Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Σε αποδρομή

Η προχειρότητα σε συνδυασμό με την άγνοια και κυρίως με την εμπάθεια που επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία αυτή η κυβέρνηση την έχουν καταστήσει περίγελο εχθρών τε και φίλων. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι ενώ επί δεκαπενθήμερο βάλλεται πανταχόθεν για τις παρακρατικές μεθόδους μελών της κυβέρνησης, δεν βρέθηκε ούτε ένα κυβερνητικό ή πολιτικό στέλεχος να αρθρώσει μια κουβέντα υπεράσπισης. Ελάχιστες εξαιρέσεις μόνο από τους άμεσα εμπλεκομένους και χρειάσθηκε δύο φορές ο Πρωθυπουργός να εκτεθεί υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού του εταίρου για να μη διαταραχθεί η κυβερνητική ισορροπία. Οχι πως υπάρχουν αμφιβολίες για τη σχέση τους και το πόσο πολύ μοιάζουν τελικά, πέρα από τις διακηρύξεις και την πολιτική μπαρούφα που έχουν αναγάγει σε τέχνη.
Στο παρασκήνιο βεβαίως υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στολίζουν κανονικά τον κυβερνητικό εταίρο, αλλά προς το παρόν μένουν σε αυτά. Με την κλιμάκωση της έντασης αλλά πρωτίστως ανάλογα με την τροπή που θα λάβουν οι ζοφερές αποκαλύψεις, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα διατηρηθεί αυτή η ανησυχητική σιωπή.
Υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια ιδιότυπη συμμαχία αλληλεξαρτωμένων και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντοχές της. Ασφαλώς όλα φαίνονται ακόμη σταθερά μέχρι να καταρρεύσουν και τότε θα ακουστεί θόρυβος μέγας και όποιον πάρει η... μπόχα.
Το δράμα της κυβέρνησης δεν θα ενδιέφερε και πολύ αν δεν συνδεόταν με την πορεία της χώρας, που δυσκολεύεται να ορθοποδήσει από τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς ενός φαύλου καθεστώτος, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει όλες τις εξουσίες ταυτόχρονα.
Η κατάσταση αυτή όμως, πέρα από το σοκ στους πολίτες, έχει προκαλέσει εμφανείς συνέπειες και για τη δική τους πολιτική επιβίωση. Οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν την ελεύθερη πτώση σε όλους τους τομείς πολιτικής για την κυβέρνηση, που είναι σε αποδρομή και συμπεριφέρεται υβριστικά έναντι των θεσμών. Ακόμη χειρότερα, η πολιτική τους συμπεριφορά έναντι των αντιπάλων τους ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο. Πρόκειται εν ολίγοις για μια κατάσταση τόσο τεταμένη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαλυθούν τα πάντα γύρω τους και τότε θα δούμε και θα μάθουμε πολλά για την ανάρμοστη δράση τους. 
 ΠΑΝ. ΛΑΜΨΙΑΣ-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά