνει που δεν ζητάν ένα συγγνώμη, ξεκάθαρα πια μας κατηγορούν ότι παραποιήσαμε τα λόγια τους και ότι ποτέ δεν είπαν ότι θα σκίσουν μνημόνια ή ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα. Έφτασαν να πανηγυρίζουν που θα οργανώνουν συσσίτια για τα παιδιά στο δημοτικό,ομολογώντας δηλαδή ότι η φτώχεια θα αυξηθεί και θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή του 50 και του 60 που δίνανε στους γονείς μας μουρουνέλαιο.Πού μπλέξαμε, σε τι υποκείμενα, σε τι ανθρώπινα σκουπίδια έδωσε ο λαός την εξουσία!!ΡΕ δεν βρέθηκε ένας βουλευτής τους, ένας, να ασκήσει κριτική, να πει δεν πάει άλλο. Είναι τόσα πειθήνια ζαγάρια που αν τους πει να πνιγούν θα πάνε. Αυτό δεν είναι δημοκρατία!! Είναι χούντα!! Είναι αδιανόητο το 25%, αν έχουν κι αυτό το ποσοστό, να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τις μελλοντικές γενιές σε βάθος δεκαετίας!!Και γελάνε από πάνω τα κατακάθια, νοιώθοντας ικανοποιημένοι με τις πράξεις τους.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αδέλφια!!και δεν θα μας κάνουν τη χάρη να φύγουν μόνοι τους. Δυστυχώς τα πράγματα δεν προμηνύονται καλά.Καθόλου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 - 12:26:00 μ.μ. EEST

    Φιλαρακι, σκεψου ενα μονο και μετα βογγα η βρυχησου σαν το λιονταρι οσο θες:
    Η Πατριδα σου εχει επι του παροντος ενα ΑΕΠ/ Ακαθαριστο Εθνικο Εισοδημα (δηλ.το συνολο της εθνικης παραγωγης και υπηρεσειων μεσα σε ενα χρονο) κοντα στα 180 δις Ευρω!!
    Απεναντι του στεκεται ενα εξωτερικο χρεος απο 320 δις Ευρω που ολο και τρανευει!.
    Βρισκομαστε σε σταδιο πτωχευσης!!
    Το χεις καταλαβει και χονεψει αυτο η λες μοναχα κουβεντες στον αερα για να ακουγεσαι?
    Ο,τι κανει ο κ. Τσιπρας σημερα ειναι απολυτα σωστο και δικαιο αν θελουμε να βγουμε απο τουτο το διλημμα!
    Σταματα λοιπον να βρυχασαι εξ αιτιας των α ναγκαιτατων μετρων και στασου σαν γνησιος πατριωτης διπλα στον κ. Τσιπρα! Ειναι η σωστη και μοναδικη δυνατοτητα που προσφερεται! Αλλη εναλλακτικη λυση δεν υπαρχει κι αν ο Κουλης ωρυεται στη βουλη μην τον ακους, γιος ενος «αποστάτη» και «προδότη» πρωην ηγεμονισκου ειναι, δες σχολιο πιο πανω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ και αρκετοι αλλοι απο το σκυλολοι των συριζανελ πρεπει να σαπισουν στη φυλακη..Και οχι να τους βγαλουν οπως τον Άκη Η αλλιως ας τους παραδοσουν στον Ελληνικο λαο ( αυτο ειναι και το πιο δικαιο) και θα "καλοπερασουν" οι ξεφτιλισμενοι..
    λιγονυαλε 2:30 τι διαφορετικό έκαναν οι προηγουμενοι και τους λεγατε δωσιλογους μερκελιστες προδοτες φαε το σανο σου σε μια γωνια και μη μας ταρακουνας τα ουμπαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. H Πατριδα και το 2009 ειχε εξωτερικο χρεος 320 Δις και επιπλεον ελλειμμα 15.5% με μεγαλυτερους κινδυνους χρεωκοπιας. Χρειαστηκαν 7 ολοκληρα χρονια για να το κατανοησουμε, παλι καλα λοιπον αν αυτη ειναι η δικαιολογια για την σημερινη σωτήρια επειχειρηση ΤΣΕΚΟΥΡΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι προηγουμενοι του κ. Τσιπρα φιλε μου 3:09:00 μ.μ. EEST ειναι απλα οι δημιουργοι και οι επαιτιοι της σημερινης κρισης που διερχομαστε.
    Παντως υποψιαζομαι για σενα, οτι μαλλον πηρες προωρη μεγαλη συνταξη και γερο εφαπαξ καπου απο το δημοσιο που ησουν κι ακομα δεν μπορεις να χωνεψεις το οτι σου κοψαν καμποσα απο τα αδικαιολογητα. Εισαι μερος του προβληματος που διερχομαστε με το χρεος φιλαρακι. Να γιατι καιγεσαι τοσο για τον Κουλη και βριζεις θεουε και δαιμονες!
    Λογαριασε ωατοσο ποσοι σαν και σενα αρπαξαν στην ευκαιρια τοσο παρα τζαμπα και τι σημαινει αυτο για τις νεες γενειες των εργαζομενων που θα αναγκαστουν να πληρωνουν τη δικη σου προωρη συνταξιοδοτηση!!
    Να ρθει ο Κουλης, αμα τον λαχταρας τοσο, αλλα να σε ξαναβαλλει να δουλεψεις ως τα 73σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά