Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πάνε και έρχονται τα «ραπίσματα» για τη δίωξη Γεωργίου! Κομισιόν: Απολύτως αξιόπιστα τα στοιχεία

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει εθνικές δικαστικές διαδικασίες», ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς για τη παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τρίτη φορά της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Το σημαντικό στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Σχοινάς είναι ότι παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχαν κάνει για το θέμα πέρυσι τρεις επίτροποι, ο Π. Μοσκοβισί, Μ. Τίσεν και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις. Τότε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν τονίσει πως για την Επιτροπή και την  Eurostat «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία της Ελληνικής κυβέρνησης το 2010-2015 είναι απολύτως αξιόπιστα και με ακριβή τρόπο αναφέρθηκαν στην Eurostat».
Μάλιστα, η Επιτροπή τότε καλούσε τις ελληνικές αρχές να
αμφισβητήσουν ενεργά και δημοσίως την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα έχουν υποστεί χειραγώγηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσει την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί πρόσφατα για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ωστόσο χθες υπεβλήθη δεύτερη αναίρεση του βουλεύματος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, καθώς όπως είπε εντόπισε στο βούλευμα «νομικούς λόγους» (έλλειψη αιτιολογίας, κ.λπ.).
Σημειώνεται επιπλέον ότι το θέμα Γεωργίου ενεπλέκη και στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-Θεσμών, με τους τελευταίους να ζητούν την κάλυψη των δικαστικών του εξόδων ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup.
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά