Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μαυρογιαλούροι εν’ όψει φθινοπωρινών εκλογών

Όταν δίδασκα σε δημοσιογραφικές σχολές και τα παιδιά με ρωτούσαν πότε καταλαβαίνουμε ότι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές, απαντούσα: Όταν δείτε την κυβέρνηση να νομιμοποιεί αυθαίρετα, να υπόσχεται αυξήσεις μισθών και συντάξεων και όταν βλέπετε τους υπουργούς να πληθαίνουν τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση παρουσιάζοντας το «ανθρώπινο» πρόσωπο τους.
Το τελευταίο μοιάζει λιγάκι άσχετο, αλλά το θυμήθηκα βλέποντας τον φίλο μου τον Τέρενς πρώτα να παίρνει – υπουργός ων - συνέντευξη με το μικρόφωνο της ΕΡΤ από την Κύπρια δασκάλα που βραβεύτηκε κι έπειτα να παρουσιάζει ο ίδιος το σώου του στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης. Κι ενώ τον έβλεπα – σε μια πράγματι ανθρώπινη στιγμή του - από κάτω του περνούσε γραπτή η είδηση, ότι ο Σπίρτζης έδωσε παράταση για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ως τον Οκτώβριο. Τι κάνει νιάου - νιάου ψηλά στα κεραμίδια και του γαβγίζει μανιασμένα ο σκύλος από κάτω; Η γάτα μήπως ή οι πρόωρες εκλογές;
Την ίδια μέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διεμήνυε ότι έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα μαξιλάρι αρκετών δις που θα δοθούν για
ανακούφιση των μικρομεσαίων μόλις τελειώσει το μνημόνιο. (Νόμιζα βέβαια ότι το μαξιλάρι που προήλθε από την υπερφορολόγηση ήταν για να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές, αλλά μάλλον παράκουσα). Ο δε Τσίπρας, από άλλο σημείο της επικράτειας, όχι μόνο προέκτεινε το μετρό της Θεσσαλονίκης σ’ όλη την πόλη, αλλά υποσχέθηκε ότι μετά το Πάσχα οι σταθμοί του θα ανοίξουν για τους κατοίκους. Όχι για να μετακινηθούν μ’ αυτό (αφού είναι ακόμα ημιτελές), αλλά για να κάνουν …τουρισμό στις αποβάθρες-γιαπιά.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι κυβερνητικοί, όπου βρεθούν και σταθούν, υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη (αυτή που έλιωσαν οι ίδιοι με την υπερφορολόγηση), ενώ οι συστηματικές τους ανακοινώσεις περί των τεραστίων επιτυχιών τους στην επίτευξη υπερπλεονασμάτων συνοδεύονται πάντα από την υπόσχεση για γενναίο κοινωνικό μέρισμα του χρόνου. Θυμάται κανείς τον Παπαχριστόπουλο που πριν δυο χρόνια έλεγε «βρέχει δισεκατομμύρια»; Τότε τον χλευάζαμε, αλλά τώρα η μετεωρολογική υπηρεσία του Μαξίμου μας προϊδεάζει όχι απλώς για βροχή αλλά για κατακλυσμό δισεκατομμυρίων.
Α, να μην ξεχάσω επίσης πως όποιος δεν τύχει επιδόματος, μερίσματος, φοροαπαλλαγής ή αύξησης μισθού και σύνταξης, δεν πρόκειται να μείνει παραπονεμένος απ’ την κυβέρνηση μας. Λογικά θα έχει κάποιο παιδί ξέμπαρκο στα σχολεία, οπότε θα μπορέσει τουλάχιστον να το στείλει στο πανεπιστήμιο παρέα με άλλους 3998 παραπάνω εισακτέους απ’ τους περυσινούς για να γίνει δικηγόρος ή μηχανικός, που τόσο έχει ανάγκη η αναπτυσσόμενη χώρα μας. Και μόλις το παιδί βρει δουλειά (λέμε τώρα), θα κονομήσει του κόσμου το χρήμα καθότι η κυρία Αχτσιόγλου θα του αυξήσει και τον κατώτατο μισθό.
Βεβαίως, ήταν η αριστερά αυτής της χώρας (σε όλες της τις πολιτικές μορφές) που κάποτε καταδίκαζε ως άθλια και ανήθικη την πρακτική των παλιών κομμάτων να εξαγοράζουν ψήφους προεκλογικά, όμως τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει ως φαίνεται. Τώρα η απροκάλυπτη απόπειρα προεκλογικής δωροδοκίας των πολιτών με αντάλλαγμα «το ψηφαλάκι» τους, βαφτίζεται φιλολαϊκή πολιτική. Και την ίδια στιγμή φωνάζουν στις διάφορες εξεταστικές ότι κάτι τέτοια μας κατάστρεψαν ως χώρα, αλλά προφανώς μας κατέστρεφαν όταν τα έκαναν οι άλλοι, όχι όταν τα κάνουν αυτοί.
Δεν πειράζει, είναι προφανές τι θα συμβεί ακόμα κι έτσι. Ο κόσμος θα πάρει τις ελεημοσύνες που θα του προσφέρουν οι κατακρημνιζόμενοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην συνέχεια θα τους τιμωρήσει χειρότερα. Το ‘χει ξανακάνει. Απλώς όλο αυτό το άθλιο αλισβερίσι που θα ‘κανε ακόμα και τον Μαυρογιαλούρο να κοκκινίσει, προσφέρει έναν επιπρόσθετο λόγο στον σκεπτόμενο κόσμο να τους καταψηφίσει στις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο. (Έχει κανείς πια αμφιβολία για τον χρόνο;) Είναι πλέον και θέμα αισθητικής να φύγουν.
Δ. Καμπουράκης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά