Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Το μεγάλο κόλπο! Υπερπλεόνασμα από τους συνταξιούχους

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι το υπερπλεόνασμα, μέρος του οποίου θα διανεμηθεί ως μέρισμα σε πολίτες που έχουν απόλυτη οικονομική ανάγκη, προήλθε από την υπεροφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Εκείνων που δεν πλήρωναν φόρους, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.
Ήταν μια καλή δικαιολογία, όπως φαίνεται, για να καλύψει ιδεολογικά μια κυβέρνηση της αριστεράς την αφαίμαξη του συνόλου του ελληνικού λαού από τους υπερβολικούς φόρους και τις περικοπές δαπανών. Στην ουσία όμως φαίνεται πως  προχώρησε σε μια επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης προκειμένου να κρύψει την πραγματική πηγή προέλευσης του υπερπλεονάσματος.
Τα στοιχεία είναι καταλυτικά και αποκαλυπτικά της επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Η  κυβέρνηση φέτος έβαλε βαθειά το χέρι της στις τσέπες των συνταξιούχων και τους πήρε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, όχι μέσω της
φορολογίας έμμεσης ή άμεσης, αλλά από τις περικοπές  που νομοθέτησε σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε μερίσματα, εφάπαξ και επιδόματα αλλά κυρίως από την αύξηση των κρατήσεων τους.
-  Μόνο από την αύξηση των εισφορών για την Υγεία, η κυβέρνηση πήρε μέσα στο 2017 από τους συνταξιούχους κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ (80 εκατ. το μήνα).
- Από  τη μείωση των επικουρικών συντάξεων έβαλε στο ταμείο του κράτους 300 εκατ.
- Από τη μείωση των νέων συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου 140 εκατομμύρια .
- Από τις  περικοπές στα μερίσματα 120 εκατ.
- Από την κατάργηση του ΕΚΑΣ 720 εκατ.
Την ίδια στιγμή το δημόσιο παρακρατά ποσό 2,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να δοθεί για τη χορήγηση συντάξεων σε συνταξιούχους προηγούμενων ετών, οι οποίοι περιμένουν χωρίς ευρώ στην τσέπη εδώ και δυο χρόνια. Στα συρτάρια βρίσκονται 145. 000 κύριες συντάξεις, 135. 000 επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα και παραμένουν εκεί προκειμένου ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Οικονομικών να δημιουργήσουν πλεονάσματα και υπερπλεονάσματα .
Παράλληλα, το δημόσιο χρωστά  σε συνταξιούχους που δικαιώθηκαν με αποφάσεις του ΣτΕ πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια. Τα 315 εκατομμύρια που επιστρέφονται με την καταβολή φόρου δεν περιλαμβάνονται στο πιο πάνω ποσό .
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση των υπερπλεονασμάτων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κόπτεται για τους φτωχούς, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους , πήρε ή χρωστά στους συνταξιούχους πέντε δισεκατομμύρια ευρώ ή πάνω από επτά, αν προσθέσουμε και τα χρωστούμενα από τις δικαστικές αποφάσεις.
Προφανώς και όπως δείχνουν και τα στοιχεία, αυτή είναι η κύρια πηγή προέλευσης των τεράστιων ποσών του υπερπλεονάσματος και όχι η μεσαία τάξη, η οποία δεν υπάρχει στον κοινωνικό και οικονομικό χάρτη μετά από επτά χρόνια κρίσης και οικονομικής αφαίμαξης.
Το υπερπλεόνασμα το δημιούργησε και η πολιτική συρρίκνωσης του εισοδήματος των φτωχότερων τάξεων μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ σε τρόφιμα, καύσιμα , τσιγάρα, ποτά, κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση κ.α.)  και των συνταξιούχων μέσω των περικοπών. Κάτι που κρύβει επιμελώς η κυβέρνηση Τσιπρα -Καμένου για ιδεολογικούς λόγους .
Και δεν είναι μόνο αυτό. Του χρόνου δεν περιμένει κανένα επίδομα ή μέρισμα τους συνταξιούχους αλλά νέες μεγάλες περικοπές στο εισόδημα τους.
Το Δεκέμβριο του 2018, οι παλαιές συντάξεις θα μειωθούν έως 22%, με βάση πάλι το νόμο Κατρούγκαλου και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας απέναντι στους δανειστές για τα επόμενα χρόνια. Οι περικοπές Τσίπρα θα ξεκινήσουν από το Δεκέμβριο του 2018 καθώς τότε καταβάλλονται οι  συντάξεις του Ιανουαρίου.
Ανδρ. Κωνσταντάτος-thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά