Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«Τελείωσε» ο Τσίπρας – Ισχυρή αυτοδυναμία εξασφαλίζει ο Κυριάκος (κάρτες)

Νέα δημοσκόπηση δίνει ισχυρό προβάδισμα στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,2% ενώ με την αναγωγή το προβάδισμα ανεβαίνει στο 14,6% με επτακομματική Βουλή.
Η δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις που έγινε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δείχνει ότι η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα 25,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκςεντρώνει 15,6%.
Αναλυτικότερα:

Μια θεατρική παράσταση

Τ​​ο σχήμα του τέρατος εμφανίζεται πια καθαρά: πρόσω ολοταχώς (ή «Φρόσω, ολοταχώς», όπως θα μπορούσε κάλλιστα να πει ο πρωθυπουργός μας) σε μέρες Ιουλίου 2015. Το ίδιο πράγμα πάλι, αυτή τη φορά με σοβαρότητα.
Τώρα ξέρουμε ότι, μετά τις περίφημες δεκαεπτά ώρες που κατέληξαν στην ιστορική κωλοτούμπα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι είχε βρει μπροστά του έναν τοίχο ανυπέρβλητο. Κατάλαβε μόνον ότι είχε χρησιμοποιήσει τα λάθος μέσα για να τον υπερβεί. Ο στόχος, όμως, παρέμεινε. Γι’ αυτό και δεν ήταν, εν τέλει, αναστροφή πολιτικής ο συμβιβασμός του Ιουλίου 2015, όπως πολλοί νόμισαν τότε· ήταν ένας τακτικός ελιγμός, μια υποχώρηση, για να ανασυντάξει δυνάμεις και να επανέλθει.
Το λάθος μέσο που είχε χρησιμοποιήσει ήταν, βεβαίως, ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης. Εκεί ο Τσίπρας την πάτησε λόγω απειρίας και άγνοιας. Φυσικά, του αρέσει πολύ να ταξιδεύει στο εξωτερικό. (Σημειωτέον ότι,

Ανάλυση - φωτιά για την Ελλάδα: Ο «δούρειος ίππος», ο Τραμπ και το ΔΝΤ

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική ανάλυση για την ελληνική κρίση, το ρόλο Τραμπ και τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ, δημοσιεύει ολλανδική εφημερίδα και προκαλεί... ρίγη.
“Ιδανικό εργαλείο ώστε ο Τραμπ να πλήξει την Ευρώπη” βλέπει το ΔΝΤ η εφημερίδα Financieele Dagblad, σε ανάλυσή της υπό τον τίτλο “Ο Trump μπορεί να αναζωπυρώσει εκ νέου την ελληνική κρίση”.
Η ολλανδική εφημερίδα, αναφέρει συγκεκριμένα πως ο Λευκός Οίκος είναι σε θέση, να “κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο επηρεάζοντας καθοριστικά τη γραμμή που ακολουθεί το Ταμείο”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση Obama δίσταζε να δώσει το πράσινο φως για την συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα επειδή θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ωστόσο κράτησε την πόρτα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ανοιχτή προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα στην μοίρα της.
Ο Τραμπ δεν έχει παρά να τραβήξει την πρίζα, παρατηρεί ο

Δήλωση-σοκ από Ξυδάκη: Δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για τη δραχμή

Επικίνδυνος άσχετος καταστροφολόγος ο πρώην δημοσιογράφος του Αλαφούζου. Παροτρύνει τον λαό σε άγνωστα μονοπάτια.
Αντί να μιλήσει ο φαιδρός για μείωση δαπανών του Δημοσίου τομέα που είναι ο βασικός λόγος των συνεχών μνημονίων θέλει να ανοίξει συζήτηση για δραχμή.
 Να πει στον Ελληνικό λαό πώς θα φάει, πώς θα κάνει εισαγωγές πρώτες ύλες, που θα βρει πετρέλαιο και φάρμακα, πώς θα συγκρατήσεις το πληθωρισμό σε καθεστώς χρεοκοπίας, τι μισθούς και

Φόρος κατοχής περιουσίας σε όλα τα κινητά και ακίνητα

Θα φορολογούνται από σπίτια και ΙΧ έως... έπιπλα.

Για να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ από το 2018 - «Όχημα» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο - Εισπρακτικός στόχος τα 2,65 δισ. ευρώ

Ένας γενικευμένος φόρος κατοχής περιουσίας θα αντικαταστήσει από το 2018 τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.
Το σχέδιο προβλέπει επιβολή φόρου στο σύνολο των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και αν βρίσκονται στο εξωτερικό.
«Όχημα» για την εφαρμογή του φόρου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα

To εξωφρενικό γλέντι στο Twitter για το #greek_NASA

Χοντρό δούλεμα σε Τσίπρα-Παππά !
Τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή.
Ε λοιπόν, αμέσως στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #greek_NASA και το τι ακολούθησε, δείτε το παρακάτω:

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Θυμάστε μήπως τις υποσχέσεις για απλότητα, σεμνότητα, μετρημένη οικονομική διαχείριση και αξιοκρατία με τις οποίες εξελέγη πριν από δυο χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Θα ήσαν - υποτίθεται - οι άγγελοι της Αριστερό(Δεξιάς) που θα έφερναν τον χαμένο παράδεισο στην πολιτική ζωή. Ο λαϊκισμός, όμως, και η υποκρισία - σύμφυτο, όπως αποδείχτηκε, συστατικό της παράταιρης πλειοψηφίας που ανέλαβε τις τύχες της χώρας - άρχισε να δείχνει το άσχημο κεφάλι του από πολύ νωρίς. Και πλέον είναι το κύριο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου.
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα σπατάλης, λαϊκισμού και υποκρισίας το ταξίδι Καμμένου - Παππά στην Ουάσιγκτον για δημόσιες σχέσεις επ’ ευκαιρία της ορκωμοσίας Τραμπ. Δεν μπορούσαν οι δύο υπουργοί αντί να πάρουν το πανάκριβο πρωθυπουργικό αεροσκάφος να ταξιδέψουν με αεροπλάνο της γραμμής; Προφανώς και μπορούσαν. Ούτε βιασύνη υπήρχε - η ημερομηνία της ορκωμοσίας ήταν γνωστή εδώ και μήνες - ούτε το αεροδρόμιο προορισμού ήταν σε

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Προσοχή δεν είναι πλάκα...

Προσδεθείτε !
Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε την ίδρυση της Ελληνικής ΝΑSΑ.
Έως να μας αδειάσουν την γωνιά τουλάχιστον δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε .

Τραμπ - Ερντογάν: ο «μήνας του μέλιτος» τελείωσε… πριν καν αρχίσει

Η συναίνεση είναι σπάνια στην κατακερματισμένη κοινωνία της Τουρκίας. Αλλά όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι Τούρκοι σε όλο το πολιτικό φάσμα συμφώνησαν: ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος και ο ηγέτης της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τα πάνε μια χαρά.
Αυτό δεν κράτησε πολύ. Ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του έχουν περάσει από την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές των τουρκικών-αμερικανικών σχέσεων, στην απογοήτευση, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, υποστηρικτές της κυβέρνησης επεσήμαναν με ικανοποίηση ότι ο Τραμπ είχε νικήσει τις παλιές ελίτ της χώρας του στην κάλπη, όπως ακριβώς έκανε και ο Ερντογάν 15 χρόνια νωρίτερα. Οι επικριτές της κυβέρνησης όμως είδαν τις ομοιότητες μεταξύ των δύο, κατά την άποψή τους, ευέξαπτων λαϊκιστών, που έχουν την τάση για αγωγές και ήταν πιθανό να συμφωνούν. Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Τραμπ για την εκλογική νίκη του, επιμένοντας ότι

Δημοσκόπηση: Εντιμότερος και αποτελεσματικότερος του Τσίπρα ο Μητσοτάκης

 Δεν το λέμε εμείς, δεν το λένε τα βοθροκάναλα της διαπλοκής αλλά η δική τους "Εφημερίδα των Συντακτών". 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αντισυστημικός» πιστεύει η πλειοψηφία.

Εντιμότερο και αποτελεσματικότερο του Αλέξη Τσίπρα θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PRORATA για την Eφημερίδα των Συντακτών. Στην εντιμότητα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 26%, ενώ ο κ Τσίπρας 18%. Στην αποτελεσματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 28% έναντι το 11% του κ Τσίπρα.
Σε επίπεδο δυνητικής
εκλογική επιρροής, σύμφωνα με την

Κλείστε την αξιολόγηση: Η καλύτερη εθνική άμυνα είναι η θωράκιση της οικονομίας

Τα όσα έγιναν χθες στην περιοχή των Ιμίων προσέφεραν μια καλή ευκαιρία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσουν σε δεύτερη μοίρα οι τεράστιοι εθνικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές.
Αν πράγματι πιστεύουν τα όσα λένε οι διάφοροι ευαίσθητοι πατριώτες αυτής της κυβέρνησης, οφείλουν να πιέσουν για να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση, μιας και το κόστος της καθυστέρησης είναι ξανά ιδιαίτερα μεγάλο, ιδιαίτερα σε

Παραιτηθείτε!

Όσοι πίστεψαν ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, πήραν το μάθημά τους στο δημοψήφισμα και στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο. Αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στους τακτικισμούς του. Το συμφέρον της πατρίδας επιτάσσει να σηκωθούν να φύγουν τώρα. Οτιδήποτε άλλο είναι πράξη συνενοχής στην καταστροφή της χώρας.
Έχουν ακόμη λίγες μέρες περιθώριο για να κλείσουν την αξιολόγηση και να διατηρήσουν έτσι την χώρα στις ράγες της Ευρώπης. Όσοι ανόητοι πιστεύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέραν αυτού, να ελπίζουν να μην φτάσει η ώρα που η (δικαιολογημένη) λαϊκή οργή θα ζητάει την απόδοση ευθυνών. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, οποιοδήποτε παιγνίδι αυτή την στιγμή, θα οδηγήσει την χώρα στην απόλυτη καταστροφή.
Είναι η ώρα που ο

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος…»

 Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε...
Διαβάζοντας όσα μπόρεσα για τα «Δύο Χρόνια ΣΥΡΙΖΑ» δεν κατάλαβα γιατί τόση φλυαρία.
Ο αντικειμενικός απολογισμός τους συνοψίζεται σε δύο απλές φράσεις.
Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στην κυβέρνηση με ένα πλούσιο πολιτικό κεφάλαιο. Δύο χρόνια αργότερα, παλεύει να κρατηθεί με το ζόρι στην εξουσία.
Συνεπώς στο ενδιάμεσο κάτι συνέβη. Κάτι πήγε στραβά. Κάτι έγινε λάθος.
Για την οικονομία της συζήτησης θα προσπεράσω το πρώτο εξάμηνο - ας το θεωρήσουμε μαθητεία και δίδακτρα.
Αλλά θα επικεντρωθώ στο διάστημα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα ήταν καθαγιασμένες από τη λαϊκή ψήφο, με ένα δύσκολο Μνημόνιο αλλά κι ένα καθαρό πεδίο μπροστά του.
Η κοινωνία έμοιαζε παραιτημένη. Η ΝΔ διαλυμένη - έψαχνε για αρχηγό. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση πηγαινοερχόταν παραζαλισμένη.
Να υπενθυμίσω ότι

Το πρωτοσέλιδο της σέντρας


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ποιές πρόωρες εκλογές; Δεν εγκαταλείπουν με τίποτε το «μεγάλο φαγοπότι»

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει αποκλειστεί από το Μαξίμου.
Οι δημοσκοπήσεις που βρίσκονται στα χέρια των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν  μάχη για την δεύτερη θέση και είναι αποτρεπτικές ακόμα και γι΄ αυτούς που είναι λάτρεις των εκλογικών περιπετειών.
Βέβαια στην Κουμουνδούρου κάποιοι αιθεροβάμονες εξακολουθούν να συντηρούν το εκλογικό κλίμα για λόγους επαναστατικής γυμναστικής.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κομματικός στρατός που έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμος έχει παρκάρει στα υπουργεία και

Μάλτα...γιοκ , ας πάμε μια εκδρομή στα Ίμια που είναι και κοντά.

Οι “απειλές” της Τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, με την σημερινή επίσκεψη στα Ίμια μας θύμισαν το περίφημο “Μάλτα γιοκ”! Η ιστορία του έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με όσα γράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του «Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις» (Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης), όταν Τούρκος κυβερνήτης βρέθηκε στην ανάγκη να χαράξει την πορεία του πλοίου για Μάλτα πήγε στη καμπίνα του με τους χάρτες, όπου πριν από λίγο ο καμαρότος του είχε σερβίρει τον καφέ. Την ώρα που έπινε τον καφέ του, μετακινήθηκε το φλιτζάνι πάνω στον χάρτη και κάλυψε το σημείο όπου βρίσκεται η Μάλτα.

Μάταια λοιπόν έψαχνε ο κυβερνήτης να

Νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι!

- Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, οι Τούρκοι επιχειρούν να προκαλέσουν ξανά
- Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια το πρωί της Κυριακής
- Στο τουρκικό στάφος επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού
- Άμεση η αντίδραση από πυραυλάκτο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια, παραμονές της θλιβερής επετείου με Τούρκους βατραχανθρώπους και φουσκωτά. Οι Τούρκοι στήνουν νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο, με επίκεντρο ξανά τις βραχονησίδες των Ιμίων. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως στις 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, αλλά η νέα πρόκληση φαίνεται να

Κλείσατε το Mega, κλείσατε Βήμα-Νέα, προσοχή μήπως κατά λάθος κλείσετε και την Αυγή...

«Έτσι ξαφνικά» το Βήμα και τα Νέα, οι ιστορικές εφημερίδες του ΔΟΛ, του Χρήστου Λαμπράκη, σταματάνε την έκδοσή τους, μια εβδομάδα αφού είχε τοποθετηθεί εκεί ο Βασίλης Μουλόπουλος κατευθείαν απ' την «Αυγή»! Ο κ. Μουλόπουλος είχε πάει, υποτίθεται για την εξυγίανση του ΔΟΛ!
Τι εξυγίανση είναι αυτή; Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε ή μήπως τον σκότωσαν για να πουλήσουν φθηνά τα βασικά όργανά του;

Μήπως ο σύντροφος Μουλόπουλος πήγε στον ΔΟΛ από την «Αυγή» με αποστολή, ή μεθόδευση, να κατέβουν τα ρολλά;
Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι μια εβδομάδα πριν δεν ήξερε τι θα συνέβαινε; Μήπως εδώ έχουμε να κάνουμε με σχέδιο που εκπονήθηκε σε χρόνο ρεκόρ;

Παρότι δεν βλέπουμε να κλαίνε οι «σύντροφοι» για το συγκρότημα του ΔΟΛ, σαν κάποια κοράκια επαγγελματίες-μοιρολογίστρες σε «προαναγγελθείσα» κηδεία, εγείρονται πολύ σόβαρα ερωτήματα συνταγματικού έως και... καθαρά ποινικού χαρακτήρα!

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλα τα

Απίστευτη κοροϊδία- Μεγάλοι ψεύτες!

Τα έχουμε δει όλα πλέον και κυρίως είμαστε έτοιμοι να δούμε και τα πιο απίθανα! Θα ήταν κουραστική επανάληψη να παραθέσουμε τί έχουν δηλώσει οι λαλίστατοι υπουργοί, βουλευτές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση και το αν θα κλείσει, με μέτρα ή χωρίς μέτρα.
Θα ήταν βαρετό και μια κουραστική αναπαραγωγή όταν η ριζοσπαστική Αριστερά σε συνεργασία με την εθνικιστική Δεξιά, άνετα, ανερυθρίαστα και δίχως ίχνος προβλήματος κυβερνά εδώ και μια διετία την χώρα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Εφαρμόζοντας μια πολιτική σαρωτική και εκχωρώντας ότι δεν τολμούσαν να σκεφτούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο χρέωσαν την ήδη καταχρεωμένη χώρα ανεπανόρθωτα  αλλά επέβαλλαν στην πολιτική ζωή τον ακραίο αμοραλισμό, την

Κάλπες, η μία και μόνη υπαρκτή επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τρεις επιλογές, όπως λαθεμένα υποστηρίζουν οι αναλυτές. Στην πραγματικότητα έχει μία και μόνο υπαρκτή επιλογή: Την προσφυγή στις κάλπες. Ακόμη κι αν πει «ναι» σε όλα, θα πρέπει να βρεθεί μία άλλη κυβέρνηση για να εφαρμόσει την συμφωνία που θα εγκρίνει η Βουλή. Όσο για τον δρόμο της «διαρκούς διαπραγμάτευσης»; Οδηγεί απευθείας στην δραχμή και στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την Βαρουφάκειο περίοδο. Οι όποιες ευθύνες υπήρχαν από την «επιχείρηση νομισματοκοπείο» έχουν παραγραφεί λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Αν έχουμε μία ακόμη δραματική περίοδο, όπως εκείνη του πρώτου εξαμήνου του 2015, δεν υπάρχουν τα περιθώρια για μία αντίστοιχη εκτόνωση της πίεσης, όπως συνέβη με την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Η καθυστέρηση στην

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σοκ και δέος για τον Σύριζα

Σε διπλάσιο νούμερο η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ !
Μη αναστρέψιμη κατάσταση. Παγιώνεται η υψηλή διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα - Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ - Ανεβαίνει και ελπίζει το Ποτάμι - Η επιστροφή του Γιώργου βοήθησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναστέλλουν την έκδοσή τους

 Η ανακοίνωση του συγκροτήματος :

Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο.

«Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ημερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους.
Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν - και δέσμευσαν - προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων.

Ουσιαστικά ο Οργανισμός στερείται κάθε διαθέσιμου πόρου με αποτέλεσμα να μη δύναται να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφημερίδων του, ούτε βεβαίως να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει.
Κατά τα φαινόμενα οι

Εκλογές ante portas !

Ο πιο "σοβαρός" πολιτικός μιλάει στον πιο "αξιόπιστο" δημοσιογράφο.
Καμμένος :  Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία ,αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!
Ο Μπούλης μας αποκάλυψε το αφήγημα των εκλογών, πάλι οι κακοί Γερμανοί, οι Μερκελιστές και οι ντόπιοι Γερμανοτσολιάδες.
Πανούλη , καλό το παραμύθι με τους δράκους αλλά δυστυχώς για σας μας το διαβάσατε πολλές φορές.
 

Αρνούνται τις εκλογές και βουλιάζουν τη χώρα, υπέρ αριστερών… βωμών και εστιών

Το χρηματιστήριο βούλιαξε χθες, αλλά έτσι κι αλλιώς οι οπαδοί τους… δεν έχουν μετοχές. (Οι υπουργοί τους έχουν στο εξωτερικό). Οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Δεκέμβριο μειώθηκαν αλλά οι οπαδοί τους δεν έχουν καταθέσεις. (Οι υπουργοί τους τις έχουν σε ξένες τράπεζες). Τα σεντούκια ανοίγουν και αδειάζουν από χρήματα που οι κάτοχοί τους τα είχαν για ώρα ανάγκης, αλλά η κυβέρνηση έφερε γρήγορα την «ώρα ανάγκης»… χωρίς να υπάρχει ανάγκη! (Γιατί όχι; Οι υπουργοί τους τα έχουν σε funds του εξωτερικού!).
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ηχεί αγωνιώδη επίμονο συναγερμό για 4ο μνημόνιο ή δραχμή, αλλά το Μαξίμου, σε άλλο μήκος κύματος, δηλώνει ότι δεν «υποτάσσεται», καταγγέλλει το ΔΝΤ, τις «ακραίες φωνές της Ε.Ε και του ΔΝΤ», τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά  και…

Συμβιβασμός ή εκλογές;

Όσο κι αν εξορκίζουν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας  και οι επιτελείς του στο Μέγαρο Μαξίμου, η απόφαση του Eurogroup αλλάζει όλα τα πολιτικά δεδομένα. Η κυβέρνηση είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο και το μείζον θέμα που έχει να επιλύσει είναι αν θα υποκύψει στις απαιτήσεις των θεσμών ή θα πάει σε εκλογές, και μάλιστα μέσα στον Μάρτιο. Και τούτο γιατί η Αθήνα θα πρέπει να πάρει τα μέτρα ως τις 20 Φεβρουαρίου (δηλαδή στο επόμενο Eurogroup), μετά της διαμήνυσαν πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος, αλλά ούτε, απ' ό,τι μαθαίνω, διάθεση από τους εταίρους μας να ασχοληθούν μαζί μας. Έχουν και αυτοί στην Ευρώπη εκλογές και με αυτές θα ασχοληθούν, όπως θα ασχοληθούν και με τη νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ετσι η Ελλάδα βγαίνει από το κάδρο (και μαζί της βεβαίως η χρηματοδότηση). Στις κλειστές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισε δειλά-δειλά να «παίζει» το σενάριο των εκλογών ή, αν θέλετε, η επαναφορά του

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σκιάχτηκε από τον... τσαμπουκά του «Σουλτάνου»

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα μετά από την ιστορική και άκρως δυναμική απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους. Λέει λοιπόν η ανακοίνωση που προφανώς εκφράζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό:
«Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας. Υπογραμμίζουμε σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας». Και συνεχίζει:

Εύγε!

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, στην αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας του, δημοσιεύει περίληψη της επετειακής συνέντευξης Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπό τον εξής υπέροχο τίτλο: «PM Tsipras: “Not even one euro measures”». Παρότι αυτά δεν είναι αγγλικά –είναι επί λέξει μετάφραση από τα ελληνικά, που δεν βγάζει νόημα στα αγγλικά–, είναι τα σωστά αγγλικά σε σχέση με το θέμα, διότι κάπως έτσι, αν όχι και χειρότερα, θα τα έλεγε και ο Τσίπρας...
Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

Αποκάλυψη-«βόμβα» Ερντογάν – Υπήρξε μυστική συμφωνία με Τουρκία για την παράδοση των «8»;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς στην Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την υπόθεση είπε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι όταν είχε συμβεί το περιστατικό με τους 8 αυτομολήσαντες στρατιωτικούς είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε ειπωθεί ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.
«Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους 8 που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τους πήρα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των 8 και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Πρόκειται για

Κάθε φορά που παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά, στο τέλος τα υπογράφουν όλα

Mετά το χθεσινό Eurogroup ας ετοιμαστούμε να πληρώσουμε ξανά την περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα.
Όσοι έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν κάθε πρωί μια ματιά στις ειδήσεις πριν πάνε στη δουλειά τους, θα έχουν παρατηρήσει ότι εδώ και 1-2 μήνες στη χώρα δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα φοβερά σημαντικό.
Η διαπραγμάτευση όλο κλείνει και ποτέ δεν κλείνει, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, οι δανειστές προβάλουν "παράλογες απαιτήσεις", τα σενάρια περί Grexit επιστρέφουν και η ζωή συνεχίζεται. Πόσα και πόσα τέτοια νεκρά διαστήματα δεν έχουμε ζήσει από το 2009 και μετά; Ποιος δεν ξέρει πια ότι στο τέλος το κόστος της κυβερνητικής αδράνειας είναι τεράστιο;
Για ακόμα μια φορά, ακόμα μια

Σοκ! Διπλές εισφορές θα πληρώσουν τον Φεβρουάριο οι αγρότες

Οι σχεδόν 650.000 ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα δουν τις εισφορές τους από τον Φεβρουάριο να αυξάνονται, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους. Οι εισφορές θα καταβάλλονται μηνιαία και θα υπολογίζονται επί του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος της πλέον πρόσφατης εκκαθαρισμένης οικονομικής χρήσης (έτους 2015).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, ο ΕΦΚΑ το 2017 στα 86,98 ευρώ ορίζεται η κατώτατη μηνιαία εισφορά για ετήσιο εισόδημα ως και 4.923 ευρώ το 2017.
Για το ίδιο εισόδημα θα καταβάλουν 95,18 ευρώ το μήνα το 2018, 103,39 ευρώ το 2019, 107,49 ευρώ το 2020, 109,54 ευρώ το 2021 ενώ το 2022 που ολοκληρώνεται η σταδιακή αύξηση του ασφαλίστρου η εισφορά φτάνει στα 111,59.
Επιπλέον η εισφορά για

"Εξαιρετικά μη βιώσιμη"... κυβέρνηση

Το φυτίλι άναψε. Η βόμβα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Το πιο ακραίο σενάριο πυροδοτήθηκε χτες. Στο "take it or leave it" των δανειστών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν θα δεχτεί το προτεινόμενο πακέτο.
Όπως έλεγε παλαιότερα ένας σημερινός Επίτροπος, «τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα αντιπολιτεύονται τα γεγονότα που οι ίδιες δημιουργούν». Κάποιος θα πρόσθετε ότι μερικές φορές τις ρίχνουν κιόλας.
Μετά το καταστροφικό χτεσινό Eurogroup η κυβέρνηση έχει δύο ξεκάθαρες επιλογές: Ή νομοθετεί μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου για το 2019 και το 2020 ή οδηγεί τη χώρα σε εκλογές ή την οικονομία για δεύτερη φορά στα «βράχια».
Με δεδομένη την πρόσφατη δήλωση του

Δείτε όσα έλεγαν οι Συριζαίοι υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Τώρα οι Συριζαίοι, υπέρμαχοι δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πανηγυρίζουν που δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί.
Δείτε όμως τι έλεγαν πριν την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους στρατιωτικούς.
  Tι είναι τούτοι εδώ, ρε;

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αριστερές... παλικαριές

Ναι λοιπόν. Έχει δίκιο ο Ζουράρις. Στα ιδιωτικά σχολεία οι πρόσφυγες. Στο Κολλέγιο, στου Γείτονα, στου Δούκα και στο Deree. Γιατί ο ταξικός πόλεμος πρέπει να γίνει και να νικήσει η αριστερά. Βρε ουστ, κοπρόσκυλα.

Tι αμαρτίες πληρώνει η χώρα για να της τύχει η χειρότερη κυβέρνηση την κρισιμότερη ώρα;

Σαν πολλά να μας τα λένε εκεί στο Μαξίμου.
Δεν χάνουν την ευκαιρία να καταγγείλουν τους δημοσιογράφους.
Το κάνουν με κάθε πρόχειρη αφορμή. Αλλά δε μένουν σ’ αυτό. Προχωράνε ακόμα παραπέρα: Κάνουν και μαθήματα δημοσιογραφίας οι ινστρούχτορες.
Υποδεικνύουν και την δεοντολογία.
Ποιοι;
Αυτοί που έχουν γράψει την δική τους (πολιτική) δεοντολογία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Αυτοί που αθέτησαν όλες τις υποσχέσεις που οι ίδιοι έδωσαν στο λαό.
Αυτοί που πούλησαν το κρέας για ψάρι.
Αυτοί που άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.
Αυτοί που ό,τι έλεγαν χθες, δεν το θυμούνται σήμερα.
Αυτοί που ό,τι έλεγαν πέρυσι, φέτος λένε ότι δεν το έλεγαν αυτοί, αλλά οι άλλοι…

Οι αφελείς που στήριξαν τον επικίνδυνο Τσίπρα

Ποιες οι επιπτώσεις από την αδυναμία της άλλοτε ξέγνοιαστης και σπάταλης μεσαίας τάξης να αντιμετωπίσει ένα αύριο σκότους…
Του Γιάννη Μαρίνου Πρώην ευρωβουλευτή, πρώην διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου
Ο φόβος που τείνει να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνον στα αδύναμα και ανήμπορα μέλη της. Ήδη διαβρώνει και τα ισχυρότερα. Η μεσαία τάξη, άλλοτε ενθουσιώδης, ξέγνοιαστη, σπάταλη, προεξοφλώντας καλύτερες μέρες, έχασε σχεδόν απότομα το έδαφος κάτω από τα πόδια της και έφθασε αμήχανα και άγαρμπα να εκφράζει την αγωνία της για το κακό που την βρήκε, ακόμα και με δημόσιες αλλά άσφαιρες διαμαρτυρίες, καθώς ανεπαισθήτως βρέθηκε εκτός των τειχών, με ένα αύριο σκότους και ερέβους.
Οι προνοητικότεροι φορείς του κεφαλαίου, που πρωτοπορούσαν άλλοτε στις αναπτυξιακές δραστηριότητες, φρόντισαν εγκαιρότερα να τεθούν μακράν του εχθρού. Απέσυραν καταθέσεις για

Πρώτα να ζητήσουν συγνώμη από τον Παύλο!

Συναίνεση. Η χώρα, λέει, χρειάζεται συναίνεση. Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις. Ας πούμε 180 ψήφους στην Βουλή. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Το καλοκαίρι του 2015, όταν η αντιπολίτευση ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και έπειτα ο Αλέξης προσπάθησε να της το… χρεώσει! Συναίνεση; Με ποιους; Είναι σαν να παραδίδεις λευκή επιταγή σε επαγγελματία πλαστογράφο.
Συναίνεση με ποιους; Με εκείνους που γεμίζανε τις πλατείες και ζητούσαν να μας κρεμάσουν ως… προδότες;  Με εκείνους που αντέγραψαν τις μεθόδους των ταγμάτων εφόδου των φασιστικών ομάδων του μεσοπολέμου και διέλυαν με γιουρούσια τις συγκεντρώσεις των πολιτικών τους αντιπάλων; Με εκείνους που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες;
Το 2010 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική διχόνοια. Αυτοί που το άνοιξαν θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για

Politico: H απογοήτευση από τον Τσίπρα και τις κούφιες υποσχέσεις του είναι «συντριπτική»

Με τον τίτλο «Οι ψίθυροι για Grexit ξεκινούν ξανά» το περιοδικό Politico αναφέρεται στα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζει ότι πριν δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρικά μιλούσε για το τέλος της λιτότητας και των εξευτελισμών στην Ελλάδα αλλά και για το πόσο κενά μοιάζουν σήμερα τα λόγια του «που είναι πια βετεράνος στην πρωθυπουργία».
Όπως αναφέρεται, επί του παρόντος γεννιούνται ξανά αμφιβολίες όχι μόνο για τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και για τη δέσμευσή της να κάνει μεταρρυθμίσεις. «Δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπαίει με τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, το Eurogroup αναμένεται να κάνει σήμερα μια απογραφή του ελληνικού προγράμματος» γράφει ο αρθρογράφος του περιοδικού.
Όπως αναφέρει από τις

8 πράγματα που κέρδισε ο λαός από τα 2 χρόνια Συριζανελ

Την πρώτη μέρα του τρίτου έτους της κυβέρνησης συριζανελ, ένας ψύχραιμος απολογισμός αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός έχει κερδίσει πολλά απ αυτή τη διακυβέρνηση, που αν τα εκμεταλλευτεί μπορεί να οδηγηθεί σε μια πραγματική έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσει ένα πραγματικά πολιτισμένο κράτος, αντί για το τριτοκοσμικό που έχει σήμερα.
Κατ αρχήν τελειώσαν οι μύθοι.
  1. Το παραμύθι ότι υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος για να δημιουργηθεί κράτος που να παράγει και να πουλάει, ενώ παράλληλα θα ξεχρεώνει τα δάνειά του πέθανε στα χέρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Απέμειναν μόνο δύο ακόμα δρόμοι. Ο εξαιρετικά επώδυνος, της στάσης πληρωμών με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και χτίσιμο ενός δημοκρατικού κράτους εξ αρχής με ό,τι αυτός συνεπάγεται και ο επίσης επώδυνος δρόμος της

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Δύο χρόνια ψεύτης και μπούλης!

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Είναι ψεύτες. Λάθος. Όχι ψεύτες. ΨΕΥΤΕΣ. Παραμύθιασαν τον κόσμο ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, θα πάνε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ, θα δώσουν πίσω τη 13η σύνταξη…
Είπαν ότι θα κάνουν αντίσταση, κατέβασαν 3 εκατομμύρια Έλληνες στο δρόμο, υποσχέθηκαν ελπίδα… Όλα τα υποσχέθηκαν για να πάρουν την εξουσία. Και δεν έκαναν τίποτα. Μετέτρεψαν ένα περήφανο «ΟΧΙ» σε ένα υποτακτικό «Ναι σε όλα». Στήθηκαν, όπως και οι προηγούμενοι, στα τέσσερα. Ξεπούλησαν ότι είχαν αφήσει απούλητο οι προηγούμενοι, με τη διαφορά ότι αυτοί βγήκαν με σημαία ότι «δεν θα πουλήσουν τίποτα». Βάφτισαν την Τρόικα «θεσμούς», το ξεροκόματο «13η σύνταξη» και τη σφαγή «μεταρρύθμιση»…

CIA: Η ΕΣΣΔ ήθελε… "Δημοκρατία της Μακεδονίας" με Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα!

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τα έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα. Ένα από αυτά αφορά ξανά την Ελλάδα αλλά όχι σε σχέση με την Τουρκία αλλά με τις επιδιώξεις της ΕΣΣΔ για μια ενιαία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η οποία θα περιελάμβανε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.
Το έγγραφο της CIA σχετικά με τις επιδιώξεις της Σοβιετικής Ένωσης έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου 1950. Κάνει λόγο για τις επιδιώξεις της ΕΣΣΔ για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ανεξάρτητης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και αναφέρεται στην υποστηριζόμενη από τη Μόσχα ίδρυση της «Επιτροπής Ελεύθερης Μακεδονίας», η οποία θα είχε ως σκοπό και στόχο να δημιουργηθούν εξεγέρσεις σε εδάφη της Μακεδονίας αλλά και στη Γιουγκοσλαβία ώστε, τελικά, να δημιουργηθεί η «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Σοβιετική χορηγούμενη Επιτροπή "Ελεύθερη Μακεδονία", οι Σοβιετικοί εγκαθιδρύουν κίνημα κατά

Δεν το γυρνάει με τίποτα o Tσίπρας! Νέα δημοσκόπηση-«κατραπακιά» για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Πολύ μεγάλη διαφορά δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση υπέρ της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πίσω με πάνω από 10 μονάδες, αυτή τη φορά από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα» Τηλεόρασης.
Ειδικότερα, αν αύριο είχαμε εκλογές, το κόμμα που θα έβγαινε πρώτο θα ήταν η ΝΔ με ποσοστό 29,9% , δεύτερο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 6%, και στην 4η και 5η θέση Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5%.

Τι εισφορές θα πληρώσουν το 2017 οι αγρότες: Ποσά και παραδείγματα

Λογιστές θα πρέπει να γίνουν οι αγρότες για να βγάλουν άκρη με τις νέες εισφορές του 2017.
Σε κάθε περίπτωση φέτος θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από το 2016, αφενός γιατί σε λίγες ημέρες θα λάβουν τα ειδοποιητήρια των νέων εισφορών που θα υπολογιστούν βάσει εισοδήματος και αφετέρου διότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα πρέπει να πληρώσουν την οφειλόμενη παλιά εισφορά του β’ εξαμήνου του 2016.
Ακολούθως και αφού υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις οι εισφορές του 2017 (με το νέο σύστημα) θα υπολογιστούν εκ νέου με αυτές που θα έχουν πληρώσει.
Όπου αναλογούν υψηλότερες εισφορές, αυτές θα τους χρεωθούν στους επόμενους μήνες (ίσως και μέσα στο 2018) ενώ όπου είναι να πληρώσουν λιγότερα θα συμψηφιστούν (αφαιρεθούν) από τις εισφορές των επόμενων μηνών.
Οι εισφορές που θα πάρουν θα είναι προσωρινές γιατί θα

Τα χυδαία ψέματα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μετά την Μεταπολίτευση (βίντεο)

Επέτειο δύο ετών της χειρότερης και πιο επικίνδυνης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευσης και μετά.
Και εμείς εδώ  είπαμε να «τιμήσουμε» τους χυδαίους πολιτικούς απατεώνες Τσίπρα και Καμμένο με τρια «επετειακά» βίντεο που… δανειστήκαμε από το «Ράδιο Αρβύλα».
Απολαύστε τα.

Χοντρό δούλεμα στον Αλέξη Τσίπρα με φαρμακερό σαρκασμό για την αθέτηση όλων των υποσχέσεών του

Την επέτειο (ή μήπως επαίτειο) της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο δεκάδες χρήστες των social media, ανήμερα της ιστορικής 25ης Ιανουαρίου. Ελλείψει άλλης φιέστας, καθώς εφέτος η κυβέρνηση απέφυγε το σκηνοθετημένο πανηγύρι της υποκρισίας, οι Έλληνες εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την διετία ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου με πικρό χιούμορ.

Η Πελασγία από ψηλά