Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. (κάρτες-ποσοστά)

Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση με την διαφορά να φτάνει τις 10 μονάδες.
Το όριο του 3% που χρειάζεται για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή περνούν μόλις πέντε κόμματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος η οποία φτάνει το 21,5%. 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 10 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5% η Χρυσή Αυγή 8% το ΚΚΕ 6%  και οι ΑΝΕΛ με την
Ένωση Κεντρώων από 2%.

Χωρίς την αναγωγή των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 28,5% και το κυβερνών κόμμα 19,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 8% η Χρυσή Αυγή 7,5% και το ΚΚΕ 5,5%, εκτός Bουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνουν από 1,5%.

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει 31%  και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 22%. Κανένας από τους δύο απαντά το 39% των ερωτηθέντων.



Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνουν 6 στους 10 πολίτες το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, ενώ υποστηρίζουν πως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αρνητικοί σε ποσοστό 51%.
Όσον αφορά στην σκανδαλολογία οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ευνοεί την κυβέρνηση σε ποσοστό 39% και τα δύο κόμματα 23% η μόνη που δεν ευνοείται είναι η αντιπολίτευση καθώς συγκεντρώνει 6%.
Μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 55% (59% στην προηγούμενη μέτρηση) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (αμετάβλητο).


Η «γκρίζα ζώνη»

Η λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», όσοι δηλαδή δηλώνουν σήμερα «αναποφάσιστοι» ή επιλέγουν λευκό/άκυρο/αποχή και φτάνε το 21,5%, αυτή κατανέμεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 33%,
ΝΔ 7%,
Ένωση Κεντρώων 7%,
ΚΚΕ και ΑΝΕΛ 4%,
Δημοκρατική Συμπαράταξη 3%,
Χρυσή Αυγή 2%,
Άλλο κόμμα 6%,
Λευκό/άκυρο/αποχή 31%.

H συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 49%, με το 13% των ψηφοφόρων του τον Σεπτέμβριο του 2015 να μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία, το 6% προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το 5% προς τη Χρυσή Αυγή.
Παράλληλα, το 8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5% σκέφτεται την αποχή και το 4% το λευκό/άκυρο.
Αντίστοιχα, η συσπείρωση της Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 80%, με μόλις το 5% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε ποσοστό 50% (36% απαντά πως θέλει κάλπες στο τέλος τη κυβερνητικής θητείας, το 14% θέλει κάλπες αργότερα), ενώ το 37% θέλει τη διενέργεια εκλογών άμεσα.


Πώς κρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους στρατιωτικούς
Την ίδια στιγμή, το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι σημαντικό το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών (62% πολύ σημαντικό, 16% αρκετά σημαντικό). Από την άλλη, μόλις το 3% πιστεύει πως το ζήτημα δεν είναι σημαντικό, (2% λίγο σημαντικό, 1% ασήμαντο).


Σε αυτό το πλαίσιο, το 51% των αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα (30% σίγουρα αρνητικά, 21% μάλλον αρνητικά), ενώ το 32% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τις κινήσεις που έγιναν. (21% μάλλον θετικά, 11% σίγουρα θετικά). Μάλιστα, αρνητικά αξιολογεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς και το 29% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.





 https://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά