Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Στρουθοκαμηλισμοί

«Δεν σε φτύνουν, βρέχει». Η παλιά ρήση πάει γάντι στον στρουθοκαμηλισμό των σημερινών κυβερνώντων. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι ζουν σε άλλη χώρα ή εγκαταβιούν μόνο σε κλειστές αίθουσες συσκέψεων και κυβερνητικών δράσεων. Γιατί τι άλλο να υποθέσεις όταν ακούς και διαβάζεις δηλώσεις όπως αυτή του Γιάννη Μπαλάφα – που τον σταματούν μηχανάκια στον δρόμο και τον αποθεώνουν ως ευεργέτη; Το εξόχως εξωφρενικό, είναι δε, πως η δήλωση αυτή έγινε με λίγες ώρες διαφορά από τις εικόνες των διαμαρτυρόμενων διαδηλωτών στην Κοζάνη και με αφορμή την επίσκεψη του ίδιου του Πρωθυπουργού. Προφανώς, άλλη η Ελλάδα του Μπαλάφα, άλλη η Ελλάδα της Κοζάνης. Παρ' όλα αυτά τίθεται ένα μείζον ζήτημα με την εξοργιστική δήλωσή του.
Οι ίδιοι κυβερνώντες που φτωχοποιούν την κοινωνία, που σπέρνουν φοροκαταιγίδες, που κόβουν συντάξεις πιο γρήγορα κι απ' τον ίσκιο τους, νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες. Το ερώτημα είναι απλό:

δεν έχουν καταλάβει τίποτε; Οι δημοσκοπήσεις δεν τους λένε κάτι; Η πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ που καταγράφει πως μόνο των 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνησή τους, δεν τους λέει κάτι; Ώς πότε θα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και θα επιχειρούν να εξωραΐσουν αυτά που πράττουν και αυτά που οι πολίτες βιώνουν;
Τελικά, το θράσος τους είναι απύθμενο. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν και κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Είναι – υποτίθεται – επιφορτισμένοι με την ανάταξη και το εξιτήριο της Ελλάδας από τα Μνημόνια. Η σοβαρή διακυβέρνηση βέβαια δεν ασκείται έτσι. Και οι ευεργέτες του λαού είναι προφανώς κάτι πολύ διαφορετικό.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά