Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο Πάνος εγκαταλείπει τον Αλέξη;

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και από όλα τα μέτωπα, δείχνουν προς τα όρια της συγκυβέρνησης έχουν πλέον ξεπεραστεί προ πολλού, καθώς η συγκατοίκηση στην εξουσία φαίνεται να αποτελεί κανονικό βασανιστήριο, κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκρούσεις καθημερινές.
Η σοβαρή υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη και τα γεγονότα της Τούμπας καθώς και η σιωπή του Πάνου Καμμένου, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και επαφές, ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στο σχήμα των δύο εντελώς αντίθετων κομμάτων.
Την ίδια ώρα, τα απογοητευτικά ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στις δημοσκοπήσεις, δεν αφήνουν περιθώρια στον Καμμένο για να συνεχίσει να «τρώγεται» μέσα στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη χθεσινή μέτρηση της Pulse, οι ΑΝΕΛ βρίσκονται εκτός Βουλής με ποσοστό 1,5% πληρώνοντας κατά κύριο λόγο την κυβερνητική φθορά αλλά και κατά δεύτερο την
αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθείται από την ηγεσία τους.
Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στα τηλεπαράθυρα και στη Βουλή δεν έχει προηγούμενο. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υποτιθέμενοι συγκυβερνήτες εδώ και τρία χρόνια, σκοτώνονται για ψύλλου πήδημα.
Μόλις προχθές Ανέττα Καββαδία και Δημήτρης Καμμένος αντάλλαξαν πρωτοφανείς εκφράσεις ενώ χθες ήρθε το επεισόδιο του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη για τα… μάτια του Ιβάν Σαββίδη.
Η περίπτωση του επιχειρηματία και τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, αποτελούν θρυαλλίδα εξελίξεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Στο Μαξίμου «χρεώνουν» στον Πάνο Καμμένο τον Ιβάν Σαββίδη, παρά το γεγονός ότι την τελευταία τριετία και ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύτηκε με την στήριξη που παρείχε ο Σαββίδης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα..
Όμως, το σενάριο του «βελούδινου» διαζυγίου ενισχύεται και από τα εθνικά θέματα που είναι ανοικτά. Οι πληροφορίες λένε ότι προς το τέλος του μήνα ο Νίκος Κοτζιάς θα φέρει στη Βουλή το πλαίσιο συμφωνίας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.
Οι προτάσεις που θα κατατεθούν και θα φέρουν τον όρο «Μακεδονία» θα αποτελέσουν το πρόσχημα για να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα φύγουν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί αλλά το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό ο Πάνος Καμμένος θα θελήσει να εξαντλήσει την τελευταία ελπίδα που έχει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον του και να φέρει τούμπα τις δημοσκοπήσεις.
Από την άλλη, στου ΑΝΕΛ έχουν απογοητευτεί από την εικόνα του Σαββίδη, καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι έβλεπαν με καλό μάτι τα σενάρια ενός νέου δεξιού κόμματος, σαν τη Λέγκα του Βορρά, όπου οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα μπορούσαν να βρουν μια θέση, ειδικά αν η πλευρά Σαββίδη ενίσχυε αυτό το εγχείρημα. Βεβαίως στους Ανεξάρτητους Ελληνες παραμένουν ορισμένοι «πιστοί» στον επιχειρηματία, κάτι που δεν θέλουν τώρα να το λένε αλλά επιδιώκουν να βάζουν στο ίδιο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αν το Σκοπιανό αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων, καθόλου αμελητέες δεν είναι οι συνέπειες των ελληνοτουρκικών στη σχέση Τσίπρα με Καμμένο.
Το κανονικό «άδειασμα» του Κουβέλη στον υπουργό Αμυνας με το «υπερτροφικές δηλώσεις» όπως χαρακτήρισε τις αιτιάσεις Καμμένου για «ομήρους στην Τουρκία» δείχνει ότι το Πεντάγωνο μυρίζει μπαρούτι.
Η ουσία είναι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι εκείνο το «εμείς μαζί μέχρι το τέλος» που έλεγε ο Π. Καμμένος, πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όσο κι αν ο ένας συνέταιρος ξέρει μυστικά για τον άλλο.
O Μάρτιος ή στην καλύτερη περίπτωση οι ημέρες μέχρι το Πάσχα ενδεχομένως να είναι Γολγοθάς για την κυβέρνηση και να αναζητηθούν άλλες συμμαχίες για στήριξη του κ. Τσίπρα. Δεν αποκλείεται μια ριζική αλλαγή της κυβέρνησης, χωρίς μέλη των ΑΝΕΛ, αλλά με άνοιγμα σε ευρύτερες κεντροαριστερές δυνάμεις.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά