Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ομολογία

Φαίνεται ότι κεκλεισμένων των θυρών η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος παραδέχθηκε αυτό που αποφεύγει ακόμη να παραδεχθεί δημόσια: ότι η καθαρή έξοδος δεν έχει απολύτως καμία ρεαλιστική βάση και το τέλος του Μνημονίου που υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε θριαμβολογίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», αυτό ακριβώς ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί της ευφορίας, περίσσεψε η περίσκεψη για την επόμενη ημέρα της εξόδου από το πρόγραμμα. Η ανησυχία ότι το τέλος του προγράμματος με μέτρα και χρήματα θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα με μέτρα αλλά χωρίς χρήματα. Και η βεβαιότητα ότι η επιτροπεία θα είναι ασφυκτικά παρούσα και μετά τον ερχόμενο Αύγουστο.
Είναι ό,τι είχε επισημανθεί από αυτό εδώ το βήμα τις τελευταίες ημέρες με βάση όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες και αναλύσεις: δυστυχώς για τη χώρα μας, καθαρή έξοδος είναι αδύνατο να υπάρξει όσο κι αν η κυβέρνηση αναζητά ένα θετικό αφήγημα για την κοινή γνώμη. Και δεν υπάρχει επειδή είναι τα ίδια τα κόμματα της κυβέρνησης που με την αλόγιστη πολιτική τους προκάλεσαν μια κρίση μέσα στην κρίση, τις βαρύτατες επιπτώσεις της οποίας θα υφιστάμεθα για πολλά από τα χρόνια που έρχονται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξελέγη με όχημα ένα τεράστιο ψεύδος. Μπροστά της δεν έχει παρά έναν δρόμο: να ομολογήσει δημόσια αυτό που έχει πλέον παραδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά