Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Αμφιβολίες

Δεν έχω τίποτε προσωπικά με τον υπουργό Κοτζιά - πώς θα μπορούσα άλλωστε. Σε προσωπικό επίπεδο και για ειδικούς λόγους μέχρι και συμπαθής μού είναι, μπορώ να πω. Και το γνωρίζει και ο ίδιος. Αλλά έχω ζωηρές αμφιβολίες για τον τρόπο που λειτουργεί και το πόσο αποτελεσματικός είναι στο κρίσιμο πόστο που κατέχει. Φυσικά, θα μπορούσε να μου απαντήσει ποσώς με ενδιαφέρει η γνώμη σας αγαπητέ, φτάνει που μου έχει εμπιστοσύνη ο συνεταίρος μας στην κυβέρνηση. Ναι, αλλά, γιατί υπάρχει πάντοτε ένα "αλλά":
1. πήγε Θεσσαλονίκη σε μυστική διαπραγμάτευση με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Ντιμιτρόφ· η διαπραγμάτευση υποτίθεται ότι είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, όμως μερικές ημέρες αργότερα ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να αλλάξει και αυτή το όνομα της Μακεδονίας (της)!!!
2. είχε προ μηνών στην Κρήτη προχωρήσει σε ανάλογου χαρακτήρα διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Μπουσάτι, όμως αμέσως μετά οι σχέσεις με την Αλβανία έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους από πολλών ετών
3. έφυγε από τη χώρα 12 ημέρες για ένα ταξίδι αμφιβόλου χρησιμότητας στην παρούσα φάση, στην Ασία, και τι σύμπτωση, αυτές οι 12 ημέρες απουσίας συνέπεσαν με τις παραμονές της επίσκεψης του Ερντογαν στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα της απροετοίμαστης εξωτερικής πολιτικής της  χώρας τα διαπιστώσαμε, όταν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του τούρκου προέδρου.   
Αν αυτά λοιπόν συμβαίνουν με τα τρία μεγαλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν τολμώ να σκεφθώ τι γίνεται με τις υπόλοιπες πτυχές της διπλωματικής δραστηριότητας του υπουργού Κοτζιά. Για την ακρίβεια, τρέμω...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά